Na kávě s Tomášem Mičkem

Radek Brož | 2. 1. 2019 | Vstoupit do diskuze

Energii, kterou kolem sebe šíří, musí zákonitě někde načerpat. Nový ředitel Partners ví, jak na to.

Na kávě s Tomášem Mičkem

Příběhů o dlouholetém kamarádství, které začalo v dětství a pokračuje i dál v podobě úspěšné spolupráce, by se v Partners našla celá řada. To mezi Tomášem Mičkem a Janem Vodehnalem je mimořádné v tom, jak jsou oba úspěšní. Tomáš letos povýšil na D1 a z Jana je nový Partner. „Známe se od mých devíti, závodili jsme spolu na kole šestnáct let. To je dost dlouhá doba na to, abych ho mohl nazvat přítelem.“

Povýšení pak Tomáš Miček vnímá především jako ocenění za vytrvalost a loajalitu. Svůj vzestup dává do souvislosti s růstem celého týmu. Všem spolupracovníkům se snaží pomoci, aby také dosahovali na vyšší pozice nebo byli úspěšní jako VIP a VIP CO.   

Neokrádat sám sebe…

Perfektně padnoucí oblek skrývá Tomášovo tetování. Přesto se to o něm ví, že má několik kérek. Původně patřil mezi nadšence, kteří vyznávají heslo „je jedno, co máš, důležité je pokrytí“, ale dnes už přece jen víc přemýšlí nad tím, co a kam si nechá vytetovat. „Poslední dobou šlo téma tetování mimo mě. To až manželka mě před pár měsíci dotlačila k něčemu novému,“ odkrývá jako zdroj motivace svou ženu Ivetu. Cení si některé ze svých kérek víc než těch druhých?  „Všechny bolely stejně, tak je musím mít rád všechny. Možná jen tygr na koleni, ten bolel o něco víc,“ přiznává Tomáš. Své tělo netrápí jen v tetovacím salónu, ale také ve fitku nebo v přírodě. Dnes nejraději běhá a jezdí na kole. „Běh v lese je časově nejefektivnější sport. Na kole mě zase přitahuje ta svoboda. Sednete a jedete kamkoliv. Jsem sám, můžu přemýšlet. Psychicky se krásně vyčistím, a přitom fyzicky zničím. To je pecka pocit,“ popisuje s nadšením Tomáš. A dodává, že kdo nesportuje, okrádá sám sebe o skvělé pocity.

… a hlavně nestagnovat!

S vyčištěnou hlavou se i pracuje mnohem lépe. Za další faktory úspěchu označuje Tomáš pokoru a sázku na dobré vztahy. „Jsem víc vztahový typ než člověk zaměřený na čísla. Je to někdy chyba, ale tak to prostě je,“ konstatuje. Jako čerstvý ředitel se chce zaměřit na svůj osobní rozvoj a využití kompetencí, které doposavad nasbíral. A hlavně nechce zůstat stát na místě. S Honzou Vodehnalem a Partners spojil své jméno před deseti lety a nehodlá na tom nic měnit. „Měl jsem pár spolupracovníků, co si mysleli, že jinde se budou mít líp, ale dnes už ve financích buď nejsou, nebo se trápí. Mě baví osobnosti, co jsou u nás ve vedení. Dávají do byznysu pořád mraky energie, baví je to, vymýšlí nové systémy, produkty a tak dále. To je pecka, co jinde na trhu není,“ uzavírá Tomáš Miček, který je známý také svým optimistickým přístupem. „Honza mně na posledním individuálu vyčítal, že jsem až moc pozitivní. Tak se asi budu muset naučit víc mračit.“

Tomáš Miček

Bývalý profesionální cyklista po deseti letech v Partners dosáhl pozice D1. S manželkou Ivetou mají dvouletého syna Filipa.  

5

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: