TOP podnikatelé 2017: Aleš Plch

Markéta Daxnerová | 4. 4. 2018 | Vstoupit do diskuze

„Zázračnou větu ani lektvar úspěchu jsme nenašli. Změnili jsme ale postoj k naší službě a tím i komunikaci s klientem – prezentujeme příběhy lidí, kterým jsme pomohli. Ukazujeme příklady našich úspěšných klientů, kteří s námi investují velké částky a co jim to již přineslo,“ přibližuje Director Aleš Plch jeden z faktorů, který pomohl zvýšit osobní výkony v jeho firmě.

TOP podnikatelé 2017: Aleš Plch
  • Skupinový výkon za rok 2017: 132 950,71 BJ
  • Meziroční růst skupinového výkonu: 23 %
  • Povýšení na D1 v lednu 2017

Co stojí za vašimi skvělými výsledky a podnikatelským posunem v roce 2017?
S pojmem „skvělými“ výsledky bych byl opatrný. Jeden ze základních postojů úspěšného podnikání je, myslím, zdravá nespokojenost. Můžeme to nazvat podnikatelskou pokorou – nikdy nejsme dost dobří, nikdy nebudeme vědět všechno. Ale pokud se budeme bavit o tom, co stojí za naším cca 30% růstem, tak je to růst průměrného měsíčního výkonu každého z nás. Čtyři z pěti spolupracovníků zvýšili meziročně svůj osobní výkon. Máme 3 vlastníky titulu EFA, máme 5 členů Professionals Clubu a další poradce, kteří se obchodně posunuli vpřed. V roce 2017 doznívala profesionalizace, kterou jsme nastartovali v roce 2016. Každopádně další posun našeho ředitelství už vyžaduje razantní změnu myšlení...

Co jste zavedli a myslíte si, že děláte jinak než ostatní a byznysově vám to funguje?
Zázračnou větu ani lektvar úspěchu jsme nenašli. Změnili jsme ale postoj k naší službě a tím i komunikaci s klientem – prezentujeme příběhy lidí, kterým jsme pomohli. Ukazujeme příklady našich úspěšných klientů, kteří s námi investují velké částky a co jim to již přineslo. Stačí jednoduchá vizualizace nebo printscreen ze systému, kde jsou vidět úspory našich klientů (samozřejmě bez osobních údajů). Dnes už jsme tuhle komunikaci posunuli na poradenství třetí generace. To spočívá v tom, že naším cílem je, aby náš klient skutečně bohatnul. Drobné úpravy portfolia a vychytávky z klienta neudělají finančně nezávislého. Celý rok jsme na poradách dokola probírali, jak každý z nás může růst, jak zvýšit investiční částku od klienta, jak udělat z klientů milionáře a další témata, která zlepšovala naše obchodní dovednosti. Cíleně jsme pracovali na zvýšení osobních výkonů. Založili jsme také klub 1000 BJ, kam se člověk nominuje dosažením tohoto výsledku za jeden měsíc.

Jaké překážky jste musel v uplynulém roce překonávat a díky čemu jste je zdolal?
Snili jsme o růstu, ale o malém růstu…A toho jsme také dosáhli. Takže pozor na to, co si přejete, může se vám to splnit (smích). Stále je naší největší překážkou naše hlava. Málo sníme a ještě k tomu o malých cílech. 

Co nebo kdo vás motivuje k dalšímu podnikatelskému rozvoji a růstu?
Vnímám lidi kolem sebe a vidím, že hodně lidí v Partners (i mimo) je růstových, inovativních, disciplinovaných a v neposlední řadě úspěšných, a to mě motivuje. Inspirují mě lidé z mého ředitelství. Neskutečně mě baví příběhy mých lidí, kteří měli před rokem průměrný výkon 250 BJ za měsíc a dnes píší 500 BJ, někdo 700 BJ a někteří co druhý měsíc atakují hranici 1000 BJ. Neskutečně motivační je také práce s nováčky. Představit někomu „náš“ svět, probudit v něm touhu po tom chtít víc a pak sledovat, jak roste, jak zvládá první neúspěchy a prožívá první úspěchy, to je prostě nejvíc. 

Jaké jsou vaše plány rozvoje podnikání a cíle pro rok 2018?
S lídry našeho ředitelství jsme si stanovili cíl na dalších deset let. Ne na rok, ale na deset let. Dokážeme si představit, že když budeme dělat svůj byznys, jak nejlépe umíme, když budeme hledat cesty, když vytvoříme prostředí pro mladé, ambiciózní lidi, kteří na trhu prakticky nemají alternativu k našemu byznysu, tak dokážeme získat do deseti let 500 000 klientů. A protože jsme všichni z Moravy, nazýváme projekt Velkou Moravou. Znamenalo by to zopakovat úspěch Partners z posledních deseti let. No a v roce 2018 chceme najít lídry, které by tenhle projekt, tahle vize dokázala nadchnout. Ti z nich, kteří nedokáží budovat velkou firmu se i tak dostanou do prostředí, kde je dnes 500 BJ minimum a cílem je 1000 BJ, což je i další plán na rok 2018. 

Co byste poradil nováčkům v Partners?
Aby na nic nečekali a hlavně mířili vysoko! Aby se nebáli chybovat! Každý nováček je obdařen štěstím začátečníka, které má neskutečnou sílu. Fakt! Ale musí svůj byznys představit každému, koho znají, jinak to nebude fungovat…

 

3

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: