TOP podnikatelé 2017: Monika Lampová

Markéta Daxnerová | 7. 3. 2018 | Vstoupit do diskuze

VIP poradkyně Monika Lampová dává přednost vizím před plány. Vize je podle ní tvořivá, zatímco plány omezující. Proč loni více než jindy odmítala a komu dala šanci?

TOP podnikatelé 2017: Monika Lampová
  • Osobní výkon za období leden až listopad 2017: 13 957,47 BJ
  • Meziroční růst: 44 %
  • Členka Professionals Clubu 2016, 2017

Co stojí za vašimi skvělými výsledky a podnikatelským posunem v roce 2017?
Ačkoliv to na první pohled vypadá, že to s podnikáním nesouvisí, vím, že mi moc pomohlo hluboké poznání sebe sama a nalezení se. V únoru 2017 jsem se rozplakala, když jsem zjistila, kdo jsem a co jsou mé talenty, že je normální být „jiná“. Zapadlo mi to jako puzzle, ucítila jsem obrovský respekt ke všem lidem, pocítila jsem lásku a hluboké pochopení. Tímto poznáním jsem se pak i na svoji práci začala dívat s laskavostí a s respektem a přestala jsem se bát, začala jsem žít.

Co jste zavedla a myslíte si, že děláte jinak než ostatní a byznysově vám to funguje?
To, že jsem „jiná“, jsem využila jako svoji devizu. Jednoduše se každý hodí na něco jiného a je dobré být ve své roli spokojený. 

Jaké překážky jste musela v uplynulém roce překonávat a díky čemu jste je zdolala?
Více než jindy jsem odmítala. Pokládala jsem si jak u asistentek, tak u klientů, kolegů, kamarádů, obchodních partnerů kontrolní otázku - STOJÍ MI TO ZA TO? Prostě u všech, zda: Umí a chce, neumí a chce, umí a nechce nebo neumí a nechce. U dvou posledních jsem dala šanci a pak jsem šla rychle dál. 

Co nebo kdo vás motivuje k dalšímu podnikatelskému rozvoji a růstu?
Věřím Petru Borkovcovi. Je mi velkou ctí pracovat v této firmě. Jsem v Partners ráda. 

Jaké jsou vaše plány rozvoje podnikání a cíle pro rok 2018?
Propustila jsem jednu asistentku, která se nehodila svým myšlením do mé kanceláře, a zaškolujeme další dvě. Plány nemám, nevím přesný postup, mám raději vize, ta je měkčí, volná a tvořivá - vize vede. Tvořivost nás povznáší, protože děláme s radostí v srdci.  Dokonalost vyvolává pomalé zakrňování nejen svalů celého těla, ale také ospalost myšlenek a absenci touhy srdce. Když bychom neměli co vylepšit, tak bychom degenerovali. Tak se těším, jak budu tvořit. 

Co byste poradila nováčkům v Partners?
Jak jsem již naznačila, jestli chcete, tak to půjde a co neumíte, to se naučíte. Dále je důležitá vytrvalost, houževnatost a také humor a alespoň trocha odvahy. 

6

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: