Top podnikatelé 2017: Petr Budil

Markéta Daxnerová | 17. 1. 2018 | Vstoupit do diskuze

Franšízant Petr Budil má za sebou úspěšný rok. Jeho pobočce v Táboře se daří a velmi brzy ho čeká otevření další v Praze. Proč je podle něj důležitá specializace a kdy se cítí jako sympaťák?

Top podnikatelé 2017: Petr Budil
  • Druhý nejvyšší celkový výkon mezi franšízami za rok 2017: 37 515 BJ
  • Meziroční růst celkového výkonu: 19 %
  • Servisní výkon za rok 2017: 15 831 BJ

Co stojí za vašimi skvělými výsledky a podnikatelským posunem v roce 2017?
Dle mého je to správně nastavený směr naší firmy, logicky a citlivě nastavený systém a hlavně ti správní a zodpovědní lidé v naší firmě – za to jim patří velké díky. Dále hodně spolupracujeme s našimi kolegy ze sítě, což mě osobně velmi pomáhá. Jsem rád mezi podnikateli, kteří mají vize, předávají je dále a každý den se snaží dělat věci pro splnění svých snů – to je prostředí na kterém pracujeme i u nás a začíná to přinášet první ovoce… „nákaza“ se začíná šířit.

Co jste zavedli a myslíte si, že děláte jinak než ostatní a byznysově vám to funguje?
Opakovaně tvrdím, že máme štěstí na lidi v našem týmu. Vyrůstají nám nové osobnosti, které se chtějí dále posouvat a postupně se stávají tahouny naší firmy. Výborná věc, kterou máme zavedenou již dva roky je specializace. Hypoteční specialista, investiční specialista, neživotní specialista, bankéř, telefonistka, oddělení přípravy smluv a v neposlední řadě obchodník, který se může soustředit hlavně na schůzky, na vytěžení a nemusí ztrácet čas přílišnými odbornostmi.

Jaké překážky jste musel v uplynulém roce překonávat a díky čemu jste je zdolal?
Když o tom přemýšlím, vnější překážky jsem buď neměl, nebo jsem je neviděl. Největší překážkou jsem sobě já sám, když se ale zaměřuji na pozitivní a důležité věci, tak mi práce dělá radost a jsou i výsledky, jde to zkrátka skvěle a prý jsem i sympaťák. Když sklouznu k řešení negativ, věcí co nemohu ovlivnit, přestanu se orientovat na dlouhodobě důležité věci nebo třeba usnu na vavřínech, tak to jde zase dolů a jsem nesympatický i sám sobě. Stále se učím se sebou pracovat. Ale já ho časem porazím!

Co nebo kdo vás motivuje k dalšímu podnikatelskému rozvoji a růstu?
K dalšímu rozvoji a růstu mě motivuje už jen ta samotná příležitost, kterou tu všichni máme. Měl jsem obrovské štěstí, že jsem se v mládí do firmy dostal, doslova mi to obrátilo život naruby v tom pozitivním smyslu slova. Naučil jsem se využívat svých silných stránek a lépe bojovat se svým horším já. Věřím, že toto je věc, ve které můžeme nejvíce pomoci i ostatním. To mě žene dále. A upřímně mě jímá děs a hrůza při představě, že bychom tuto skvělou podnikatelskou příležitost nevyužili, to mě motivuje snad ještě více.

Jaké jsou vaše plány rozvoje podnikání a cíle pro rok 2018?
V roce 2018 se chceme ve větší míře zaměřit na mladé lidi, jak budoucí lídry a poradce, tak samozřejmě klienty. Podařilo se nám do této doby pro ně vytvořit skvělé zázemí, které už jenom zbývá naplno využít. Dále nás velmi brzy čeká otevření franšízy v Praze, kterou otevíráme společně s nejlepším hypotékařem Partners posledních let. Určitě se máme všichni v roce 2018 na co těšit.

Co byste poradil nováčkům v Partners?
Každý máme kolem sebe lidi, kterým se daří, hledají cesty, jsou pozitivní, pracovití… Ne všichni jsou takoví. Záleží jenom na nás, kterými lidmi se obklopíme, necháme se jimi inspirovat, a bude nám s nimi dobře. Rozhodně doporučuji nováčkům být mezi těmi, kterými se chtějí sami stát. Já to štěstí v začátcích měl, díky za to.

12

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: