Když spojí síly klienti a poradci, dobrá věc se podaří

Zuzana Fendrychová | 3. 7. 2024 | Vstoupit do diskuze

Chcete důkaz, že partnerství mezi klienty a poradci funguje natolik, že dokáže přerůst i v dobrou věc? Pak si přečtěte tento článek přibližující akci Motýlí kavárna v ofsajdu, která se uskutečnila 16. června v Červené Vodě poblíž Králík, kde v poradenské kanceláři pracuje VIP CO Kateřina Dzurová. Právě ona, její kolegové a úžasní klienti Nela Zezulková, Václav Nosek a Patrik Roček byli organizátory eventu, který vynesl malému Vaškovi trpícímu nemocí motýlích křídel více než 150 tisíc korun.

Když spojí síly klienti a poradci, dobrá věc se podaří

Epidermolysis bullosa congenita neboli tzv. nemoc motýlích křídel je vzácné vrozené dědičné puchýřnaté onemocnění. Nemocní neznají den bez bolesti. Pacienti mají velice jemnou, citlivou a lehce zranitelnou kůži. A to je případ Vašíčka Štěpána, na něhož se díky spojení sil Katky Dzurové, jejího báječného týmu z pobočky a jejích skvělých klientů Nely, Václava a Patrika alespoň na chvíli usmálo štěstí. Akce Motýlí kavárna v ofsajdu se totiž letos uskutečnila jen a pouze kvůli němu.

 

Dopoledne se konal fotbalový turnaj mládeže, dokonce ve 14 hodin všechny účastníky osobně pozdravil Horst Siegel, bývalý útočník české reprezentace, a hráči All Stars týmu z FC Jiskra 2008 v čele s kapitánem Jakubem Dzurou. Příjmení není shoda náhod, Jakub je synem Katky Dzurové a do Motýlí kavárny se také intenzivně zapojil. „Syn hrál i přesto, že je měsíc po velmi těžké operaci klíční kosti, kterou utrpěl právě při hraní za klub Jiskra 2008. Netušili jsme, zda vůbec nastoupí, ale jelikož chtěl pomoci, tak to zvládl, a dokonce vstřelil Sigi teamu 3 góly, což mě jako matku velmi potěšilo,“ doplňuje ještě Katka.  

„Princip této akce byl, že štědré a hodné maminky a tatínkové nám do kavárny donesli jakékoliv občerstvení, které pak bylo v kavárně společně s kávou nabízeno zcela zdarma pouze za dobrovolný příspěvek. Kavárna běžela po celou dobu programu od 9 do 16 hodin. Po skončení turnaje se dražily dresy, které poskytl Sigi team – třeba podepsané dresy hráčů, kteří nyní jsou na Euru, hráčů pražské Sparty, hráčů Sigi teamu a dalších,“ přibližuje další podrobnosti Katka Dzurová – kterou kromě pobočky v Králíkách najdete taky v Hanušovicích – a dodává, jaký byl finanční výnos akce: „Dražba dresů vynesla 32 tisíc korun, dárci v kavárně pak přispěli celkem 125 474 korunami. Peníze byly odevzdány rodičům Vašíčka, Jirkovi a Šárce Štěpánovým, kteří byli celé odpoledne s námi přímo na místě.“  

Bavili se všichni, kdo do areálu přišli. Pro děti byl na místě připravený nejen skákací hrad, ale i doprovodný program, během něhož si holky a kluci mohli vyzkoušet různé fotbalové dovednosti. Odměny pro ně v podobně různých dárků poskytly pojišťovny Simplea a Generali.

A že pomoc je skupině Partners vlastní, dokazuje také fakt, na který s organizátory vzpomínali Vašíčkovi rodiče. „Když běžela vloni na podzim charitativní akce životní pojišťovny Simplea, tak naše kancelář z Králík Vašíčka přihlásila, a oni díky tomu získali 250 tisíc korun, které použili na nákup vhodného auta, aby mohli společně jako rodina cestovat. Proto chci využít možnosti a poděkovat Kamilu Holánkovi ze Simplea pojišťovny, jenž nám obrovsky pomohl s dárky pro Motýlí kavárnu,“ dodává ještě Katka s tím, že celý den provázely velké emoce. A jak Katka říká: „Každá pomoc se počítá, byla bych moc vděčná a ráda, kdyby se k příštímu ročníku přidali i další lidé z Partners a my jsme mohli podpořit další, kteří to potřebují.“

1

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: