Tenisté podpořili Nadační fond PRONI

8. 6. 2023 | Vstoupit do diskuze

Tenisový areál TSPORT VOTICE v sobotu 20. května hostil premiérový ročník sportovněspolečenské akce PARTNERS PRONI CUP. Uspořádaly ho společnými silami společnosti JDconsulta a Partners Market Benešov, který na akci zastupovali majitelé Jan Duba a Kateřina Jiráňová. Celkovými vítězi se stala dvojice Vítek, Feige. Dalším z vrcholů dne bylo předání šeku na 65 tisíc korun Nadačnímu fondu PRONI.

Tenisté podpořili Nadační fond PRONI

Hráčům hned po zahájení turnaje alespoň na dálku popřála hezké počasí a kvalitní výkony Danuše Nerudová, ambasadorka NF PRONI. Fond se v Jihomoravském kraji stará o zdraví žen před porody a dohlíží na jejich bezpečný průběh. A právě velmi zodpovědný přístup lidí z FN PRONI je hlavním důvodem, proč byla akce „zasvěcena“ právě jemu. „Pro mě i pro Katku Jiráňovou jsou vždy velmi důležité osobní zkušenosti, konkrétní lidé a silná témata. Upřímně, je nutné přiznat i to, že velkou roli v rozhodnutí podpořit a nadále podporovat právě NF PRONI sehrál i můj osobní příběh, kdy právě přednosta GPK Vítek Weinberger se před téměř osmi lety významně podílel se svými úžasnými kolegy a kolegyněmi na péči o moji partnerku Moniku a narození našeho nejmladšího syna Kubíka. Ten na svět přišel za velmi dramatických okolností téměř tři měsíce před řádným termínem porodu s porodní váhou 840 g. Doc. Vítku Weinbergerovi, jeho kolegům v Gynekologicko-porodnické klinice FN Brno a samotnému NF PRONI v jejich nelehké práci moc fandíme a patří jim náš velký obdiv,“ říká Jan Duba, majitel JDconsulta a spolumajitel Partners Marketu Benešov.

Jeho obchodní partnerka a majitelka Partners Marketu Benešov Kateřina Jiráňová také potvrzuje, že i její osobní zkušenost stojí za rozhodnutím FN PRONI podpořit. „Jako maminka dvou rošťáků vím, jak je péče o ženu - matku a její buď ještě nenarozené či už narozené dítě důležitá a často nedoceněná či podceňovaná. Osud tomu chtěl, že i já jsem svého prvního potomka přivedla na svět ne za 10 minut dvanáct, ale 5 minut po dvanácté – slova porodníka – akutním císařským řezem,“ vzpomíná Kateřina a dodává: „Znám ten pocit, když nevíte, zda dítě, jež jste právě porodila, bude či nebude v pořádku kvůli krvácení do mozku. Empatie, péče a porozumění sestřiček a lékařů je pro vás v tu chvíli to, co vás drží nad vodou a dodává vědomí, že vše bude dobré.“

Zkušenost vítězí

Zpět k turnaji. Všech 16 tenistů a tenistek bylo rozlosováno do osmi dvojic a umístěno do dvou čtyřčlenných skupin. Po jejich dohrání byli postupující systémem „každý s každým“ nasazeni do finálového pavouka a pavouka útěchy.

Vítěznou dvojicí prvního ročníku turnaje PARTNERS PRONI CUP 2023 bylo po stabilních výkonech duo Vítek, Feige, které ve finále porazilo dvojici Hochmann, Houška výsledkem 6:1. „Před nedávnem mě můj dlouholetý kamarád Honza Duba pozval na 1. ročník tenisového turnaje PARTNERS PRONI CUP 2023. Ač nepatřím k nejmladším (60+), rád jsem pozvání přijal. Největší dík za velmi vydařenou a prospěšnou akci patří organizátorům a zástupcům Partners Market Benešov a JDconsulta Katce Jiráňové a Honzovi Dubovi. Bez nich by toto skvělé setkání a podpora dobré věci nevznikla. Vítězství s parťákem Ondrou Vítkem pak již byl takový příjemný bonus,“ dokresluje atmosféru akce člen vítězné dvojice Jiří Feige.  

Na 3. a 4. místě skončily dvojice Duba, Ťažký a Haman, Mach. Vítězem „pavouka útěchy“ se stala dvojice Fejfar, Zábelka, která si ve finále poradila s dvojicí Jiráňová, Stejskal.

Po skončení sportovní části proběhlo v rámci večerního programu udílení cen vítězům, součástí bylo i předání unikátní vázy od české sklářky a designérky Raduy Kaňákové Zneikahové (vystupující pod značkou Radua Crystal), kterou vyrobila speciálně pro Nadační fond PRONI.

65 tisíc pro NF Proni

Celá akce vyvrcholila odevzdáním dárkového šeku v hodnotě 65 000 korun zástupcům NF PRONI, konkrétně přednostovi Gynekologicko-porodnické kliniky FN Brno a zakladateli NF PRONI Vítu Weinbergerovi a Anně Svobodové, referentce komunikace a PR Gynekologicko-porodnické kliniky FN Brno.

„Velmi si vážíme podpory, kterou inicioval Jan Duba a Kateřina Jiráňová. Jejich zápal nejen v tenisovém turnaji, ale především v podpoře NF PRONI, byl neuvěřitelný. Děkujeme za toto krásné propojení sportovního dne pod hlavičkou kvalitního a bezpečného poradenství s cílem podpořit Gynekologicko-porodnickou kliniku FN Brno,“ zhodnotil sportovní odpoledne přednosta GPK Vít Weinberger, který se v den konání turnaje vrátil z náročné služební cesty z Afriky.

Hlavní pořadatelé Jan Duba a Kateřina Jiráňová ještě jednohlasně dodávají:Bylo nám ctí být organizátory tak úžasné akce, kde poslání pomáhat bylo tím hlavním mottem a pojítkem světa financí a zdravotnictví. Věříme, že se tato nevšední sportovní událost stane tradicí a budeme mít možnost podporovat NF PRONI v jeho úctyhodném konání i v dalších letech.“ 

 

Turnaj byl uspořádán ve spolupráci s Nadačním fondem PRONI, finančněporadenskou společností Partners a společností Respilon, které společně s pořadateli věnovaly ceny pro vítěze. Děkujeme všem účastníkům, pořadatelům i obchodním partnerům a budeme se těšit na viděnou během 2. ročníku PARTNERS PRONI CUP v roce 2024!

 

2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: