Brno víc než Paříž aneb Když antuce vládnou Partners

Zuzana Fendrychová | 27. 7. 2022 | Vstoupit do diskuze

V době, kdy se v Paříži na French Open prala o grandslamové tituly světová tenisová špička, se na antukových dvorcích Lužáneckého parku odehrál pro Partners mnohem důležitější match: Simplea Tenis Cup 2022. Turnaj suverénně vyhrála dvojice Petr Borkovec a Marek Liška.

Brno víc než Paříž aneb Když antuce vládnou Partners

Do turnaje se mohly přihlásit dvojice složené z hráčů pracujících pro skupinu Partners. Nakonec tak učinilo 16 párů, bohužel na poslední chvíli tři z nich do nejkrásnějšího brněnského areálu nedorazily. Ve světle tohoto faktu by neměla zapadnout následující poznámka: „Celou akci hodnotím na výbornou. Jediná věc k úvaze je termín. Raději bych akci posunul na přelom srpna a září, kdy jsme víc rozehraní,“ podotknul důvtipně poradce Filip Simonides. Konstruktivní návrh měl i Daniel Vítek: „Aby k takovým situacím nedocházelo, pohlídal bych to třeba nějakým symbolickým poplatkem, který vy se po turnaji účastníkům vrátil. Jinak za mě klidně víc podobných akcí.“

Hrálo se ve čtyřech skupinách po čtyřech dvojicích. Vždy dva páry ze skupiny postoupily do velkého finále a utkaly se o prvních osm příček. Dvojice na třetím místě hrály malé finále a na čtvrtém místě se potkaly v mini finále. „Pohár pro celkového vítěze získala dvojice Borkovec, Liška, která prošla turnajem bez zaváhání a naprosto zaslouženě ve finále porazila v poměru 6:1 pár Schüller, Novotný,“ vyhlásil výsledky rozhodčí turnaje Petr Kvasnička s tím, že bronz brala dvojice Nedelnik, Koller nad duem Kadlec, Macho. „Protože počasí vyšlo na jedničku a všichni si hru užili naplno, těším se na další rok,“ dodal Kvasnička.   

A snad jediná, zcela malá piha na kráse. „Každý účastník hned ráno dostal ručník Simplea, který přišel vhod. Jídlo mělo taky úspěch, jen počet porcí musíme pro příště pro vyhládlé sportovce navýšit,“ vzkázala v dobrém Iveta Nekvapilová, které se z recepční proměnila v hrací den v organizátorku turnaje. Bereme si její radu k srdci, aby nikomu z hráčů během příštího ročníku nekručelo v břiše a guláš byl ještě lepší.

Gratulujeme vítězům a všem hráčům přejeme, aby do příštího ročníku Simplea Tenis Cupu natrénovali nechytatelné servisy a topspinové forhendové držení.  

 

8

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: