Kapka naděje pomáhá už 22 let dětem. Podpořte ji také

10. 6. 2022 | Vstoupit do diskuze

Partners slaví 15 let na českém trhu ve velkém. A zároveň pomáhá. Charitativním partnerem naší oslavy je nadace Kapka naděje, která se zaměřuje na podporu dětských oddělení v českých nemocnicích. Z původně spontánního nápadu zakladatelky a ředitelky Venduly Pizingerové vznikla za posledních 22 let silná nadace spolupracující s více než 50 českými nemocnicemi.

Kapka naděje pomáhá už 22 let dětem. Podpořte ji také

Pojďte pomáhat s námi

Při příležitosti narozenin Partners nadaci podpořili také zakladatelé Radim Lukeš a Petr Borkovec. Kapka naděje se také zúčastnila velké čtvrteční Partners party v O2 Aréně, kde se přispívalo do kasiček nebo v podobě SMS. Jen na akci se vybralo přes 600 tisíc korun! Pokud chcete také podpořit děti v těžkých životních okamžicích, můžete tak učinit na účet: 444 444 4444/2700 s variabilním symbolem 2022002, ideálně během června. Děkujeme všem!

Vendula Pizingerová: Baví mě život a hodně mě baví i moje práce

Nadace Kapka naděje aktuálně řeší podporu dětské psychiatrie v pražské nemocnici Motol. „Začali jsme před 4 roky, nově jsme upravili pokoje, herny, děláme rekonstrukci terapeutické zahrady. Vzniká tady hezké místo pro setkávání dětí s terapeuty i rodiči, součástí bude také hřiště,“ popisuje aktuální projekt za 5 milionů korun ředitelka nadace. Zároveň přiznává, že v poslední době rostou psychické problémy dětí v období prepuberty a puberty. „Přibývají bulimie, anorexie, bohužel také mnohem více dětí páchá sebevraždy. Na druhou stranu pak chybí kapacity pro léčbu,“ říká. V tom se snaží nadace situaci zlepšit. Aspoň o kapku.

Vendula Pizingerová přiznává, že nemocniční prostředí už bere za své. Ale stále ji příběhy malých pacientů umí dojmout. Třeba když sleduje malinké děti v inkubátorech na neonatologickém oddělení nemocnice ve Zlíně, kde také pomáhají. „Někdy se tam i rozbrečím,“ přiznává matka rok a půl starého syna s tím, že občas nedokáže být silná. Na druhou stranu vidí, že její práce je smysluplná: „Občas někdo jen tak přijde, podá mi ruku a poděkuje. To mi udělá radost.“

Stále má v sobě motor pokračovat, shánět finanční podporu na nové přístroje nebo na rekonstrukci dětských pokojů. Vedení nadace ji pořád baví a naplňuje. „Děláme tuhle práci už 22 let, děláme ji dobře. Jde o každodenní pomoc i o projekty, které fungují léta a stále pomáhají. Fungujeme transparentně, každý se může podívat na naši výroční zprávu, jak hospodaříme,“ říká.

Nemám ráda čekárny

Pro svoji životní cestu si vybrala pomoc druhým. „Už když na mou spolužačku házeli kluci kameny, tak jsem ji bránila,“ vzpomíná. U vší své práce se pak snaží dobře žít a vychovávat svoje děti tak, aby všechno zvládla: „Občas jsem teda dost uhnaná, ale myslím, že to stojí za to. Znám plno lidí, kteří v životě neví, co chtějí, a život přečkávají. Mě nebaví něco přečkávat, nemám ráda čekárny.“

Nadaci Kapka naděje můžete nejen během června podpořit na čísle účtu: 444 444 4444/2700 s variabilním symbolem 2022002.

Děkujeme!

3

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: