Překonej své limity

27. 10. 2019 | Vstoupit do diskuze

Co všechno se dá stihnout v jednom našlapaném týdnu, si vyzkoušela perfektní parta 35 výherců našeho tripu a 15 jejich životních partnerů, kteří vyjeli prozkoumat přírodní krásy pohoří Rocky Mountains!

Překonej své limity

Výchozí bod pro dobrodružné putování nemohl být lepší. Luxusní Rimrock Resort Hotel, kde jsme se po příjezdu ubytovali, se nachází v srdci třetího nejstaršího národního parku na světě – v městečku Banff. Kromě dechberoucího výhledu všem nabídl i lázeňský relax a stylový bar se stal zásadním místem pro nekončící diskuze o byznyse.

Ovšem to nejlepší přišlo až s programem. Brzká ranní snídaně potěšila snad každého. Díky „jet lagu“ byli totiž všichni vzhůru už kolem čtvrté. Po dlouhém letu bylo potřeba protáhnout tělo, proto se hned první den vyrazilo na vrchol hory Sulphure Mountain. Tempo bylo vražedné, ale skupina neměla žádné brzdy. Klasicky proběhly sázky, kdo bude dřív na vrcholu. Nahoře na nás čekal neskutečný výhled na majestátní hřebeny hor, zalesněná údolí a tyrkysovou řeku Bow. Polední pauza byla překvapivě delší, proto ti nejrychlejší zvládli ještě hotelové wellness. Odpolední projížďka lodí po jezeře Minewanka, hlubokém až 150 metrů, doplnila první představy o místním prostředí.

Vodní bitka
Další den jsme si dopřáli trochu toho adrenalinu při sjíždění vody Kicking Horse River, které se vinula divokou přírodou. O zábavu se postarala loď Petra Borkovce a Petra Kroupy, která vyvolávala nemalé vodní bitky s Tomášem Myšákem a Michalem Krejčím. V porovnání s tímto zážitkem byl výlet na ledovec Athabasca klidnou procházkou, ač teplota vody a ledovce se skoro rovnala.

Celodenní výlet s trekem kolem tří jezer, Mirror Lake, Agnes Lake a Lake Louise, korunovaný nádhernými výhledy a třpytící se hladinou tyrkysového jezera se stal balzámem na duši snad pro každého, jen ty nohy další den ráno zabolely.

Medvěd přes cestu
Poslední den byl pestrý a opět dost nabitý. Ovšem míru „akčnosti“ si volil každý sám. A že bylo z čeho vybírat! Golfisti si nemohli nechat ujít místní green, o kterém Honza Jirovský řekl: „Nejkrásnější prostředí, ve kterém jsem kdy hrál.“ Hrstka statečných se vydala pozlobit nohy do sedla Sentinel nad Morénovým jezerem, odkud byl výjimečný výhled na Paradise Valley a 10 horských vrcholů. Jiní mysleli na své blízké a provětrali peněženku v tzv. „kanadském Špindlu“. Tomáš Kresl vyzkoušel asi jako jediný ledovcovou řeku až po bradu a bez neoprenu. A horské akční trio vyrazilo zdolat třítisícovku. Ten největší adrenalin je ale čekal na posledních 500 m při sestupu, kde jim cestu zkřížil grizzly. „Měl odhadem 250 kg. Odvahu vyfotit ho jsme nenašli,“ vyprávěl Honza Vodehnal večer na baru.

Po vydatném a božím týdnu, který pro nás perfektně zorganizovala společnost Incentive v čele s Jirkou Brožkem a Petrou Skalovou, se o tripu v Kanadě mluvilo jako o TOP záležitosti, na kterou budeme ještě dlouho v nejlepším vzpomínat. A co udělat pro účast na dalším? „Úspěšný nábor bez ohledu na byznys model,“ shrnul motivačně Petr Borkovec.

1

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: