V sobotu je Den offline. Zvládnete se odpojit?

Markéta Daxnerová | 27. 9. 2018 | Vstoupit do diskuze

V sobotu 29. září se v Česku koná akce #denoffline. Odpojit se od internetu plánují i známé osobnosti z řad umělců, politiků, youtuberů a podnikatelů včetně Petra Borkovce. Půjdete do toho taky?

V sobotu je Den offline. Zvládnete se odpojit?

„Den offline je pro mě vždy výzva. Takové dny zažívám snad jen, když jsem mimo signál v přírodě pod stanem či jinak odlehlých končinách. Zkušenost je to vždy osvěžující, takže jdu do toho, říká Petr Borkovec.

Akci Den offline inicioval magazín Flowee s podporou Národního centra bezpečného internetu.  Do projektu se už zapojilo víc než sto „signatářů“, jejichž vzkazy se postupně zveřejňují na stránce DenOffline.cz. Smyslem akce #denoffline je ukázat, že moderní technologie jsou dobrý sluha, ale zlý pán. „Offline sobota je připomínkou starých dobrých pomalejších časů, kdy mobil ještě nebyl členem rodiny,“ říká ředitel Flowee Jan Müller.

K akci se připojili také kolegové z Partners media, Martin Vlnas, Ondřej Tůma a Michal Kašpárek. Kluci v sobotu 29. září zahodí mobily a vymění je za knížky. Zkuste to taky! Začíst se můžete i do nového Finmagu, který je jedním z mediálních partnerů projektu #denoffline.

Akci #denoffline podporuje například i herec Tomáš Hanák, biskup Václav Malý, zakladatel portalů Slevomat a Rohlík.cz Tomáš Čupr, eurokomisařka Věra Jourová, Miss World Taťána Gregor Brzobohatá nebo fotbalista David Jarolím. Připojí se youtubeři Kovy nebo Shopaholic Nicol.

Zapojíme se i my v redakci. A co vy, půjdete do toho také? Dejte nám vědět na Facebooku Partners.

3

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: