Velké Post Info: Co funguje tobě aneb inspirace pro každého!

Lucie Weissová | 24. 6. 2019 | Vstoupit do diskuze

Minulý víkend se pod taktovkou partnerů Petra Kroupy a Jitky Lucbauerové konala další nálož inspirace a praktického nácviku v podobě velkého Post Infa. Na své si přišli nováčci, manažeři, zkušení poradci, ale i ředitelé a partneři. Jak to probíhalo?

Velké Post Info: Co funguje tobě aneb inspirace pro každého!

V hotelu Jezerka měli od rána napilno. Z každého koutu Česka se tam sjížděli poradci Partners s jasným cílem: vytěžit z této jedinečné akce maximum. Ještě aby ne, když se o samotný program postaral Petr Kroupa a jeho ředitelství ve spolupráci s Jitkou Lucbauerovou a řediteli Janem Hárovníkem, Davidem Kundrtem a bratry Frantíkovými.  A nechyběli ani celosvětově proslulí sportovní a mentální koučové z Mentally Fit!

Post Info tentokrát ovládlo praktické téma „Co mi funguje?“, a to rovnou ve 3 kategoriích – při práci s klientem, náboru a manažerské práci, což s nadšením uvítali nejen nováčci, ale i zkušenější manažeři a poradci „budovatelé“.

Věnujte se svým lidem
Luboš Novák (M1) ve své prezentaci např. připomněl, jak důležité je myslet ve velkém, dodržovat standardizované aktivity, plánovat a pracovat s lidmi v týmu. „Každý v týmu má svou nezaměnitelnou roli. Když se tyto role vzájemně propojí, výsledkem je skvěle fungující skupina a samozřejmě i lepší výkony. Také proto je stěžejní se svým lidem věnovat, rozvíjet je,“ vysvětloval Luboš. Zároveň upozornil, že sám by velké výsledky psát nikdy nedokázal a poukázal na potřebu mít svého asistenta, pracovat s ním jako rovný s rovným, dát mu najevo, že je parťák, brát ho na schůzky, aby si uvědomil nejen svou důležitost, ale i odpovědnost vůči klientovi.

Libuše Zetochová (VIP C) s nováčky hovořila o práci s doporučeními, „navolávání“ klientů, jak si vytvářet postoje a v čem jsou pro podnikání užitečné. Při telefonování je důležitý tón hlasu, o klientovi si něco zjistit a zacílit. Ľuboš Mrázik (M1) se zas věnoval náboru, navazování vztahů, postoji k podnikání, jak vůbec své podnikání prodat nebo do byznysu najít správného člověka.

Stanovujte si cíle
Na partnery a ředitele čekaly speciální semináře s mentálními kouči z institutu Mentally Fit – Janem Procházkou, Petrem Urbánkem a bývalým vrcholovým hokejistou NHL a mistrem světa Tomášem Mojžíšem. Hlavním hostem se stal Jan Van Zwieten – zakládající člen Mentally Fit v Holandsku a velká kapacita nejen ve sportovních kruzích.

S Mentally Fit Petr Kroupa spolupracuje několik let a je velmi rád, že tento zážitek mohl již potřetí dopřát i ostatním. Koncept institutu vychází ze sportu. Lektoři Mentally Fit po celém světě koučují mimo jiné okolo 25 olympijských vítězů včetně kolektivních sportů.

„Akce se skvěle vydařila. Vzdělání bylo velmi přínosné! Hlavně pak workshop s Jan Van Zwietenem, který zdůrazňoval důležitost jasného vnímání firemní identity, hodnot, motivací a ambicí jako základ pro dlouhodobé a úspěšné podnikání," zhodnotila Post Info Jitka Lucbauerová.   

S naším top managementem ve svých blocích probrali např. práci s energií, práci s týmovými cíli a zaměřili se i na důležitost zpětných vazeb. A samozřejmě nezůstalo jen u teorie. Naopak. Menší skupinky všechno hned potrénovaly, aby mohly nové poznatky co nejrychleji překlopit do svého byznysu.

„Velké Post Info je unikátní akce, kde se mají možnost potkat spolupracovníci ze všech úrovní kariéry. Ta nejdůležitější skupina, na níž se klade největší důraz, jsou nováčci. A na základě jejich zpětných vazeb se tento firemní víkend opravdu vydařil. Co se týče skupin pokročilejších a vedoucích, bereme vždy tuto akci jako veletrh inspirace. Každý absolvuje 6 x 1,5 hodiny s jiným školitelem na vybraná témata. Celkově musím říci, že se vše opravdu povedlo ať už po stránce atmosféry, tak hlavně podnikatelského přínosu. Po tomto víkendu vzniklo v našem týmu mnoho zajímavých projektů a těším se na další podnikatelský růst,“ shrnul spokojeně Jan Pantůček (D1).

A Radim Vojtek (D1) dodal: „Vzdělávání od Mentally Fit je jedinečné svým napojením na praxi. Školitelé jsou původně profesionální sportovci a koučové. Vzhledem k tomu, že sport a podnikání jsou hodně podobná odvětví, můžeme se inspirovat přístupy k motivaci a nastavení myšlení našich lidí. V praxi pak využiji zejména velké množství příběhů, které se hodí ke komunikaci ‚ožehavých‘ témat, jako jsou disciplína, výkony, atmosféra a postoje k firmě a jejím spolupracovníkům.“

Sobotní večer vyvrcholil vyhlašováním nejlepších za poslední půlrok a jmenováním do nových pozic. Nejlepším obchodníkem se stal Luboš Novák s výkonem 5004 BJ. Nej M1 byl opět zvolený Luboš Novák, nejlepší M2 Michal Višenka. Pro ocenění za nejlepšího M3 si přišel Petr Douša a pro D1 Jan Pantůček. Nejvíce rostl Team Manager David Szep, a to o 388 %.  Na pozici Executive Manager to byl Tomáš Křížek o 58,7 %, na M3 Jan Zvara o 202 % a na pozici D1 Martin Frantík o 40 %.

„Víkendové Post Info byla jedna z nejlepších akcí tohoto roku. Od mých lidí mám výborné zpětné vazby se spoustou novinek zejména k podpoře personálního růstu a zapracování nových spolupracovníků. Osobně jsem se velmi rád účastnil semináře v podání pana Procházky a pana Mojžíše a odvezl si inspiraci v nastavování teamových cílů a komunikace zpětné vazby ke svým parťákům v byznyse,“ zhodnotil Michal Balek (D1).

My se těšíme na další Post Info a vy si ve fotogalerii udělejte představu, jak to na Post Infu vypadalo. A v zářijovém JP se můžete těšit na rozhovor právě s Petrem Urbánkem a Jan Van Zwietenem.

7

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: