Top gun připravuje nové manažery

Partners | 22. 2. 2010 | Vstoupit do diskuze

Pokud to s kariérou v Partners myslíte opravdu vážně, nenechte si ujít příležitost zúčastnit se dalšího ročníku Top Gunu! Přečtěte si zpětnou vazbu z pera úspěšného absolventa, Team managera Richarda STEHLÍKA.

Tento článek je především poděkováním za Top Gun a výzvou k účasti na dalším ročníku, který se nezadržitelně blíží. Asi před rokem mi přišel email, ze kterého si pamatuji pouze toto: „Kdo splní kritéria a projde až na konec Top Gunu, bude připraven na M1 jak po stránce vědomostní, tak personální.“ V únoru 2010 jsem byl povýšen na M1 a z velké části za to vděčím právě Top Gunu. Pokud to s kariérou v Partners myslíte opravdu vážně, nenechte si ujít příležitost zúčastnit se dalšího ročníku!

Top Gun, neboli Kurz majitelů, je motivační vzdělávací program pro strukturu Petra Borkovce, určený hlavně konzultantům, budoucím vedoucím a těm, kteří vedou své spolupracovníky teprve krátce. Faktem je, že na úvodních seminářích jsem zaregistroval i „eMtrojky“ a „Déčka“, ti ovšem nesplnili kritérium osobního výkonu a museli z kola ven.

Kritéria nebyla nepřekonatelná. Důvodem, proč ze 120 zapsaných dokončilo Top Gun pouze 14 lidí, bylo podle mého názoru podcenění kritérií. Osobní výkon musel být 250 BJ/M a personálně celkem pět lidí úspěšně supervizovaných během cca 6-ti měsíců.

Na práci v našem oboru se mi líbí to, že neexistuje jedno řešení nebo jeden postup pro všechny. Každý jsme jiný a každému vyhovuje něco jiného. Skvělé na Top Gunu bylo, že jsem si mohl vybrat to nejlepší od nejlepších lidí z Partners. Sesbíral jsem si třešničky z dortů: Ján Müller mě inspiroval postojem a nastavením, od Petra Borkovce jsem si vypůjčil důslednost a motivaci, při školení Petra Kroupy jsem se zdokonalil v telefonování a představení firmy a služby. Chtěl bych umět předpohovor a pohovor jako Jan Krejčiřík. Jitka Lucbauerová nám ukázala, jak věci zjednodušit, a tím je udělat snáze opakovatelnými. Couching není manipulace – to bylo jasné sdělení Michala Holíka. Pouze školení Karla Marouška jsem se kvůli nemoci nezúčastnil a podle kolegů z Top Gunu mimo jiné skvěle podal kariérový plán.

Ostatní účastníci – finalisti Top Gunu by možná vyzdvihli jiné momenty školení a to je dobře: Každý si odnesl, co potřeboval pro svoji práci a kariéru. Top Gun byl takový bujón do naší Partners polévky. Nejenom absolvování seminářů, ale i setkávání s lidmi z Partners, kteří řeší stejné nebo podobné problémy, bylo velmi zajímavé.

Na finalisty Top Gunu pak čekal víkendový pobyt v lázních v Laa nebo individuály a týmová práce s Petrem Borkovcem. K tomu ještě školení asertivity Roberta Stuchlíka či finanční budget pro rozvoj našeho byznysu, to vše dělá Top Gun opravdu velmi ostře nabitou zbraní.

Pokud už teď víte, že další ročník je váš, tak si dobře ujasněte a naplánujte (nejlépe se svým vedoucím), co je potřeba udělat k úspěšnému absolvování, a ještě ten den pro to něco udělejte! Nejvíce „odpadlíků“ bylo v prvním kole, když dotyční zjistili, že už nestihnou splnit kritéria, protože začali příliš pozdě. Pokud nebudete mít na zápisné, řekněte si o „motivačku“ vedoucímu, půjčte si, prostě to nějak udělejte, budou to velmi dobře investované peníze.

Obdobu Kurzu majitelů pořádali v roce 2009 i spojená ředitelství Karla Marouška, Jitky Lucbauerové a Jana Hárovníka pod názvem Kurz manažerů a svůj Top Gun měl v minulém roce i ředitel Petr Kroupa. Kurz majitelů letos spouští i ředitelství Petra Welsche.

59

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: