Kurz €FA má za sebou již dva moduly, nyní běží třetí

Simona Mrázková | 22. 8. 2014 | Vstoupit do diskuze – 2 komentáře

Čtvrtý ročník přípravného vzdělávacího kurzu pro získání prestižního evropského certifikátu European Financial Advisor (€FATM) odstartoval otvírací přednáškový blok v polovině června v sídle společnosti na pražském Chodově. O čtrnáct dní později na něj navázal další díl seriálu školení. Tentokrát s Partnerem Petrem Borkovcem.

V největší přednáškové místnosti Prague Gate se v pátek 13. června 2014 sešlo 26 účastníků z řad manažerů a poradců na slavnostním zahájení devítiměsíčního přípravného kurzu. V dopoledním bloku promluvil výkonný ředitel Partners Michal Špaňár a Václav Valášek, jeden z prvních držitelů certifikátu €FATM, se poté podělil s přítomnými o své dojmy z přípravného kurzu, ale i o to, čím je tento titul výjimečný a co mu přinesl v profesní kariéře. „Samotné získání certifikátu neznamenalo, že by mi klienti padli k nohám. Nicméně díky němu má mé slovo v diskuzi větší váhu a častěji jsem si jasně vědom toho, co říkám. S šíří znalostí samozřejmě stoupá sebevědomí. Vím, že je potřeba k ekonomickým tématům přistupovat s pokorou. Krása certifikátu tkví v tom, že není na věky. O jeho udržení se musím starat stálým nadstandardním vzděláváním a aktivní prací v oboru. Jakmile jedno opustím, certifikát mi bude odebrán,“ upozornil přítomné Václav.Předsedkyně rady €FPA ČR (Evropská Asociace Finančního Plánování Česká republika) Marta Gellová představila Asociaci €FPA ČR, budoucí trendy ve finančním poradenství a obsah a podmínky certifikační zkoušky. Dopolední blok uzavřel Martin Širůček, hlavní koordinátor kurzu, prezentací organizačních informací ke kurzu.

Zahajovací seminář přípravného kurzu EFA

160 hodin výuky, 20 lektorů

V odpoledním bloku poté v rámci výukového modulu vystoupil prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. se svojí zahajovací prezentací současné situace a budoucího vývoje v Eurozóně a dopadů na světovou ekonomiku. Účastnici se tak hned první den mohli seznámit s tím, jak probíhá výuka v rámci přípravného kurzu. Celý kurz je koncipován tak, že díky kombinaci přímé výuky, webcastů, e-learningu, vzdělávacích videí a samostudia umožňuje jak prezenční, tak i „dálkovou“ formu studia. Celý kurz obsahuje 12 vzdělávacích modulů zaměřených na finanční trhy, finanční matematiku, principy finančního poradenství, kolektivní investování, portfolio management, pojištění, důchodové plánování, derivátové nástroje, bankovní produkty a nemovitosti, zdaňování, legislativa či finanční plánování. Kurz zahrnuje přibližně 160 hodin přímé výuky, cca 20 hodin webcastů (v online verzi s možností zasílání dotazů i verzi off-line). Na kurzu se celkově podílí více než 20 lektorů, mezi které patří například Petr Borkovec, Michal Oppl, Petr Šimčák, Aleš Tůma, Karel Maroušek, Pavel Krejčík, Vít Mikolášek a další. Pro úspěšné absolvování přípravného kurzu je nutné během kurzu splnit podmínky dvou testů na konci prvního (prvních šest modulů) a druhého (zbývajících šest modulů) bloku a úspěšné zvládnutí závěrečné komisionelní zkoušky.

Petr Borkovec přednášející

V rámci svého vystoupení na přípravném kurzu €FATM se Petr Borkovec věnoval obecné problematice finančního plánování, problematice a historii finančního plánování v USA a Evropě, prestižním certifikátům a právě nutnosti kvalifikovaných odborníků v této oblasti. Právě přípravný vzdělávací kurz €FATM je jedinečnou možností zvýšení odborné kvalifikace. To dokládá i názor Václava Valáška, VIP Consulting Office, jednoho z absolventů kurzu a držitele certifikátu €FPA: „Roční přípravný kurz pro mě byl nesmírně zajímavý ze dvou pohledů. Zaprvé jsem se dostal do blízkosti špičkových lektorů a odborníků v daných oblastech a mohl tak čerpat informace a zkušenosti přímo od zdroje. Zadruhé jsem poznal skvělou partu kolegů, kteří přípravný kurz absolvovali se mnou. Dodnes se vídáme a pomáháme si. Jsou to lidé, na které se můžu lidsky i odborně spolehnout.“


Tomáš Gross, Director a absolvent přípravného kurzu EFA a držitel certifikátu

Díky přípravě na zkoušky jsem si velmi pečlivě nastudoval veškerá ekonomická témata, ve kterých jsem měl do té doby mezery. Pochopil jsem například, jak je to ve skutečnosti s nákladovostí našich produktů. Tuto znalost jsem také brzy využil při dalších jednáních. Mám skvělý pocit, že jsem jedním z mála lidí v České republice, který má opravdový finančněporadenský titul. Ostatní jsou pouzí zprostředkovatelé. S trochou nadsázky rád říkám, že jednou v budoucnu budeme nadějí pro Evropu.

Vojtěch Bečička, Team Manager a aktuálně účastník přípravného kurzu EFA

Jsme všichni příjemně překvapeni organizací a úrovní přednášek. Úroveň je ještě o další stupeň výš, než jsme schopni přímo v přednáškové místnosti absorbovat, ale to je jeden z důvodů, proč jsme tu. Uvažoval jsem o tom asi dva roky, s kolegy jsme se nakonec domluvili, že do toho půjdeme společně. Dává nám to jasný smysl, potřebujeme být nejlepšími odborníky. Věříme, že kurz dokončíme. Jsme tu sami za sebe, nikdo nás do ničeho nenutil, to už je argument sám o sobě.


Novinka: Možnost účastnit se vybraných částí kurzu

Přípravný kurz je určen nejen účastníkům, kteří pro získání certifikátu €FATM nesplňují podmínku alespoň tříleté praxe v oblasti finančního poradenství a plánování ale i těm, kteří ji sice splňují, mohli by se přihlásit na certifikační zkoušku, ale bojí se, že nemají dostatek znalostí, z časových důvodů se nemohou účastnit přímé výuky, zajímají je jen určité moduly a tak podobně. Právě pro tyto zájemce připravila Partners Akademie, jako organizátor přípravného kurzu, novinku.

Kurzy jsme otevřeli pro všechny, kteří chtějí nahlédnout pod pokličku toho, jak se vzdělává budoucí poradenská elita. V Manažeru seminářů jsou zpřístupněny jednotlivé moduly, kterých se mohou zájemci individuálně zúčastnit. Tato možnost je určena pro všechny, kteří si chtějí prohloubit znalosti v dané problematice, okusit naostro průběh přípravného kurzu nebo pro zájemce, kteří sice splňují podmínku absolvování ostré certifikační zkoušky €FATM (to znamená minimálně 3 roky působení v oblasti finančního poradenství a plánování), ale nejsou si jisti svými znalostmi z určitých oblastí a chtějí si tak zvýšit pravděpodobnost úspěchu u této zkoušky.

Jednotlivé moduly se skládají z vícero lekcí. Modul skrývající se pod názvem Derivátové instrumenty a Kolektivní investování probíhá od 12. září 2014, modul Kolektivní investování od 10. října 2014.    

Partners tak opět potvrzují, že dělají věci JINAK a že do budoucna, právě díky přípravnému kurzu existuje silný předpoklad k tomu, že se dosavadních 98 držitelů tohoto prestižního certifikátu v České republice rozroste o další nositele, a to z řad Partners.

Bližší informace o přípravném kurzu a certifikátu naleznete ZDE.

116

Komentáře

Celkem 2 komentáře v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: