Prestižní certifikát €FA má nově i vyšší level

Oldřich Šoba | 4. 3. 2013 | Vstoupit do diskuze

Rok 2012 se pro Evropskou asociaci finančního plánování Česká republika (dále „€FPA ČR“) stal rokem ve znamení rozvoje svých činností a ustálení své pozici na trhu finančního poradenství a plánování v ČR. Hlavní úkoly pro rok 2013 jsou ovšem neméně důležité ve srovnání s uplynulým rokem, kdy mezi ně patří například přivedení nejvyšší úrovně evropské certifikace v oblasti finančního poradenství do ČR, kterou je certifikát €uropean Financial Planner™.

Od posledního článku, který vyšel na Jsmepartners.cz a týkal se certifikátu €FA™ a výroční konference €FPA ČRse v rámci prestižního evropského vzdělávání a certifikace událo mnoho novinek a jedna ze zásadních novinek se chystá.

Prosincový termín zkoušky €FA™ a 8 nových zásahů Partners

V pátek 14. prosince 2012 proběhl další termín certifikační zkoušky €FA™ a Česká republika má nových 18 držitelů prestižního evropského certifikátu €FA™, z toho 8 nových držitelů je ze společnosti Partners, a to jmenovitě: Pilská Irena, Kohoutek Jakub, Papírková Magdaléna, Širůčková Kateřina, Kysučanová Eva, Bábková Pavlína, Velísek Radim a Gross Tomáš. Gratulujeme! Celkově se v ČR napříč různými společnostmi může pyšnit certifikátem €FA™ celkem 46 držitelů a nejvíce (31) je v řadách společnosti Partners.

Zkouška EFA 

Fotogalerii z certifikační zkoušky €FA™ můžete zhlédnout na tomto odkazu.

Start nového ročníku přípravného kurzu €FA™

Všichni z Partners, kteří v prosinci 2012, složili úspěšně zkoušku €FA™, byli účastníky přípravného kurzu, který pořádá již třetím rokem Partners akademie. Další ročník se rozběhl hned na počátku roku 2013, konkrétně v pátek 11. ledna 2013, a to ve skupině s více než 30 účastníky. Kurz bude ukončen na konci září 2013 a další certifikační zkouška €FA™ spojená s výroční konferencí €FPA ČR proběhne hned na počátku října 2013. Zahájení přípravného kurzu se i letos v rámci modulu Principy finančního poradenství a plánování ujal Petr Borkovec, Partner a generální ředitel společnosti Partners.

Kurz EFA

Výuka v přípravném kurzu €FA™ probíhá jednak ve formě přímé výuky jednou za 14 dní, a jednak ve formě webcastů prostřednictví Partners TV. Novinkou letošního ročníku bude vysílání těchto webcastů do celé poradenské sítě Partners v rámci Partners TV, abyste mohli okusit vzdělávání finančních poradců na evropské úrovni. Další ročník přípravného kurzu pak bude standardně zahájen na začátku roku 2014.

A to nejlepší nakonec!

Certifikát €FA™ patří mezi špičkovou certifikaci a vzdělávání na evropské úrovni, ale nejvyšší metou je certifikát €FP™, European Financial Planner, kterým se v rámci Evropy pyšní pouhý zlomek z držitelů certifikátu €FA™. Certifikát €FP™ je nástavbou certifikátu €FA™, který je pro jeho získání podmínkou.

Z důvodu, že v České republice se již počet držitelů certifikátu €FA™ počítá v desítkách, rozhodlo se sdružení  €FPA ČR, že v letošním roce zahájí práce na přivedení do České republiky i certifikátu €FP™, čímž se aktivity tohoto sdružení po necelých třech letech plně dostanou na úroveň evropských sdružení €FPA s mnohonásobně delší tradicí.

Těmito aktivitami tak budou:

  • Národními certifikace (odborné zkoušky): odborné zkoušky dle zákona o podnikání na kapitálovém trhu a odborná zkouška pro distribuci produktů penzijní reformy (možnost konání této zkoušky u  €FPA ČR bude dovršeno v první polovině roku 2013).
  • Evropská certifikace: certifikát €FA™ a certifikát €FP™.
  • Pořádání pravidelných konferencí se zahraniční účastí na téma finanční poradenství a plánování.
  • Akreditace přípravných kurzů a související činnosti k evropské certifikaci €FA™ a €FP™ a akreditace následných vzdělávacích akcí držitelů těchto evropských certifikátů.
120

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: