Partners mají dalších 22 elitních poradců. Přidejte se!

Simona Mrázková | 29. 10. 2013 | Vstoupit do diskuze

Na začátku října se v Praze uskutečnila výroční mezinárodní konference asociace EFPA ČR, v rámci které proběhlo slavnostní předání prestižních certifikátů €FA jeho novým držitelům. Celkem 22 jich bylo ze společnosti Partners!

V úterý 8. října 2013 byla v Praze v hotelu Olšanka cítit od rána nervozita. Skládala se zde totiž další zkouška pro získání prestižního evropského certifikátu uropean Financial Advisor (€FA™). Tento certifikát je rozšířen ve více než deseti evropských zemích, je zárukou vysokých odborných kompetencí jeho držitelů v oblasti finančního poradenství a plánování a rovněž se jedná o nejznámější evropský certifikát v této oblasti. Náplň zkoušky je pro celou Evropu schvalována u EFPA Europe, která sídlí v Rotterdamu. V České republice lze tuto zkoušku složit u EFPA ČR, která k tomu má od roku 2010 pověření právě od EFPA Europe. Ta je nevýznamnější evropskou asociací v oblasti finančního poradenství a plánování.

Na více než padesát uchazečů čekal nejprve náročný devadesátiminutový test z různých oblastí, například Finanční trhy, Fondy, Deriváty, Portfolio management, Daně, Důchody, Bankovnictví, Nemovitosti, Legislativa či Finanční plánování.

Certifikační zkouška €FA 

Uchazeči, kteří testem úspěšně prošli, ale neměli zdaleka vyhráno. Museli dále v časovém limitu 120 minut za použití kalkulačky a vzorečků zpracovat finanční plán rodiny a stanovit odpovídající doporučení. Tato doporučení poté museli obhájit před tříčlennou komisí, kterou tvořili špičkoví odborníci jak z trhu, tak akademické sféry.

Obhajoba před komisí

Nakonec z celkových 51 uchazečů zkoušku úspěšně složilo 34, přičemž 22 jich bylo ze společnosti Partners! Konkrétně se jednalo o následující poradce: Ivo Bečvář, Jan Bečvář, Jan Hellebrand, Aleš Hradil, Josef Janoušek, Jiří Kárník, David Konopka, Pavel Kunz, Arnošt Martin, Ilona Matulová, Lukáš Matušík, David Michalčák, Tomáš Neumann, Štěpán Novotný, Josef Novotný, Alexandra Pálková, Jaromír Pulec, Martina Šenkýřová, Michal Tokoš, Václav Tomaštík, Luděk Tonka a Leona Zahradníková. Jejich klienti mohou v nejbližším období očekávat dopis z centrály Partners s vyjádřením hrdosti na tyto poradce. Také noví držitelé €FA získají provizní navýšení a další benefity.

V současné době vlastní prestižní evropský certifikát €FA v České republice celkem 80 poradců napříč poradenským trhem, z toho 53 působí nyní ve společnosti Partners.

Evropská rodina

Slavnostní předání certifikátu €FA pak proběhlo o den později na mezinárodní konferenci EFPA ČR s tématem Trendy a budoucnost finančního poradenství v Evropě. Konference se zúčastnilo přibližně 150 účastníků s více než 20 vystupujících z různých evropských zemí. Evropskou rodinu EFPA zastupovali např. Daniel Nicolaes z Belgie, Luciano Liccardo z Itálie nebo Germán Guevara Millán přímo z centrály EFPA Europe. Mezi zástupce českého trhu patřili např. Michal Franěk z MFČR, Helena Kolmanová z ČNB, Karel Veselý z Deloitte, Tomáš Síkora z ČAP, Vít Mikolášek z Partners a řada dalších.

S výrazným ohlasem se na konferenci setkala přednáška prof. Oldřicha Rejnuše o situaci v Eurozóně a jejím výhledu. Kvůli neuvěřitelně poutavému vystoupení si jeho přednáška právem zasloužila velký závěrečný aplaus.

prof. Oldřich Rejnuš

Staňte se také elitou a navyšte si provize

Další výroční konference EFPA ČR se uskuteční opět za rok, a to tradičně na začátku října 2014. Její součástí bude opět slavnostní předávání prestižních certifikátů €FA jejich novým držitelům, kteří složí certifikační zkoušku a potvrdí tak svůj vysoký odborný kredit. Společnost Partners všechny držitele certifikátu €FA odměňuje speciálním provizním bonusem ve výši 5 % z jejich osobní produkce ještě před rozdělením celkové provize mezi centrálu a síť. Celkové provizní navýšení poradce je tak ještě vyšší než 5 %.

Pokud se chcete dostat mezi elitní evropské poradce, prokázat tak svoji špičkovou odbornost a získat tím právem zasloužené navýšení provizí, máte přibližně rok na přípravu. Pokud si na ni netroufnete sami, můžete se zúčastnit přípravného kurzu ke zkoušce €FA u Partners akademie. Tento kurz trvá 9 měsíců a jeho cílem je nejen spolehlivá příprava na certifikační zkoušku. Ze zkušeností jeho předchozích účastníků, kterých bylo již více než sto, totiž získáte zejména mnoho odborných znalostí a dovedností a s tím související autoritu a sebevědomí jak při poradenské práci, tak při budování týmu!

Užitečná investice

Příští ročník kurzu startuje 10. ledna 2014 s přihláškami do poloviny prosince 2013. Vybrat si můžete mezi pražskou a brněnskou skupinou. Kurz pro poradce Partners stojí 60 000 Kč včetně literatury, webcastů a dalších studijních materiálů. Cenu je možno hradit ve čtyřech splátkách.

Další podrobnosti o certifikátu €FA a přípravném kurzu, včetně zkušeností a názorů všech jeho minulých absolventů a současných držitelů certifikátu €FA, se dozvíte v newsletteru a na webové stránce kurzu, kde již nyní probíhá přihlašování do následujícího ročníku!

Webová stránka kurzu

 

122

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: