Ohlédnutí za seminářem čtyř

Partners | 9. 12. 2009 | Vstoupit do diskuze

V listopadu se Petr BORKOVEC rozhodl navázat na úspěšný letní dvoudenní seminář Jamese M. Heidemy, který proběhl v rakouském Laa. Přečtete si vyprávění Eveliny Židlíkové, feedback účastníků a prohlédněte fotky z akce.

Na úspěšný dvoudenní seminář Jamese M. Heidemy, který proběhl v rakouském Laa letos v létě, se rozhodl navázat Petr Borkovec. Nejen, že se rozhodl pozvat a pohostit 25 poradců z naší společnosti a 25 poradců z Partners Group SK, ale převzal zároveň i žezlo patrona.

A na co že byli poradci za své výsledky pozvaní? Na unikátní soubor školení čtyř výjimečných školitelů, kteří se takto pohromadě sejdou jen výjimečně:

Svatava Petrovičová, ředitelka Akademie finančního vzdělávání (ČR)

Ján Műller, partner Partners Group SK (SK)

Robert Stuchlík, trenér a kouč Asociace trenérů aplikované psychologie (ČR)

Petr Borkovec, partner a ředitel pro distribuci (ČR)

A protože pro výjimečné školitele se hodí výjimečné prostory, potkali jsme se ve čtyřhvězdičkovém hotelu Savannah de Luxe v Hatích u Znojma, jehož personál velkou měrou přispěl k bezvadnému průběhu celé akce.

Poradci i školitelé se sjeli už den předem, aby mohli společně posedět a pohovořit o společných tématech nad sklenkou dobrého moravského vína. Nikdo ještě netušil, jak zajímavé a zároveň vyčerpávající následující dva dny budou. Čtyři skupiny po 12 – 13 osobách absolvovaly vždy půlden s každým ze školitelů. Doba oběda a večeře byla jediným prostorem pro defragmentaci mozků k uspořádání nově nabytých informací.

A jak školení s malým odstupem vnímají jeho účastníci?

Ing. Jozef Krištof, Executive Manager, Partners Group SK

Spolocny seminar bol pre mna osobne a tiez pre mojich ludi velkou inspiraciou a mozem otvorene povedat, ze patril medzi najlepsie seminare, ktore som zazil tento rok. Uroven skolitelov bola velmi vysoka, tiez prostredie v ktorom sme sa nachadzali, bolo velmi prijemne a motivujuce. Ziskali sme novych priatelov a tiez sme dohodli od buduceho roka vzajomnu spolupracu s niektorymi nasimi kolegami z CR. Od kazdeho prednasajuceho som si mal moznost vela zobrat a inspirovat sa novymi poznatkami.

Konkretne od Svatky Petrovicovej, kde sme sa venovali osobnej autorite a poskytovaniu spatnej vazby, urcite zaaplikujem velmi zaujimavy styl vedenia seminaru (vynikajuci uvod – ako sme sa zoznamili, kazdy sa predstavil a predal svoje silne stranky).

Uvedomil som si, ze moja autorita ma velmi blizko k tomu, ako sa sam vnimam, ako si uvedomujem seba sameho. Naucil som sa poskytovat kvalitnu spatnu vazbu – velku chybu, ktoru som doteraz robil pri poskytovani spatnej vazby, bola, ze som casto hodnotil a malo som vyuzival metodu PVC (priame vyjanenie citov).

Dalsou velkou inspiraciou pre mna a mojich ludi bola tema pana Stuchlika. Po tejto prezentacii som konecne konkretne pochopil, o com pojednava Maslowa pyramida hodnot, a naucil som sa ju pouzivat v praxi. Kedze sme zaviedli v systeme vzdelavania naborovu akademiu, praca s motivmi ludi podla Maslowa mi velmi pomoze pri spravnom vedeni naborovej akademie. Urcite mam zaujem do buducna spolupracovat s panom Stuchlikom v ramci vzdelavania mojich ludi.

No a pan Borkovec je sam o sebe velka osobnost. Velmi si ho vazim a jeho usmernenia a rady su velkym prinosom. Inspiroval som sa najma metodami roznych moznosti kontrolingovych rozhovorov. Urcite zaaplikujem do treningovych procesov kontrolingove otazky ako: Potrebujete zaaplikovat do struktury kontroling na dennej baze formou sms? Ako to spravite? Akym sposobom to predate ludom, aby to vnimali ako podporu z vasej strany? Tesim sa na dalsie spolocne stretnutia a verim, ze nasa vzajomna spolupraca bude prinosom pre obe strany. Dakujem.

Michal Krejčí, Executive Manager, Partners Financial Services, a.s.

Seminář byl pro mě osobně obrovskou inspirací. Janko Műller byl opět úžasný, nechává prostor pro kreativitu. Jeho seminář je uvolněný, člověk může něco říct a on nad tím společně s ostatními přemýšlí. Poté zhodnotí, dokáže pochválit. Další, kdo mě inspiroval, byl Robert Stuchlík – to, jakou formou nás vzdělával, bylo jak zábavné, tak i obrovsky názorné!

Mgr. Michal Škvarenina, Executive Manager, Partners Group SK

Celkovo hodnotim seminar ako velmi uzitocny, ocenujem aj ochutnavku vin vecer, rozhovory s ceskymi kolegami a tym padom aj celu investiciu, ktoru do nas dali nasi riaditelia a firmy.

Pan Stuchlik: Velmi energicky vedene doobedie, interaktivne, nove pohlady a sposoby na motivaciu, na pracu s Maslowovkou; pacilo sa mi, ze je to zapracovatelne aj do celej struktury; hodnotim to ako jednu z najzaujimavejsich casti seminaru aj vdaka humornej, no vysoko profesionalnej forme podania.

Pan Borkovec: Najhodnotnejsie vnimam spätné väzby a sposob jej podania od pana Borkovca; väcsi doraz na pracu s diarom ako nastroj controllingu a „zrkadlo buducnosti“ – „90 % ludi nie je schopnych podavat vykon samostatne“; „Call party a kontrola diara su formy kontroly, ktore si nenecham vziat“.

Pan Muller: Vhodne na uvedomenie si rizik a ohrozeni v nasom biznise a najmä sposobu prevencie; pre mna potvrdenie uz doteraz otvorenych a rozkomunikovanych tem a najmä ich ucelenie do kompaktneho celku; vyborne aj na workshop u mna v strukture s veducimi a buducimi veducimi.

Pani Petrovičova: Velmi empaticka pani, interaktivita a pre mna viacero skutocne novych veci; najviac si z tejto temy odnasam PVC (priame vyjadrenie citu) – doteraz som to nevedel pomenovat ani vedome pouzivat a som velmi rad, ze po tomto skoleni chapem principu a sposobu pouzitia tejto ucinnej techniky.

Vlasta Puklová, Executive Manager, Partners Financial Services, a.s.

Seminář čtyř byl pro mě velmi inspirativní a mám více podnětů na zapracování do skupiny. Každý z přednášejících byl výjimečný svým tématem a přístupem. Kombinace těchto témat byla velmi vyvážená a přínosná. Témata zpracuji a předám po cyklech svým spolupracovníkům.

Pro mě osobně je tento typ semináře velmi přínosný. Výměna zkušeností a sdílení stejných témat s ostatními kolegy a hosty ze Slovenska je perfektní způsob, jak získávat více zkušeností a nový pohled.

Jsem ráda, že jsem mohla být součástí dění a výměny myšlenek. Jen doufám, že posbírání takového množství podnětů nezavaří mé mozkové závity. :o) Jinak hotel byl skvělý a služby na úrovni. Organizace perfektní a pozvání k nápojům od Petra Borkovce bylo velmi překvapivé. Pomohlo k uvolněné náladě a večerním diskuzím. Bodově dávám 1 s hvězdou.

Tomáš Rašovský, Team Manager, Partners Financial Services, a.s.

Děkuji za pozvání na školení, bylo super – zvláště duo Műller & Borkovec. To nechci podkuřovat, ale jsem spíše na ty praktičtější věci. :-)

Bc. Jan Nováček, Executive Manager, Partners Financial Services, a.s.

Rád bych poděkoval Petru Borkovcovi. Díky za Savannah. Znojmo mi nakopalo prdel a posunulo mě o kus dál. V myšlení, v přístupu, v pohledu na věc, v nadhledu, i v maličkostech. Restartoval jsem se a pro to jsem si tam i přijel.

Teď to samé udělám i ve skupině. Někdo odpadne, ale s tím se musí počítat. O to více lidí přijde.

K zapracování mám spoustu věcí, tak hurá na to. :-)

56

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: