Finance v souvislostech startují

Lada Kičmerová | 26. 3. 2010 | Vstoupit do diskuze

V pátek proběhlo v hotelu STEP v Praze první školení Financí v souvislostech. Na téma pojištění promluvili Dušan ŠÍDLO a Ivo JENÍK z centrály Partners a Ondřej POUL z pojišťovny AEGON. Podívejte se na fotogalerii.

Finance v souvislostech startují, a to s velkým úspěchem. Původní kapacita stovky míst na jednotlivých seminářích byla vyčerpána pár dní od vypsání v Manažerovi seminářů. Proto došlo nedávno k jejímu navýšení na dvě stovky míst. Ti z vás, kteří se nestihli na školení včas přihlásit, mají nyní možnost.

První ze série seminářů na téma životní a úrazové pojištění zahájil CEO centrály Martin Vícha. Představil filozofii nového vzdělávacího cyklu určeného pro pokročilé finanční poradce a tým pracovníků, který se na přípravě podílí. Na mottu finančníka Warena Baffeta: „Život je jako sněhová koule. Stačí najít jen mokrý sníh a dostatečně vysoký kopec“ ilustroval zájem týmu Partners pomoci účastníkům seminářů Finance v souvislostech najít mokrý sníh v podobě praktických informací k daném tématu.

Dušan Šídlo velmi vtipně uvedl do základních souvislostí jednotlivých složek životního pojištění i právních otázek. Mluvil o základních právních aspektech pojištění, častých omylech i tricích pojišťoven. Nechyběly ani základy pojistné matematiky a další aspekty, jako jsou oceňovací tabulky, systémy progrese a další. Dozvěděli jsme se také, že „pojištění je lepší než tchýně.“

Do zákulisí procesů pojišťovny umožňil posluchačům nahlédnout Ondřej Poul z AEGONu, který navíc dával poradcům tipy, jak urychlit likvidaci události a pojistné plnění. Po obědě navázal právním minimem Ivo Jeník, který se nejvíce věnoval dodanění v souvislosti s ukončením smlouvy o životním pojištění i různým lhůtám, které se vznikem i zánikem smlouvy souvisí. První seminář Financí v souvislostech uzavřel Dušan Šídlo praktickými příklady z oblasti životního pojištění.

Všechny prezentace přednášejících naleznete v Prometeovi na nástěnce Dokumentů ve složce Akademie finančního vzdělávání v adresáři Finance v souvislostech.

Tématem příštího semináře Financí v souvislostech budou v brněnském hotelu Continental jednorázové investice s garantem Pavlem Kohoutem.

81

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: