Finance v souvislostech: o matematice bezbolestně

Partners | 23. 8. 2010 | Vstoupit do diskuze

Ve čtvrtek 26. srpna pokračuje v brněnském hotelu Continental série seminářů Finance v souvislostech. Tentokrát bude řeč o finanční matematice pod taktovkou Aleše TŮMY - zní to jako nuda, ale nebude!

Kdo chce financím skutečně rozumět a být schopen odpovídat na dotazyklientů, musí ovládat i trochu finanční matematiky. Účastnícisemináře se ale nemusí bát, že je někdo bude zkoušet u tabule. Cílem jevysvětlit důležité principy z různých oblastí financí a jejichsouvislosti.

Program zahájí garant semináře, analytik Partners Aleš Tůma. Probereproblematiku spoření, stanovení renty, interpretaci RPSN a další témata.Řeč bude i o využití Excelu a webových kalkulaček.

Poté už přijde na řadu první host, kterým bude Aleš Černý, manažerpro třetí strany z divize retailového bankovnictví UniCredit Bank. Probereprincipy hypoték, volbu doby splatnosti, vliv státních podpor a daní,rozhodování mezi fixní a plovoucí sazbou a další praktické problémy, zanimiž se skrývá finanční matematika.

Po obědě bude následovat přednáška Richarda Siudy, členapředstavenstva a ředitele prodeje Conseq Investment Management. Řeč budeo investicích – jak se měří rizikovost portfolia a jak ji chápat, coznamenají „záhadná“ písmena alfa a beta u podílových fondů nebo jakmůže dluhopisový fond řídit riziko změn úrokových sazeb.

V posledním bloku se ujme slova opět Aleš Tůma a probere některéčasté dotazy poradců a klientů. Na úplný závěr bude jako vždy prostorpro volnou diskuzi.

Volných míst v manažerovi seminářů je ještě dostatek. Kdochce rozšířit svoje obzory ve financích, neměl by ve čtvrtek v Brněchybět!

86

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: