FAQ k přípravnému kurzu na €FA

Partners | 2. 7. 2010 | Vstoupit do diskuze

Již za dva měsíce zahájí prvních několik desítek poradců a manažerů Partners studium přípravného kurzu k získání mezinárodního certifikátu €FA™, a vy můžete být mezi nimi! Přinášíme nejčastější otázky a odpovědi.

1. Kdy bude start přípravného vzdělávacího kurzu?

Z technických důvodů byl start posunut na září 2010. Stále je tedymožné se na vzdělávání přihlásit, a to až do konce července.

2. Jaké minimální vzdělání musím mít pro absolvovánítohoto kurzu?

Pro absolvování přípravného jednoročního kurzu nejsou stanovenyžádné podmínky. Pro složení samotné certifikační zkoušky, kteráproběhne u EFPA CZ, je minimem ukončené středoškolské vzdělání.

3. Je potřeba nějaká praxe ve financích, než sepřihlásím?

Pro absolvování kurzu to podmínkou není. Pro složení samotnécertifikační zkoušky jsou potřeba minimálně 3 roky praxe, nebo 1 rokpraxe a úspěšné absolvování přípravného kurzu. Vzhledem k tomu, žesamotný přípravný kurz trvá přesně 1 rok, splní uchazeč absolvovánímkurzu obě podmínky naráz.

4. Jaká je kapacita? Co když bude kapacita kurzuvyčerpána?

Kurz bude probíhat ve dvou městech, v Brně a v Praze. Kapacita kurzunení v tuto chvíli omezena. Každý, kdo se přihlásí, bude mít šancikurz absolvovat. V případě extrémního zájmu budou další třídyotevřeny hned v lednu 2011.

5. Kde bude vzdělávání probíhat?

Vzdělávání probíhá na třech úrovních. První je fyzická, ta se budekonat v Brně a Praze. Druhá proběhne prostřednictvím videokonference atřetí pak prostřednictvím e-learningu, tedy kdekoliv, kde bude mítposluchač připojení k internetu.

6. Jak často bude vzdělávání probíhat?

Vzdělávání bude probíhat o víkendech přibližně jednou za 14 dní.Videokonference by měly probíhat v průběhu týdne cca jednouza měsíc.

7. Budou nějaké zkoušky i v průběhu kurzu?

Ano, jednotlivé moduly (lze říci předměty) budou ukončovány testy apřípadovými studiemi jako na vysoké škole. Toto ukončování budeprobíhat jak průběžně, tak mu bude vyhrazeno i speciální časovéobdobí v průběhu trvání kurzu.

8. Kolik to bude stát?

Cena je 35 000 Kč za semestr. Poradci Partners budou mít automatickouslevu 10 000 Kč na celý roční kurz. Za výborné výsledky může navíckaždý poradce získat dotaci ze strany Partners ve výši dalších20 000 Kč (podmínky pro její získání naleznete v materiálu naPrometeovi v Akademii finančního vzdělávání – EFPA). Platebnípodmínky budou takové, aby byl kurz dostupný pro každého. Na začátkukurzu bude uchazeč platit 20 000 Kč a zbytek pak v pravidelnýchměsíčních splátkách během celé doby trvání kurzu.

9. Nebude se přípravný vzdělávací kurz k certifikaci €FAduplikovat třeba se školením Finance v souvislosti?

Určitě nebude, a to zejména pokud se týká hloubky, do které se půjde.Nároky v přípravném vzdělávacím kurzu k certifikaci €FA odpovídajínárokům finančně zaměřených předmětů na vysokých školách. A tomuodpovídá i náročnost samotné certifikační zkoušky, která již ovšembude plně v patronaci EFPA CZ.

10. Kdo bude v přípravném kurzu vyučovat?

V rámci přípravného vzdělávacího kurzu k certifikaci €FA budouučit jak vysokoškolští učitelé, tak školitelé z Partners a odborníciz finančních institucí. Bude se tak jednat o vhodné propojeníteoretických a praktických poznatků z oblasti financí.

11. V kolika zemích působí EFPA a kde všude je certifikátuznáván?

€FPA Europe má v současné době pobočky ve třinácti evropskýchzemích, jedná se například o Nizozemí, Německo, Španělsko, Dánsko,Itálii, Velkou Británii, Irsko, Polsko nebo Francii. €FPA Europe rovněžspolupracuje s odbornými a vzdělávacími organizacemi v oblastifinančního poradenství a plánování v následujících zemích: Andora,Rakousko, Bulharsko, Chorvatsko, Česká republika (AFIZ), Řecko, Maďarsko,Portugalsko, Rusko a Slovinsko.

€FPA Europe profesionálně spolupracuje s více než 40 národními,evropskými a globálními bankami a pojišťovnami a je uznávána jako hlavnídodavatel vzdělávacích programů a zkoušek pro pracovníky v oblastifinančního poradenství a plánovaní.

12. Kdo může tento certifikát v ČR poskytovat?

Certifikovat může v ČR pouze sdružení EFPA CZ, které má pověřeníod EFPA Europe. Nikdo jiný nemůže certifikovat ani prodlužovat certifikacijednotlivým držitelům. Přípravné kurzy k certifikační zkoušce ovšemmůže otevřít prakticky kdokoliv, EFPA CZ je ovšem musí schválit (neboliakreditovat). Partners jsou v této oblasti průkopníkem, společně s AFIZpřivádějí do ČR certifikát €FA, jehož získání nebude vůbec snadné,na druhou stranu ale tento certifikát bude bezesporu mít velkou váhu.

Oldřich Šoba, Miroslav Oppl

95

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: