INVESTIČNÍ FRESH #29: Prognózy pro prognózy

14. 2. 2024 | Vstoupit do diskuze

Rok 2023 patří minulosti, proto je možné ho už hodnotit s odstupem. Jak se vlastně vepsal do investic na světových trzích? Na jaře žhavá bankovní krize, kdy šla ke dnu Credit Suisse, se nakonec proměnila v pouhou „epizodu“, naopak inflace se dostala do záře reflektorů a americké akce táhly technologické firmy. Co si tedy vzít z loňského dění? Nejspíš to, že jakékoliv prognózy jsou pro investory bezcenné. Spousta ekonomů vloni očekávala příchod hospodářské recese. Ale? Nic! Ekonomika byla v pohodě. A spousta analytiků věštila pro rok 2023 špatnou výkonnost akcií. Místo toho přišel skvělý rok, kdy americké akcie rostly o 26 %. Hezký poslech.

Podcastem tradičně provázejí:

Martin Tománek: Martin se podílí na řízení fondu kvalifikovaných investorů. Aktivně se věnuje školení, pořádá semináře zaměřené na investice a vývoj světové ekonomiky.

Martin Mašát: Martin dohlíží nad investičním procesem a obchodováním s cennými papíry. Úzce spolupracuje s finančními analytiky a v médiích pravidelně komentuje situaci na trzích.

Marcel Vanduch: Marcel se věnuje stavbě a prezentaci investičních portfolií pro bonitní klientelu, analýze investičních produktů, školení poradenské sítě a pořádání investičních seminářů.

0

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: