Nemovitostní fond Trigea kupuje obchodní centrum Arkády Pankrác

Tereza Píchalová | 6. 2. 2024 | Vstoupit do diskuze

Nemovitostní fond Trigea získal na pražské Pankráci výjimečnou nemovitost v podobě prémiového obchodního centra Arkády Pankrác. Historicky se jedná o vůbec největší transakci uskutečněnou tuzemskými retailovými fondy v ČR, jejíž výše překonala 6 miliard Kč. „Fond dlouhodobě usiloval o posílení v oblasti retailu, proto je nákup tohoto centra v souladu s jeho dlouhodobou obchodní strategií,“ říká Tomáš Trčka, generální manažer nemovitostního fondu Trigea.

Nemovitostní fond Trigea kupuje obchodní centrum Arkády Pankrác

Velká tuzemská obchodní centra, jako jsou například Westfield Chodov, Arkády Pankrác nebo Nový Smíchov, se na trhu obchodují velice zřídka a téměř výlučně bývají vlastněny zahraničním kapitálem. Od roku 2000 se u nás uskutečnily pouze tři transakce prémiových nákupních center, jednalo se o Palladium, OC Letňany a Olympia Brno. „Akvizice Arkád je tak důkazem, že tuzemský kapitál už dnes hraje a do budoucna bude hrát čím dál důležitější roli. Nákup vnímám jako skvělou zprávu pro celý trh a věřím, že v dohledné době budou následovat další podobné transakce financované domácím kapitálem,“ říká Tomáš Trčka.

Arkády Pankrác: Prémiové obchodní centrum v Praze

Obchodní centrum Arkády Pankrác je rozsáhlý obchodní park, který zahrnuje tři podlaží s mnoha obchody o celkové ploše více než 38 tisíc m2. Vzhledem ke své strategické poloze na stanici metra C patří Arkády Pankrác k jedněm z nejnavštěvovanějších obchodních center v Praze. V roce 2029 se zde plánuje otevřít stanice nové trasy metra D, která propojí tuto oblast s lokalitou Písnice. „Otevření nové trasy metra výrazně rozšíří spádovou oblast centra a dlouhodobě přivede na místo více zákazníků,“ konstatuje Tomáš Trčka.

Trigea se v roce 2023 dařilo

Nákup obchodní centra Arkády je skvělou zprávou pro investory nemovitostního fondu Trigea, který má za sebou úspěšný rok. Loni do jeho portfolia přibyly dvě rozsáhlé nemovitosti v Polsku. Investorům tak připsala Trigea výnos 7,12 %, v tomto roce fond počítá se zhodnocením 7–8 %. V současnosti spravuje investorům kapitál ve výši 8 miliard korun. Nemovitostní fond Trigea patří do finanční skupiny Partners.

Nemovitostní fond Trigea vznikl v roce 2019 a v současnosti je jedním z nejrychleji rostoucích českých fondů. Zaměřuje se především na komerční nemovitosti, zejména kancelářské a obchodní budovy. Fond působí v České republice, na Slovensku a v Polsku.

4

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: