Merity poprvé nakupovala

25. 1. 2024 | Vstoupit do diskuze

Fond kvalifikovaných investorů Merity, který vznikl v dubnu loňského roku, uskutečnil svou první akvizici. Jedná se o pozemek pro výstavbu logistického areálu v oblasti Horního Slezska u polských Gliwic. Ve spolupráci s předním světovým developerem GLP Poland by zde v letošním roce měly vyrůst dvě haly.

Merity poprvé nakupovala

Pozemek s výměrou 122 tisíc m2 je součástí speciální ekonomické zóny v dostupné vzdálenosti od výrobních závodů. V těsné blízkosti se nachází exit z dálnice A4 a silnice první třídy DK88. Pozemek již má stavební povolení na dvě logistické haly o celkové velikosti 57 tisíc metrů čtverečních.

Projekt cílí na certifikaci BREEM Excellent, tudíž bude splňovat nejnáročnější ESG kritéria. Samozřejmostí bude dvanáctimetrová světlá výška anebo zvýšená podlahová nosnost 7 tun. V tiskové zprávě společnost GLP uvedla, že nový projekt se bude skládat ze dvou budov o rozloze 40 000 m2  a 17 000 m2. Obě budou zahrnovat komplexní balíček inovativních, energeticky účinných řešení zaměřených na ESG, včetně střech připravených na solární panely, inteligentního měření, zvýšené izolace budov a již zmíněné zvýšené nosnosti podlahy.

Základní parametry projektu:

„Jsme nadšeni z toho, jaký se nám podařilo vybrat první projekt pro Merity! Volba mezinárodního partnera nám dává jistotu, že projekt bude dokončen v nejvyšší kvalitě a s minimální ekologickou zátěží. Výnosově nám projekt vychází lehce nad 20 %, což splňuje naše dlouhodobá kvalifikační kritéria,“ říká za fond Merity Tomáš Trčka.

„GLP Gliwice II je určen jak pro logistické, tak pro výrobní společnosti. Lokalita zahrnuje pokročilou infrastrukturu, která umožňuje splnit požadavky zákazníků se zvýšenými nároky na energii. Lokalita poskytuje přímý přístup k veřejné dopravě a park nabídne řadu řešení optimalizujících provozní náklady. Jsem přesvědčen, že jak výbornou polohu GLP Gliwice II, tak i technické specifikace budov ocení budoucí klienti," vzkázal Marcin Żuchniewicz, Business Development Manager společnosti GLP.

Fond Merity se aktuálně rozhlíží po dalším podobném projektu a koncem roku by tak měl rozšířit své portfolio na dva projekty.

4

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: