INVESTIČNÍ FRESH #28: Jak je důležité míti svého Mungera

28. 12. 2023 | Vstoupit do diskuze

Investiční svět zchudl. Odešel totiž Charlie Munger, letitý parťák Warrena Buffetta v čele holdingu Berkshire Hathaway. Jeden z největších analytických mozků naštěstí zanechal odkaz příštím generacím; s jeho pěti investičními lekcemi vás rádi seznámíme. Pište si: 1) „Je pozoruhodné, jaké dlouhodobé výhody se nám dostalo tím, že jsme se konzistentně snažili nebýt hloupí, místo toho, abychom se snažili být inteligentní.“ 2) Tři investiční koše: ANO, NE, PŘÍLIŠ TĚŽKÉ NA POCHOPENÍ. 3) „Velké peníze netkví v nakupování a prodávání, nýbrž v čekání.“ 4) Spousta lidí s vysokým IQ je příšernými investory, protože mají příšerný temperament. 5) Vážně je tolik skloňovaná diverzifikace tak moc potřeba?

Podcastem tradičně provázejí:

Martin Tománek: Martin se podílí na řízení fondu kvalifikovaných investorů. Aktivně se věnuje školení, pořádá semináře zaměřené na investice a vývoj světové ekonomiky.

Martin Mašát: Martin dohlíží nad investičním procesem a obchodováním s cennými papíry. Úzce spolupracuje s finančními analytiky a v médiích pravidelně komentuje situaci na trzích.

Marcel Vanduch: Marcel se věnuje stavbě a prezentaci investičních portfolií pro bonitní klientelu, analýze investičních produktů, školení poradenské sítě a pořádání investičních seminářů.

Přejeme krásné svátky a těšíme se na slyšenou v novém roce.

0

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: