Moneta neustále digitalizuje

21. 5. 2019 | Vstoupit do diskuze

Nabídka online produktů MONETA Money Bank, digitálního lídra tuzemského bankovního trhu, se neustále rozšiřuje. Pozitivně ji hodnotí jak klienti, tak i odborníci. Jako první jsme například přišli se založením běžného účtu online pomocí chytrého telefonu a naše mobilní bankovnictví Smart Banka je nejlépe hodnocenou bankovní aplikací na českém trhu a držitelem několika prestižních ocenění. Naši nabídku stále inovujeme a digitalizujeme pro Vás, naše partnery, aby se Vám s námi co nejlépe pracovalo a mohli jste tak svůj čas věnovat klientům. A co jsme si pro Vás připravili za novinky?

Moneta neustále digitalizuje

Hypoteční portál a online scoring klientů
Díky digitalizaci a automatizaci jsme zkrátili proces schvalování hypoték v průměru o několik dní. V říjnu loňského roku jsme Vám pak představili zbrusu nový hypoteční portál s možností online scoringu klientů.

Nejsme sice první bankou, která tuto funkcí přinesla na trh, v několika ohledech je však naše řešení unikátní. Nejen že nabízíme scoring klientů bez papírové žádosti o předběžné posouzení úvěru, ale také Vám v rámci kontroly registrů zobrazíme kompletní přehled aktuálních závazků klienta. Celý proces navíc od prvního zadání klientských dat a parametrů úvěru až po finální výsledek a vyplnění elektronické žádosti nezabere více než 15 minut! 

V letošním roce pro Vás připravujeme další novinky. Prvním novinkou, kterou spustíme koncem června, je zcela nový design portálu, který bude přehlednější a v barvách webu MONETA Money Bank. Přibude možnost podpisu úvěrové žádosti pomocí SMS zprávy, nebude tedy již potřeba žádost tisknout, podepisovat a znovu nahrávat do systému. Nově tedy žádost s klientem jen vyplníte zkontrolujete a odešlete. Systém následně pošle klientovi SMS kód, kterým je žádost podepsána.

Další funkčností bude online objednání odhadu. Po zadání údajů k nemovitosti Vám systém ve vybraných lokalitách potvrdí na základě cenové mapy odhadní cenu nemovitosti. Ta je pak finálně verifikována po zaslání fotografií.

Další novou funkčností, kterou tento rok spustíme, je dynamický checklist. Díky němu si budete moct vygenerovat seznam všech potřebných dokumentů ke schválení konkrétního hypotečního úvěru.

Celý proces zpracování hypotečního úvěru probíhá přes hypoteční portál bez dokládání jediného papíru, všechny dokumenty stačí poslat pouze v elektronické podobě.

A tím samozřejmě nekončíme! Budeme i nadále přidávat do hypotečního portálu nové funkčnosti, abychom Vám co nejvíce usnadnili práci.

Online uzavření Expres půjčky v tabletu
Také Vám přinášíme možnost sjednat online spotřebitelské půjčky přes tablet. Pozvěte klienta k Vám do kanceláře, zastavte se u něj doma nebo se potkejte v oblíbené kavárně. Celým procesem sjednání Expres půjčky spolu projdete do 20 minut. Vše funguje online a bez tištění dokumentů. Stačí tabletem vyfotit dva doklady totožnosti, vyplnit s klientem zdroj příjmu, načíst příjem po klientově přihlášení do svého internetového bankovnictví přímo v tabletu nebo vyfotit doklad o příjmu a odeslat žádost. Žádost je vyhodnocena online a případně schválena během pár minut. Po schválení úvěru klientovi zobrazíte předsmluvní a smluvní dokumenty, podepíšete je na tabletu a půjčka je sjednána. Klient tak má po Vaší schůzce   peníze načerpané na svém novém běžném účtu, který jste mu v rámci sjednání úvěru též založili. A nekončíme jen u nových půjček – pomocí tabletu připravujeme také online uzavření konsolidace půjček.

A to není vše! Online můžete s klientem uzavřít i podnikatelský úvěr.

Renata Hötzlová, Manažer pro klíčové zákazníky třetích stran, Retail Sales, MONETA Money Bank

0

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: