Úvěry pro podnikatele nově i bez dokládání příjmů? S MONETA Money Bank to jde!

Martin Vlnas | 27. 7. 2018 | Vstoupit do diskuze

„Pro spolupráci s Partners je k dispozici více než 160 bankéřů, kteří se specializují na živnostníky a malé firmy. Každý poradce se může s veškerými dotazy obrátit na oblastního manažera. Ten ho pak nasměruje na nejvhodnější bankéře podle typu úvěru a lokality,“ říká v rozhovoru Renata Hötzlová, Key Account Manager MONETA Money Bank.

Úvěry pro podnikatele nově i bez dokládání příjmů? S MONETA Money Bank to jde!

Jak se vám s Partners spolupracuje a jak spolupráci hodnotíte?
Jsem velmi ráda, že se v rámci naší spolupráce starám o poradce společnosti Partners nejen v oblasti hypoték a spotřebitelských úvěrů, ale nově i v oblasti komerčních úvěrů. Cením si především vysoce profesionální součinnosti s Marcelou Mazákovou, která je garantkou podnikatelských úvěrů a analytičkou na straně Partners. Společně se budeme snažit posouvat úvěry pro živnostníky a podnikatele na novou úroveň.

Moneta chce být oporou českých živnostníků a malých a středních firem. A právě úvěry pro živnostníky jsou pro poradce dobrou možností diverzifikace svého portfolia. Z osobního průzkumu mezi poradci jsem zjistila, že právě podnikatelé tvoří zhruba 30 % jejich portfolia, a my jim společně můžeme pomoci při rozvoji jejich podnikání.

S kým jsou v Moněte v kontaktu naši poradci?
Naše divize komerčního bankovnictví poskytuje své služby prostřednictvím celorepublikové sítě vyškolených bankéřů s důrazem na prémiovou kvalitu klientského servisu a rozšiřující se nabídku digitální distribuce. Pro spolupráci s Partners je k dispozici více než 160 bankéřů, kteří se specializují na živnostníky a malé firmy. Každý poradce se může s veškerými dotazy obrátit na oblastního manažera. Ten ho pak nasměruje na nejvhodnější bankéře podle typu úvěru a lokality. Nabídku produktů a služeb pro naše partnery inovujeme tak, aby se vám s námi co nejlépe pracovalo a mohli jste tak svůj čas věnovat klientům a nikoliv byrokracii.  I proto jsme zavedli možnost dodávat žádosti o nezajištěný neúčelový úvěr bez přítomnosti klienta. Chápeme totiž, že ne vždy se poradci potkávají s klienty v době, kdy mají naše kamenné pobočky otevřeno. A další příklad – pro oblast spotřebitelských půjček testujeme ve spolupráci s Partners on-line půjčky uzavírané s klientem přes tablet.

Historicky jste byli velmi silní v úvěrech a individuálním přístupu ke klientům. Platí to i nadále? Na jaké úvěrové novinky se můžeme těšit?
Ano, platí to stále. Naše banka chce být oporou ve financování českých domácností, živnostníků a firem.

Aby mohli živnostníci a firmy co nejlépe rozvíjet své podnikání, připomínám vždy během školení poradcům jednu zásadní věc – ptejte se svých klientů co nejkonkrétněji, jaká je jejich podnikatelská a rozvojová strategie. Především je důležité přemýšlet, jak chtějí svůj rozvoj do budoucna financovat. Pak stačí tyto informace předat k nám do banky a naši bankéři již najdou nejvhodnější úvěrový produkt pro financování konkrétního klienta.

V červnu jsme navíc klientům ve spolupráci s Partners připravili novinku ve zprostředkování úvěru – vyjmutí Živnostenské hypotéky z investičních úvěrů. Zavedli jsme také provize v případě nových úvěrů pro naše stávající klienty, kteří již u nás mají půjčku.

Pro vybrané profese nabízíte výhodnější sazby a odpadne i prokazování bezdlužnosti a daňového přiznání. Koho se vaše nabídka týká?
Jedná se o poměrně širokou škálu profesí, jako jsou lékaři, zubaři, veterináři, ale také notáři, auditoři, advokáti, případně daňoví poradci a další. Ti při financování do 1,5 milionu korun nemusí dokládat bezdlužnost a daňové přiznání a jsou jim nabídnuty nejlepší možné sazby.

V čem jste v úvěrových produktech silnější než konkurenční banky?
Naše výhodné podmínky pro vybrané skupiny jako notáři, advokáti nebo lékaři, už jsem zmínila. Pro živnostníky a malé firmy je pak určen náš splátkový úvěr Expres Business. Pokud řeší otázku financování podnikání – třeba nové vybavení dílny nebo kanceláře, pořízení modernějšího výrobního stroje, nákup automobilu – mohou získat až 2,5 milionu korun a zvolit si dobu splácení od dvou do sedmi let. Tento úvěr lze rovněž použít ke konsolidaci již existujících závazků, mezi které patří veškeré nezajištěné splátkové úvěry, kontokorenty a kreditní karty.

Velmi výhodná je také naše Živnostenská hypotéka s nejdelší splatností na trhu, a to až 30 let. Dlouhodobě se také věnujeme oblasti zemědělství. Pro zemědělce jsou cenné naše zkušenosti s Podpůrným a garančním rolnickým a lesnickým fondem, který dotuje úroky komerčních úvěrů.

Jak mohu jako podnikatel těžit ze synergických efektů v rámci vaší skupiny, kde se kromě klasických bankovních produktů zaměřujete také na financování vozidel a strojů? Co nabízíte?
Naše skupina zahrnuje jak banku, tak i společnost MONETA Leasing, která se zaměřuje na leasing dopravní, zemědělské a lesnické techniky, strojů a zařízení, a MONETA Auto, poskytovatele leasingu a úvěrů na osobní a užitkové vozy. Dokážeme tedy pomoci nejen s čistě bankovními potřebami, ale uspokojíme i požadavky na leasingové služby, ať už z oblasti strojního vybavení nebo vozového parku.

Jak funguje vaše Živnostenská hypotéka?
S naší Živnostenskou hypotékou lze financovat rezidenční nemovitosti, které jsou částečně využívané k podnikatelské činnosti. Klienti tak mohou bydlet i podnikat na jednom místě a jejich nemovitost nemusí splňovat kritérium minimálně 50 procent plochy určené k bydlení. Hypotéka je určena fyzickým osobám a fyzickým osobám – podnikatelům. Úvěr se dá čerpat na koupi či rekonstrukci nemovitosti nebo na refinancování úvěru.

Živnostenskou hypotéku lze využít na profinancování nemovitostí s podnikatelskými prostory, jako je cukrárna, kavárna, řeznictví, lékařská ordinace či advokátní kancelář nebo třeba na nákup klasických nemovitostí, ať domů nebo bytů. Lze si půjčit od 300 000 Kč až do 80 % odhadní ceny nemovitosti. Možnost fixace je 1, 3, 5, 7 a 10 let. Za její největší výhodu považuji kromě 30leté splatnosti, sjednání i vedení hypotéky po celou dobu jejího trvání zdarma, stejně jako odhad nemovitosti a výpis z katastru. Navíc každý rok může klient zdarma splatit až 50 % z výše půjčené částky.

Doporučení pro poradce od Renaty Hötzlové

  • Pokud nový klient žádá o nezajištěný úvěr do 500 000 Kč, nemusí prokazovat příjem, pouze vyplní čestné prohlášení o příjmu.
  • Pokud má stávající klient předschválený limit, nemusí až do výše tohoto limitu prokazovat příjem, pouze vyplní čestné prohlášení o příjmu.
  • Rychlý schvalovací proces, výsledek schvalování většinou během několika hodin.
  • Bankéř za klienta vyřídí na Finančním úřadu bezdlužnost nebo daňové přiznání, a to zcela zdarma.

Renata Hötzlová

V Moneta Money bank působí od roku 2011, začínala na pozici hypotečního specialisty a nyní již 3 rokem působí na pozici Key account managera. Aktuálně se podílí na projektu „on-line půjčky uzavírané s klientem přes tablet“.

3

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: