Wüstenrot: To nejlepší ze stavebního spoření a hypoték

Partners | 18. 7. 2018 | Vstoupit do diskuze

Léto a okurková sezóna? U Wüstenrotu rozhodně ne. Ten si pro léto připravil řadu vylepšení produktů i zjednodušení procesů. O tom, na co konkrétně se mohou poradci a klienti Partners těšit, jsme si povídali s Janem Maxou, Key Account Managerem finanční skupiny Wüstenrot.

Wüstenrot: To nejlepší ze stavebního spoření a hypoték

První polovina roku je za námi, co si přichystal Wüstenrot pro nadcházející měsíce?
Novinek je celá řada. Máme za sebou úspěšně zakončený projekt revize úvěrové metodiky, který měl zjednodušit a ještě více vylepšit překlenovací úvěry a hypotéky. Z čistě produktového pohledu jsme se věnovali vylepšení svých klíčových produktů: stavebka, Půjčky ProBydlení i hypoték. Třešničkou na dortu je zavedení zbrusu nové Hypotéky dopředu.

Hypotéka dopředu je skutečně horká novinka…
Máte pravdu, do nabídky ji zařazujeme v průběhu července. Klientům nabízíme možnost sjednat si hypoteční úvěr, aniž by měli vybranou nemovitost. Na nalezení vysněného bydlení mají poté 12 měsíců, což je nejdelší lhůta na trhu. Hypotéka dopředu je určena pouze k účelu koupě nemovitosti. Velkou výhodou je, že klient dopředu ví, kolik si může půjčit, a je mnohem zajímavější pro prodávající, protože má již schválenou hypotéku.

Ale co chystané zpřísnění regulace ze strany České národní banky?
O to víc je Hypotéka dopředu zajímavá. Klient, který by možná po 1. říjnu nedosáhl na hypoteční úvěr, má možnost si vyřídit financování ještě dnes, aniž by měl konkrétní byt či dům. Pro takové klienty je naše novinka naprosto ideální.

Hypotéky jsou stále středem pozornosti, jaké další novinky pro nás máte?
Ačkoliv úrokové sazby rostou, zlevnili jsme před nedávnem své hypotéky s LTV v pásmu 80 – 90 %. Sazbu s tříletou fixací tak můžete klientům nabídnout již za 2,54 %. Naší velkou výhodou je, že není potřeba si k Wüstenrotu převádět běžný účet či využívat další produkty a služby. Navíc až do 30. 9. neúčtujeme poplatek za zpracování a poskytnutí úvěru ve výši 2400 korun.

Pro klienty, kteří se chystají stavět, jsme vylepšili Hypotéku na výstavbu. Na rozjezd stavebních prací umíme nově poskytnout až 100 % současné hodnoty nemovitosti. Peníze klient dostane přímo na svůj běžný účet a vlastní úspory použije až později. Navíc maximální částka jednotlivých čerpání v rámci výstavby činí až dva miliony korun, což přinese úsporu času nejen s papírováním, ale i na poplatcích za průběžné návštěvy odhadce.

Na začátku jste zmínil revizi metodiky, co přesně to přinese pro prodejce Partners?
V první fázi jsme se zaměřili na svůj vlajkový produkt – Půjčku ProBydlení. Cílem bylo maximální zjednodušení celého procesu, přehledná metodika s jasnými pravidly. Jednak jsme se věnovali posuzování platební schopnosti, tak aby hodnocení bonity odpovídalo aktuálním podmínkám na trhu, a jednak jsme zpružnili i pravidla dokládání účelovosti. V druhé fázi jsme „proklepli“ své hypoteční úvěry.

U klientů hraje dlouhodobě prim Půjčka ProBydlení. Připravili jste nějaká vylepšení?
Když nám začínají prázdniny, i během léta mohou poradci Partners klienty lákat na poplatkové prázdniny. Až do 30. 9. 2018 je možné sjednat si Půjčku ProBydlení v tarifu PÚ OF-P bez poplatku za uzavření smlouvy o stavebním spoření. Klient neplatí ani za poskytnutí úvěru a vedení úvěrového účtu. Pokud tedy říkáme „bez poplatku“, Půjčka ProBydlení je skutečně bez poplatku. Pro poradce ale máme připravené dvě provize v plné výši – za uzavření stavebního spoření a za překlenovací úvěr. Atraktivní sazba je samozřejmostí a začíná již na 4,39 %.

Ne každý ale chce své bydlení řešit právě teď, nejdřív si musí našetřit potřebné finance…
Pak by měl zamířit do Wüstenrotu. V květnu jsme nabídli nový tarif ProSpoření eOF-S, který bez jakýchkoliv podmínek, věkových omezení či hvězdiček nabízí nadstandardní úrokovou sazbu 1,2 % p. a. Průměrné roční zhodnocení tak může činit až 4,5 %. Navíc pro děti a mladé máme speciální podobu tohoto tarifu – Kamarád (pevná cílová částka 150 000 Kč) nebo Kamarád+ (pevná cílová částka 300 000 Kč), která je bez poplatku za uzavření smlouvy o stavebním spoření.

A slovo na závěr?
Novinek je opravdu hodně. Budete-li mít zájem o podrobnější informace, neváhejte mne kontaktovat, abychom společně naplánovali školení.

Kontakt: Jan Maxa, Key Account Manager, 725 405 279, jan.maxa@wuestenrot.cz

PR článek

6

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: