Partneři: největší poradenská společnost a největší banka na českém trhu

Partners | 7. 3. 2018 | Vstoupit do diskuze

O spolupráci České spořitelny a Partners jsme si povídali s Milanem Vodičkou, šéfem Externího prodeje České spořitelny.

Partneři: největší poradenská společnost a největší banka na českém trhu

Co vás na spolupráci České spořitelny s Partners baví?
Spolupráce České spořitelny a Partners začala už v roce 2007 a od počátku byla postavena na korektních vztazích a hodnotách. Konkrétně se Spořitelně zamlouvala vize, se kterou firma Partners na český finanční trh vstoupila. A co nás baví? Rád bych vyzdvihl zejména přístup poradců Partners ke klientům. Obdobně jako my ve Spořitelně i v Partners sází na profesionální služby klientům, kteří se pak rádi vracejí. Jen dlouhodobým vztahem lze totiž klienty vést k prosperitě. Oceňuji tedy model finančního poradenství Partners, ale také propracovaný systém výběru a vzdělávání poradců.

Co vás v poslední době ve spolupráci s Partners nejvíce potěšilo?
Jsem obchodník, a proto nemohu nezmínit skvělá čísla, kterých jsme společně v loňském roce dosáhli! Zejména 6 miliard v hypotečním financování je důkazem fungující spolupráce. Pyšný jsem i na růst v oblasti penzijního připojištění nebo na výsledky v oblasti úvěrů ze stavebního spoření. Ale taková čísla by nikdy nebyla, kdyby nás zas a znova netěšilo společně vymýšlet, tvořit a kultivovat budoucí finanční trh, ať už z hlediska principů a hodnot, nebo obchodními modely, třeba i těmi budoucími s využitím technologických příležitostí.

Co přesně míníte technologickými příležitostmi?
Propojení emocí a technologií. Představte si, jdete po ulici, spatříte a zamilujete si dům svých snů, který je na prodej. Tak jej vyfotíte a odešlete někomu, komu důvěřujete, ať už je to banka, nebo finanční zprostředkovatel. Ještě než si dům prohlédnete detailněji, už vám na mobilu přistane reálná hodnota domu a konkrétní nabídka financování. Stačí jen kliknout a dům je váš. Krásné i nebezpečné zároveň, že? Toto není budoucnost, to už se ve světě odehrává. Není tedy otázkou jestli, ale kdy takové prodeje budou k dispozici i spotřebitelům v ČR. Mně by ale v nejbližší době stačilo zcela bezpapírové úvěrování. Těch povinných formulářů a příloh je dnes nějak moc a zatěžují všechny strany, zprostředkovatele, banky i spotřebitele. Tak proč je nedigitalizovat?

Na jakou akci s Partners se těšíte?
Určitě na konferenci Partners, která se uskuteční 25. května v brněnském Sono Centru. Mám rád každou příležitost k setkání s lidmi z Partners – ať už jsou to konference, nebo jiné společné akce, kde máme možnost lépe se poznat. Hlavně i neformálně. Vlastně ta neformální setkání jsou úplně nejlepší.

Co byste společnosti Partners popřál?
Hlavně zdravý selský rozum, potřebné sebevědomí, ale i pokoru. Lidem v síti pak spoustu krásných a bezproblémových obchodů. A také hodně zdraví a dostatek času na sebe i své blízké.

Vám osobně se daří najít si dost volného času? Prozradíte, jakým se věnujete koníčkům?
Nedaří. V tomto směru kážu vodu a piji víno. Jsem ještě z generace, které nepřijde divné trávit dlouhé hodiny v práci, aniž by uvažovala, jestli má vyvážený work-life balance. Je 21:50 a právě píši odpovědi do tohoto článku. Zároveň ale dobře vím, že i řada poradců z Partners nyní pracuje. Neznamená to, že si neuvědomuji, že by tomu mohlo, a asi i mělo, být jinak, jen to prostě neumím. Když už, tak si odpočinu se svými dětmi nebo bez nich třeba na rybách, na motorce nebo při mnoha sportech.

2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: