Klíčoví úvěráři pro Partners: poznejte Michaelu Staňkovou

Lucie Drásalová | 13. 10. 2010 | Vstoupit do diskuze

Lucie DRÁSALOVÁ pro vás připravila sérii rozhovorů s klíčovými úvěrovými bankéři UniCredit Bank, kteří jsou určeni primárně pro obchody ze strany Partners. V prvním díle si povídá s Michaelou Staňkovou z pobočky Lidická v Brně.

K 1.9. jsme ve spolupráci s UniCredit Bank zveřejnili seznam klíčových úvěrových bankéřů pro Partners. Jsou to lidé, se kterými je dlouhodobě výborná zkušenost. A to nejen ze strany UniCredit Bank, ale i ze strany Partners a našich poradců a klientů.

Ne všichni zatím měli tu čest se s těmito úvěráři potkat, proto jsem pro vás nachystala sérii rozhovorů s těmito klíčovými bankéři. V dnešním prvním díle bych Vám ráda představila Michaelu Staňkovou, která sídlí na pobočce Lidická v Brně.


Na podzim připravila UCB k 1.9. spoustu příjemných změn v oblasti hypoték. Zkuste nám ty nejzásadnější blíže představit.

Nejzásadnější změnou je určitě realizace výstavby bez dokladování faktur při financování do 85 % LTV, prostavěnost prostředků se kontroluje pouze zprávou o stavbu výstavby (dohlídkou). Výhodou pro klienta je možnost výstavby svépomocí nebo využití drobných dodavatelů bez požadavku na smlouvy o dílo a faktury, pro banku to znamená snížení administrativy při čerpání a uvolnění času úvěrových bankéřů pro nové obchody.

Další změna se týká výpočtu bonity našich klientů. Do výdajů se již nezapočítávají výdaje jako platby životních pojistek, penzijního připojištění, apod.,  naopak do příjmů zahrnujeme diety u některých profesí, jako jsou řidiči nebo piloti.

Pro mnoho žadatelů bude určitě pozitivní zprávou, že nyní také akceptujeme pracovní smlouvu na dobu určitou u vybraných povolání jako učitelé, vojáci nebo zdravotní sestry, aniž by musela být před tím prodloužena.

V neposlední řadě jsme v září přišli se skvělými úrokovými sazbami, takže klientům můžeme nyní nabídnout úrok již od 3 % v kombinaci s Převratnou hypotékou, což vzbudilo velký ohlas a významně to posiluje naši pozici na trhu.


Chystáte pro nás a hlavně pro naše klienty další, takhle příjemné změny?

Ano, dostáváme od Vás pravidelnou zpětnou vazbu k našim produktům a následně se snažíme tyto změny prosadit. Některé podněty znamenají složité vyjednávání v bance a nejsou otázkou hodin nýbrž týdnů. Další novinky a akce jsou již v přípravě, například už teď můžu prozradit, že chystáme novou kalkulačku bonity, která usnadní poradcům práci. Chceme jít cestou zjednodušování.

**Na jaře tohoto roku jsme společně spustili společný projekt – Partners Bankovní Služby (PBS). Jak tento projekt vnímáte?**

Vím, že se projekt dlouho připravoval a zaměstnal velké množství lidí. Naší snahou bylo nastavit spolupráci tak, abychom Vašim klientům nabídli prostřednictvím poradců co nejlepší služby.

Celý projekt je přínosný a jedinečný pro obě strany, bance přináší nové klienty a Partners nabízí něco co nikdo jiný na trhu neumí – poskytnout klientovi kompletní finanční služby a poradenství zahrnující i bankovní produkty. Tuším, že jsme v tomto dokonce první v ČR.

Já osobně za šest měsíců existence PBS vnímám fungování kladně, došlo k výraznému navýšení nejen konzultací, ale následně i hypotečních úvěrů.


Co Vás na celém projektu PBS zaujalo nejvíc. Jak z pohledu profesního, tak z pohledu úplně lajckého, tedy z pohledu klienta.

Potěšilo mne, že obě společnosti dokázaly dotáhnout vše do zdárného konce a to se zajímavým a inovativním výsledkem. V souvislosti se spuštěním spolupráce se o obou společnostech hodně mluvilo v odborném tisku, což oběma firmám významně prospělo. Pro mne jako úvěrového bankéře to znamená více obchodů, a to hlavně díky parametrům produktu, který banka upravuje na základě zpětné vazby od poradců.

Pro klienta pak výhody, které plynou z individuální a komplexní péče poradce a jeho snaze připravit ideální produkt, který bude ušit klientovi na míru.

Co od PBS očekáváte do budoucna?

Rozšíření povědomí o UniCredit Bank mezi retailovou klientelou a nárůst počtu nových klientů a obchodů.

Zaznamenala jste Vy, popř. Vaše pobočka, díky PBS vyšší zájem o hypotéky UCB?

Díky dobře vybudovanému týmu a velké podpoře ředitele pobočky p. Jana Klímy se daří realizovat zajímavý objem obchodů hlavně z Partners. Pobočka Lidická je jako hypoteční centrum kladně vnímána v celé pobočkové síti.

Čím jste si dobré vnímání zasloužili?

Při vzniku týmu jsme se s kolegy opírali nejen o vizi jak fungovat, co udělat pro obchod atd., ale hlavně o vlastní zkušenosti. Výsledkem je snaha být maximálně flexibilní v místě a v čase, být k dispozici na telefonu a ke každému obchodu přistupovat individuálně a nalézt řešení.

Setkání s klienty v netradiční hodiny např. v šest ráno nebo ve večerních hodinách, podpisy smluv např. v Praze, Pardubicích, Olomouci, jsou pro nás samozřejmostí.

Kolik úvěrových bankéřů Vaše pobočka nabízí? Představíte nám je?

Od 1.8. jsme tříčlenným týmem, který tvoří Ondřej Smělý, nově Eliška Salajková a já.

Ondřej pracuje v bankovnictví pět let. Začínal v GE Money Bank na pozici osobní bankéř a následně po dobu čtyř let působil jako úvěrový bankéř, kde dosahoval výborných výsledků a úspěšně v nich pokračuje i v UCB.

Také Eliška pracuje v bankovnictví pět let. Zkušenosti z dřívějšího působení v GE Money Bank – vymáhání pohledávek a zkušenosti s prodejem hypotečních úvěrů z Raiffeisen Bank nyní využívá ve své nové pozici úvěrového bankéře v UCB.  

Já pracuji v bankovnictví 16 let, kde jsem se vypracovala od provozu, přes osobního bankéře, manažera osobních bankéřů, až na pozici úvěrového bankéře.

K 1.9. jsme pro naše poradce zveřejnili seznam klíčových bankéřů pro poradce Partners.  Je to seznam úvěrových bankéřů, se kterými je dlouhodobě výborná zkušenost. Vy sama jste na tomto seznamu figurovala od úplného začátku. Vím, že za Vámi jezdí spolupracovníci s klienty i několik desítek kilometrů od Brna. Co je tou Vaší přidanou hodnotou pro naše poradce, potažmo naše klienty?

Na toto se musíte zeptat svých kolegů, proč jsou se mnou spokojeni:).
Poradci, kteří jsou na mne navázáni, vědí, že se na mne mohou obrátit kdykoliv, bez ohledu na den a hodinu. Pokud je problém, řeší se ihned. Flexibilita v čase a v místě jednání a ochota nalézt řešení rozhodně patří mezi naše pracovní zásady.

To Vám zabere hodně času. Najdete si vůbec čas na své koníčky a na odpočinek? Co Vám nejvíc dobíjí energii?


Energii mi v největší míře dodává můj pětiletý syn, který má své dětské radosti a starosti, a nejbližší rodina. Pokud zbude i nějaký čas jen pro mne, ráda sáhnu po dobré knížce, věnuji se rekreačním sportům.

Je něco, co byste našim poradcům a jejich klientům chtěla vzkázat v období obchodně silného podzimu?

Poradcům přeji co nejvíce spokojených klientů a realizovaných obchodů a nám všem přeji příjemnou spolupráci. Těším se s kolegy na brzké setkání s Vámi!

Děkuji za rozhovor, Lucie Drásalová

Seznam klíčových úvěrových bankéřů UniCredit Bank,

kteří se specializují na hypotéky od Partners a můžete se na ně bez váhání obracet:


Brno: Michaela Staňková (Lidická), Martin Špaček (Kobližná)

České Budějovice: Eva Hovorová (U zimního stadionu)

Hradec Králové: Radek Chour (Ulrichovo nám.)

Jihlava: Ondřej Kozub (Masarykovo nám.)

Karlovy Vary: Milan Babický (Zeyerova)

Liberec: Petra Vyšohlídová (Moskevská)

Olomouc: Lucie Vláčilová (28. října)

Ostrava: Táňa Luptáková (Smetanovo nám.)

Pardubice: Edita Nováková (Třída Míru)

Plzeň: Martina Daňková (Riegrova)

Praha: Svatava Kroupová (Valdek), Petr Slavíček (Na Příkopě)

Zlín: Lenka Režnáková (Bartošova)

80

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: