Dobrými skutky nešetříme

Zuzana Fendrychová | 27. 2. 2024 | Vstoupit do diskuze

Součástí odpovědného přístupu k osobním financím je taky myslet na druhé. Zejména na ty, kdo pomocnou ruku potřebují. Životní pojišťovna Simplea má pomoc druhým ve své DNA a nevyplacenou část pojistného plnění směřuje na charitu. Vloni se tak skoro 1,8 milionu korun mohlo rozdělit mezi 10 projektů. A v rámci CSR projektu Partners finanční gramotnost naši lektoři odškolili 660 lekcí, což znamená 18 159 poučených posluchačů.

Dobrými skutky nešetříme

Peníze rozdělili klienti

Životní pojišťovna Simplea se zavazuje, že svým klientům vyplatí plnění alespoň v 99 % případů. A pokud je to méně, peníze putují na charitu. Právě v rámci této garance Simplea na konci loňského roku požádala své klienty o pomoc s výběrem charitativních projektů, mezi něž byla část nevyplacených peněz rozdělena. Celkem šlo o 1 778 785 korun. Do konečného výběru se dostalo deset projektů. Ještě jednou děkujeme všem, kdo s výběrem a hlasováním pomohli. Více najdete ZDE.

Finančně proškoleno přes 18 tisíc posluchačů

Vloni se řady školitelů Partners finanční gramotnosti rozšířily o dalších 51 certifikovaných lektorů, celkem jich máme 194, z toho v minulém roce aktivně školilo 77. Celkem bylo odškoleno 660 lekcí, to je přesně 18 159 posluchačů po celé republice,“ říká koordinátorka projektu Barbora Urbanová z marketingu Partners. Nejvíce lekcí bylo odškoleno v Praze, dohromady 245 školení. Na dalších místech byly Středočeský kraj (145 lekcí), Moravskoslezský kraj (64 lekcí), Jihomoravský kraj (52 lekcí), Liberecký kraj (34 lekcí), Zlínský kraj (28 lekcí), Olomoucký kraj (20 lekcí), Královéhradecký kraj, a Plzeňský kraj (shodně 17 lekcí), Jihočeský (51 lekcí), Pardubický kraj (14 lekcí) a Vysočina (9 lekcí).

Kde jste školili:

·        340x na 2. stupni ZŠ;

·        71x na 1. stupni ZŠ;

·        205x na středních školách (SŠ, SOU, SOŠ);

·        38x firmy a jiné organizace (azylové domy, věznice, dětské domovy, rodinná a psychologická centra, ale i pojišťovny a státní instituce),

·        6x senioři ve spolupráci s domovy důchodců,

·        2x na VŠ

Tleskáme nejaktivnějším lektorům: Jitce Frolíkové (70 školení), Jaroslavu Jungmanovi (50 školení), Heleně Čápové (48 školení), Janě Holé (47) a Tomáši Mičutovi (32)

 

Chcete se taky stát lektorem? Vše o projektu se DOZVÍTE NA WIKI ZDE.

1

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: