V roce 2024 se slovenská Simplea spojí se společností Swell. Klienti získají moderní bankovní a poradenskou aplikaci

12. 12. 2023 | Vstoupit do diskuze

Finančněporadenská společnost Simplea, s aktuálně 150 certifikovanými finančními zprostředkovateli a 18 pobočkami, se na Slovensku dohodla na partnerství se společností Swell. Během prvního pololetí se díky tomuto spojení zvětší obchodní síť na 320 zprostředkovatelů a spolupracovníkům a klientům přinese fintechová finanční řešení včetně Simplea Apky, mobilní bankovní a poradenské aplikace. Ta bude na Slovensku k dispozici v průběhu příštího roku. Díky faktu, že mateřská společnost Simplea – česká finanční skupina Partners – získala bankovní licenci v České republice, očekává slovenská Simplea, že její klienti budou moci v roce 2025 využívat depozitní produkty nové Partners Banky i v zahraničí.

V roce 2024 se slovenská Simplea spojí se společností Swell. Klienti získají moderní bankovní a poradenskou aplikaci

Největší česká finančněporadenská skupina Partners vstoupila na slovenský trh pod značkou Simplea v létě 2021, kdy získala povolení od Národní banky Slovenska působit zde jako nezávislý finanční agent. Zájemcům o vlastní podnikání v oblasti finančního plánování a zprostředkování nabídla unikátní koncept franšízových „kamenných" poboček Simplea Point a klientům širokou škálu finančních produktů z celého trhu, včetně řady vlastních produktů.

„Naší vizí je, aby každý člověk – i obyvatelé středního nebo malého města – měl přístup k více finančním značkám a produktům, stejně jako lidé z velkých měst. Na rozdíl od poboček bank nebo pojišťoven vám naše pobočky dávají možnost vybrat si z několika finančních produktů, porovnat je a získat finanční plán na míru vašim potřebám a aktuální situaci. To je to, co dělá naši službu jedinečnou," zdůraznil Petr Borkovec, spoluzakladatel skupiny Partners.

Spolu s konceptem franšízových poboček a unikátním finančním servisem přinesla česká skupina Partners na Slovensko také řadu vlastních značkových finančních produktů. „Stejně jako v České republice, i na Slovensku nabízíme našim klientům pod záštitou vlastní Simplea Poisťovňa transparentní životní pojištění bez složitých pojistných podmínek a s unikátní garancí pojistného plnění 99 %. Zároveň jsou klientům k dispozici naše diverzifikovaná, nízkonákladová investiční řešení ve formě ETF fondů a ESG strategie pod hlavičkou Simplea Investments, doplněné o vlastní realitní fondy Trigea a Merity," uvedl Tibor Boťánek, ředitel finančně poradenské společnosti Simplea.

Stejné hodnoty a vize: Simplea se spojuje se Swell

Simplea na Slovensku meziročně roste o 50 % a pro rok 2023 očekává obrat skupiny ve výši 6 milionů eur. Simplea souhlasila se spoluprací se společností Swell. Během 1. pololetí 2024 se společnosti Swell a Simplea spojí a budou fungovat společně pod značkou Simplea. Celkem budou mít 320 finančních poradců a v příštím roce plánují kromě současných 18 Simplea Pointů otevřít dalších 31 poboček po celém Slovensku.

Společnost Swell byla založena v roce 2022 zkušenými finančními poradci. „Během krátké doby se nám podařilo vybudovat tým 170 lidí a hledali jsme příležitosti k dalšímu rozvoji podnikání. Porovnali jsme možné výhody vstupu kapitálového investora a vstupu silného obchodního partnera. Na základě analýzy bylo zjištěno, že čistě akciový investor by nepřinesl know-how potřebné pro další růst. Současná doba je informačním věkem. Pro další růst našeho podnikání je nutné digitální řešení šité na míru. Špičková IT řešení pro finanční poradenství, kterými disponuje mateřská společnost Simplea – součást největší české finančněporadenské skupina Partners, stejně jako získání bankovní licence v České republice, nás opravdu oslovilo. Pro Swell to znamená značný prostor pro růst a mimořádnou konkurenční výhodu. Společně budeme tyto hodnoty a vize rozvíjet a Swell se bude moci naplno věnovat tomu, na co jsme experti – poskytování finančního poradenství našim klientům," uvedl Martin Mikolášek, spoluzakladetel a předseda představenstva společnosti Swell Financial Group.

Aplikace Simplea: Všechny finance snadno na mobilu

Moderní fintech řešení pro klienty Simplea doplní v prvním čtvrtletí roku 2024 novinka – mobilní bankovnictví a poradenská aplikace Simplea Apka. „Klient v aplikaci najde velmi podrobný investiční reporting a veškeré informace o svých dalších finančních produktech, přičemž si bude moci do aplikace doplnit i ty, které nebyly přes Simpleu sjednány. Aplikace klientovi nabídne nejen pasivní náhled, ale bude ho aktivně informovat například o výročích smluv a důležitých událostech. Klient bude mít možnost porovnávat finanční produkty a bude moci prostřednictvím aplikace komunikovat se svým poradcem a bude moci elektronicky podepisovat smlouvy pomocí Face ID nebo Touch ID," informoval Petr Borkovec.

Vzhledem k tomu, že Partners získali v roce 2023 bankovní licenci v České republice, Simplea očekává, že její klienti budou moci od roku 2025 využívat depozitní produkty nové Partners Banky, tj. eurový účet, spořicí a termínované účty, i přes hranice.

Zdroj: Tisková zpráva SIMPLEA FINANCIAL SERVICES, S. R. O. z 24. 11. 2023

1

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: