Nejlepší pravidelná produkce 2022

Zuzana Fendrychová | 31. 7. 2023 | Vstoupit do diskuze

Kryštof Procházka, o němž jsme nedávno psali v souvislosti s investováním, byl za svou píli oceněn také na nedávné výroční konferenci ve Zlíně jako vítěz kategorie Nejlepší pravidelná produkce 2022. Každý měsíc totiž připisoval alespoň 1538 BJ. Jakou cestou kvůli tomu musel jít?

Nejlepší pravidelná produkce 2022

Cokoliv člověk chce dělat poctivě, musí dělat na pravidelné bázi. Jak velká disciplína je k tomu potřeba?

Ve financích podnikám již 13. rokem a držím se jednoduchého pravidla, a to, že si hlídám 10 domluvených nových klientských schůzek týdně. Ne nutně se musí jednat o analýzy, klidně i o servisní schůzky s klienty, s nimiž jsme se delší dobu neviděli. Tím, že se tohoto pravidla držím prakticky celou svoji kariéru, tak mi to již dnes nepřijde tak těžké jako třeba v prvních letech.

 

Sledujte u klientů potřebu víc efektivně řídit své osobní a rodinné finance?  

Ani přes aktuální vývoj ve financích nevnímám přílišný rozdíl v chování klientů.

 

A mění se v této souvislosti vnímání finančních poradců, vyhledávají lidé jejich služby víc než předtím?

Vzhledem k poklesu hypotečního byznysu mi přijde, že spontánní poptávka po službách finančních poradců od klientů, kteří svého poradce nemají, je aktuálně spíše nižší, než byla kupříkladu v roce 2021. U stávajících klientů to nemůžu snadno posoudit, protože držíme pravidelné servisy jednou za 6 až 9 měsíců bez ohledu na tržní vývoj.

 

Nejlepších výsledků dosahují například při spoření ti, kdo pravidelně ukládají finance na různé produkty. O jaké je nyní největší zájem?

Klienti mají aktuálně velkou poptávku po krátkodobých instrumentech typu spořicí účet. Jako součást naší práce vnímám uvědomění, že krátkodobých 6 % na spořicím účtu nerovná se dlouhodobých 6 % v investičním portfoliu.

 

Kolik peněz si průměrně lidé dokáží každý měsíc odkládat stranou a mění se teď tato suma?

Dlouhodobě se snažíme s klienty udržet 30 % rozpočtu mimo výdaje na bydlení a spotřebu, tedy do rezerv (mix krátkodobých a dlouhodobých, dle osobní situace), na tomto přístupu nic neměníme.

 

Pohled Kryštofa Procházky na investice čtěte ZDE

 

Děkujeme za rozhovor a přejeme, ať se daří i nadále!

 

0

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: