Trigea kupuje Obchodní centrum v Plzni

Tereza Píchalová | 24. 2. 2020 | Vstoupit do diskuze

Nemovitostní fond Trigea loni dosáhl skvělých výsledků. Za 9 měsíců své existence nashromáždil od klientů 570 milionů korun a jeho výnos se za loňský rok vyšplhal na 4,4 %.

Trigea kupuje Obchodní centrum v Plzni

Fond pokračuje v expanzi a aktuálně koupil další nemovitost – Obchodní centrum v Plzni na Rokycanské ulici. Jedná se o nákupní galerii s více než 60 maloobchodními jednotkami. Ročně navštíví toto obchodní centrum více než 3 miliony lidí. Kromě hypermarketu Tesco, který zde zůstává v dlouhodobém pronájmu, jsou dalšími klíčovými nájemci H&M, C&A, New Yorker, RESERVED nebo McDonald's. „Jedná se o druhou akvizici fondu v relativně krátkém čase, velikostně je OC Plzeň s více než 27 tisíci čtverečních metrů téměř šestinásobná oproti naší první akvizici,“ konstatuje Tomáš Trčka, ředitel fondu Trigea.

Z pohledu fondu bude zapojení OC Plzeň významným přínosem pro další výkonnost fondu. „Výnos na investovaný kapitál se pohybuje nad hranicí 12 %. To by se mělo ve fondu plně projevit už ve druhém čtvrtletí tohoto roku. Jsem rád, že jsme se svou druhou nemovitostí vstoupili do regionů a získali skvělé obchodní centrum v Plzni. I naše následující akvizice by měly být mimo území hlavního města,“ říká Trčka. Plány fondu Trigea jsou tedy daleko větší a v současnosti se management fondu aktivně věnuje přípravám na nákup dalších dvou nemovitostí.

3

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: