Ondřej Koňák: Jsem rád u nových věcí

Lucie Weissová | 19. 12. 2019 | Vstoupit do diskuze

Ondra v Partners řídí akciová portfolia. A pokud na něj narazíte během oběda v kantýně, držte se ho, je výborným společníkem.

Ondřej Koňák: Jsem rád u nových věcí

Ačkoliv působí jako mladý junák, má za sebou poměrně působivé zkušenosti. Ondra měl k našemu oboru blízko už od samého počátku, kdy se rozhodl studovat finance a oceňování podniku na pražské VŠE. Při škole ovšem nezahálel a v posledním roce nastoupil do společnosti Deloitte.

Následovalo poměrně dlouhé období ve společnosti PPF, pak přišla Generali a nakonec Patria. „Vždycky jsem měl na starost region střední a východní Evropy z pohledu portfoliových akciových investic. Naposled jsem se snažil rozjet vlastní akciový fond se zaměřením na region střední Evropy,“ popisuje svou dosavadní pracovní historii.

Stereotyp ho nebere
Pro Partners se rozhodl z pro něj logických důvodů. „Jsem rád u nových věcí. Líbí se mi dynamika, s jakou se společnost rozvíjí, a lákala mě možnost se na tomto růstu podílet,“ vysvětluje. Důležitá je pro něj také pracovní pestrost a to, že je svým pánem, což profese portfolio manažera dokonale splňuje.

Ondra má na starost akciové fondy společnosti Partners, což obnáší i nepřetržité sledování děje na globálních trzích. Ke své práci říká: „V rámci akciového fondu mám poměrně velkou svobodu, do jakých společností mohu investovat. Je tak jen na mně vybrat ty správné, ve vhodný okamžik do nich nastoupit a umět i včas vystoupit. Momentálně pracuji na drobných úpravách v rámci fondu. Respektive se snažím fond více připravit na případný pokles akciových trhů tím, že vyhledávám defenzivnější společnosti s udržitelnou a zajímavou dividendou.“ V nejbližší době by rád strategii fondu představil i v rámci prodejní sítě.

Obrátit se na něj může kdokoliv s čímkoliv, a pokud ho budete chtít navštívit, najdete ho v 5. patře hned vedle Martina Mašáta. 

Trojnásobný táta
V soukromí se Ondra snaží být sportovně aktivní, ačkoli ne vždy se mu to daří. „Mám rád kolo, běžky, box a miluju saunu a červené víno. Momentálně mi ale drtivou většinu volného času zabírají mé tři děti. Takže mimo dětí jsem v poslední době byl nejvíce s červeným vínem,“ uzavírá s nadsázkou.

6

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: