Český nemovitostní fond Trigea koupil svou první nemovitost v Praze

15. 7. 2019 | Vstoupit do diskuze

Nemovitostní fond Trigea získal do svého portfolia atraktivní kancelářskou budovu Louvre na Praze 5. Byla postavena v roce 2008 a nabízí přibližně 4 600 m2 moderní pronajímatelné plochy.

Český nemovitostní fond Trigea koupil svou první nemovitost v Praze

Budova Louvre představuje pro své investory výjimečný prostor zejména díky výborné dopravní obslužnosti na stanici metra Radlická a nadčasovému designu. Mezi hlavní nájemce patří silné, často mezinárodní společnosti, jakými jsou například švýcarský výrobce kolejových vozidel Stadler, Lukoil Accounting and Finance Europe nebo Všeobecná zdravotní pojišťovna.

Nemovitostní fond Trigea vznikl 1. dubna tohoto roku a své portfolio zaměřuje zejména na kancelářské budovy a retailová centra. „Jsem velice rád, že jsme jako první nemovitost získali právě kancelářskou budovu Louvre, která po všech stránkách koresponduje s naší investiční strategií. Do konce roku bychom rádi k Louvre přidali ještě další nemovitost, “ říká Tomáš Trčka, generální ředitel nemovitostního fondu Trigea, který spoluzaložil s Partners finanční skupinou. Fond umožňuje prakticky komukoli participovat na zajímavých výnosech, které přináší držba komerčních nemovitostí. Do fondu je možné investovat již od 500 korun, jednorázově i v podobě pravidelných měsíčních úložek. Předpokládaný roční výnos by měl dlouhodobě dosahovat 4-6 %.

„Stejně jako loni očekáváme, že i letos český kapitál bude hrát klíčovou roli u akvizic komerčních nemovitostí. Nemovitostní fond Trigea představuje dalšího investičního hráče na českém trhu. Podobných českých investorů za poslední léta přibylo, nabídka investičních nemovitostí je však omezená, proto „ulovit“ nemovitost jako je Louvre je pro investory stále náročnější,“ říká Vítězslav Doležal, Associate Director z oddělení investic poradenské společnosti CBRE.

Z oblasti Jinonice – Radlice se za pět let stala jedna z předních kancelářských lokalit Prahy. Během neuvěřitelně krátké doby byla schopna zaujmout a přilákat české i zahraniční prestižní firmy jakými jsou například Johnson & Johnson, ČSOB, Bosch nebo Oracle.

2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: