FIREMNÍ OBCHODY FRČÍ

Lukáš Škopek | 23. 8. 2018 | Vstoupit do diskuze

O létě se často říká, že je okurkovou sezónou, neboli že se nic nového neděje. Přesto, že televize opět vysílá Chalupáře, neplatí ale okurková sezóna pro naše firemní obchody. I o prázdninách v průměru jednou týdně uzavíráme smlouvu s novou firmou na zprostředkování finančních zaměstnaneckých benefitů. Co za tímto úspěchem stojí, přibližuje Lukáš Škopek, vedoucího péče o firemní zákazníky.

FIREMNÍ OBCHODY FRČÍ

Je to už několik let, kdy centrála zavedla stopku na investička na spoření. My všichni profíci víme, že od doby, kdy je na trhu doplňkové penzijní spoření a kdy se zakázaly částečné odkupy, je výhodnost čerpání firemního příspěvku právě do IŽP pryč. Na plné čáře u vás vyhrává doplňkové penzijní spoření. A to je dobře. Výhody DPS oproti IŽP známe všichni – diametrálně rozdílné poplatky za sjednání, poplatky za správu a zcela odlišná flexibilita. V neposlední řadě je výhodou penzijka i fakt, že ho stát zvýhodňuje i v oblasti daňových povinností při ukončení smlouvy. V rámci PP a DPS se totiž při výplatě prostřednictvím renty na 10 a více let neplatí vůbec žádná daň, tj. ani z výnosů, ani z příspěvků zaměstnavatele. U životního pojištění se daň z výnosů musí platit vždy, tj. ihned mínus 15 procent dolů. Právě i díky tomu je každé 4. penzijko sjednáno s příspěvkem zaměstnavatele.

Centrála je tu pro vás

Velké plus pro společný úspěch představuje i spolupráce mezi centrálou a poradci. Není nic snadnějšího než zavolat, vše probrat a poté se společně vydat na jednání do firmy. Pak musíme připravit nabídku. A to skutečně dobrou nabídku, kterou konkurenci strčíme do kapsy. Co nám ve výběrových řízeních pomáhá? Určitě dobrý kontakt ve firmě a pak také poctivost. Ne ta poctivost, o které kde kdo hovoří, ale přitom skutek utek. Opravdová poctivost, kdy doporučujeme řešení ne podle výše provize, ale podle výhodnosti pro zaměstnance a firmu. V řadě firmách jsme proto vyhráli i díky tomu, že jsme jako jediní řekli a na propočtech ukázali, že je pro zaměstnance i zaměstnavatele investičko na spoření pořádně drahý nesmysl.

Hasíme požáry, bodujeme

A jaké jsou naše poslední velké úspěchy? Po dlouhých jednání a přesvědčování, že to děláme skutečně jinak, zabodovali třeba Marek Ivanka s Janou Pospíšilovou. Nyní uklízí a hasí požár po konkurenci v jedné firmě se sídlem v Kladně. Má 1500 zaměstnanců a v minulosti firmě a zaměstnancům „poradci“ z konkurence „poradili“, že mají stávající penzijka zrušit a sjednat investička. Po třech letech všem doporučovali zrušení stávajících IŽP s tím, že pro ně mají nová investička, podstatně výhodnější.

Blýsknul se i kolega Jirka Kárník. Ten vyhrál zase ve firmě v Chotěboři. Řešení bylo snadné. Jste výrobní firma. Začněte nejprve s příspěvky do penzijka. Jedničku s hvězdičkou si zaslouží Pepa Uchytil a Zuzana Grmolenská. Po roce spolupráce s největším zaměstnavatelem v jejich regionu spouští ve firmě další benefit. Proč? Protože svou skvělou prací firmě dokázali, že si firma vybrala dobře.

Konkurence bude závidět

Svou šanci využil i kolega Jiří Vosmik. Minulý týden začal odevzdávat první penzijka s příspěvkem ve firmě z oblasti stavebnictví. Jelikož má firma několik poboček po celé ČR, zapojilo se do řešení benefitů několik marketů napříč celou republikou. Přes léto nelení ani Tomáš Ryneš. Řady svých klientů nyní rozšířil o téměř sto nových lidí. I Tomáš zabodoval s příspěvkem na penzijko. Nenudí se ani Lukáš Urbánek. Ten zase zavádí benefity v Otrokovicích. A šampus už chladí i Petr Čihák. Je to pár dnů zpět, co volal, že si firma vybrala právě naše řešení.

V neposlední řadě si uznání zaslouží kolega Honza Kučera. Právě rozjel spolupráci na poli zaměstnaneckých benefitů s jednou z největších světových firem. S firmou, kterou nám konkurence bude hodně závidět. Je dost možné, že i vy máte doma řadu výrobků právě této firmy. A co že se to Honzovi podařilo? O tom se dočtete v příštím článku.

Chce i vy zabodovat? Chcete se dostat k řadě nových klientů? Pokud ano, dejte mi vědět na e-mail lukas.skopek@partners.cz. Společně to dokážeme. Podmínkou ovšem je, že si budeme věřit a že to doopravdy chcete dělat jinak. Přesně tak, jak to dělat umíme a jak se to dělat má.

9

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: