Otevřeme vlastní pojišťovnu

Tereza Píchalová | 16. 1. 2018 | Vstoupit do diskuze

V roce 2019 Partners otevřou vlastní životní pojišťovnu. Bude se odlišovat jednoduchostí, využitím moderních technologií i přístupem ke klientům. Žádost o udělení licence u České národní banky jsme podali tento měsíc a celý projekt představili předním českým médiím 16. 1. na tiskové konferenci v pražské restauraci Aureole.

Otevřeme vlastní pojišťovnu

„Naší dlouhodobou vizí je být nejen distributory, ale také tvůrci produktu. Prvním krokem byla vlastní investiční společnost, pojišťovna je logicky další na řadě. Máme přes půl milionu klientů, jejichž potřeby i možnosti dobře známe, a jsme proto přesvědčeni, že dokážeme vytvořit v životním pojištění moderní produkt, který tomu bude odpovídat. Chceme se zaměřit pouze na skutečná rizika, která lidi dlouhodobě významně ohrožují, a nezatěžovat se žádnými marketingovými přívěsky. Naše nabídka bude stát na kvalitním pojištění invalidity, dlouhodobé pracovní neschopnosti nebo smrti, a to i pro klienty, o které jiné pojišťovny nemají zájem či jim dávají velmi nevýhodné podmínky,“ uvedl na dnešní tiskové konferenci za účasti předních médií jako jsou Mladá fronta DNES, Hospodářské noviny nebo Aktuálně.cz Petr Borkovec.

Zároveň dodal, že na klientské filozofii Partners nově budovaná pojišťovna nic nezmění: „Stejně jako v případě investic bude i naše pojištění pouze jedním z produktů v portfoliu našich finančních poradců. Nic se nezmění ani na naší strategii rovnocenného odměňování, kdy se jednotlivé produkty nesmí zvýhodňovat výškou provize.“ Dlouhodobě se chce nová pojišťovna kromě tradiční distribuce zaměřit i na on-line prostředí, kde je zatím životní pojištění v úplných začátcích. 

Jak se křtila zakladatelská listina Partners pojišťovny? Podívejte se na video.


Počáteční investice do nové pojišťovny činí 350 milionů korun a počítá se s 8 až 10letou návratností. Do té doby by chtěla pojišťovna dosáhnout 2% podílu na trhu životního pojištění.

Nová pojišťovna vzniká pod taktovkou Martina Švece a jeho týmu s dlouholetými zkušenostmi z pojišťovnictví. „Mám za sebou roky ve velkých tradičních pojišťovnách, jako jsou VIG, Aviva nebo MetLife. Možnost být u zrodu úplně nové životní pojišťovny na českém trhu je pro mě jako splnit si velký sen. Na začátek plánujeme nabízet jeden produkt, který se bude lišit oproti stávajícím produktům v detailech, ale zásadních. Zaměříme se na využití nejmodernějších technologií, na jednoduchost i na vstřícný přístup ke klientům. Dnes to zní jako fráze, ale výsledkem klienty jistě přesvědčíme.“

Spuštění pojišťovny je naplánováno na začátek roku 2019, nicméně bude záležet na průběhu licenčního řízení u České národní banky. „Budeme pak plně licencovanou pojišťovnou, podléhající stejnému dohledu jako ostatní tuzemské pojišťovny. To přinese klientům dostatečné garance,“ uzavřel Martin Švec.

9

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: