Vedení Partners má novou posilu

Lada Kičmerová | 5. 9. 2013 | Vstoupit do diskuze

Radim LUKEŠ a Petr BORKOVEC představují v rozhovoru novinky ve vedení Partners a podnikatelské příležitosti, které firmu v druhém pololetí roku čekají.

Vedení společnosti Partners posílilo o Michala Špaňára v pozici výkonného ředitele Partners a dochází i ke změnám v představenstvu a dozorčí radě společnosti. Proč jste se pro tyto kroky rozhodli?

Petr: Máme za sebou šest let dynamického růstu a zejména v posledních letech jsme přišli s mnoha novými projekty a výzvami. Na centrále je dnes více než 120 lidí, expandovali jsme do Polska, spustili strategická partnerství s OK GROUP, Allianz i UniCredit Bank, budujeme síť Partners marketů a posilujeme svou pozici jedničky na trhu v kvalitě, servisu i objemu služeb. Vyrostli jsme z dětských let a míříme k dospělosti a pokud se tam chceme dostat, tak se musíme posunout dál a získat na naši stranu zkušenosti a dovednosti, které nám dosud scházeli. Prostě je tu hodně práce, hodně příležitostí a s tím i prostor pro nového zkušeného člověka do vedení. Pro někoho, kdo má s finančním trhem, řízením projektů, expanzemi, akvizicemi, vstupy na burzu a dalším zkušenosti a může ledacos zefektivnit, dotáhnout a zrealizovat.

Radim: Jako akcionáři jsme si definovali každý své představy o naší roli ve firmě, o tom, čemu se chceme dál naplno věnovat. Rozhodli jsme se posílit dozorčí radu společnosti, která bude nyní čistě akcionářská, a zohlednit vývoj a změny i ve složení představenstva. Prostě jsme se podívali na celý holding s odstupem a udělali rozhodnutí, která odpovídají naší velikosti a dalším plánům růstu.

Můžete představit nového výkonného ředitele Michala Špaňára? Čím vás zaujal?

Petr: Najali jsme specialisty na hledání top manažerů a udělali poměrně rozsáhlé několikakolové výběrové řízení, ve kterém jsme se potkali s množstvím opravdu zkušených manažerů a generálních ředitelů, ať už z finančního sektoru nebo mimo něj. Byli jsme mile překvapeni, jaké osobnosti u nás chtějí pracovat, jak jsou dnes Partners vnímáni jako obrovsky úspěšná, prestižní firma s velkými plány. Ve třetím kole jsme se já, Radim i Kačka nakonec jednomyslně shodli na osobě Michala Špaňára, který na nás udělal dojem jako pragmatický a zkušený manažer se znalostí finančního sektoru z Česka i zahraničí.

Radim: Michal Špaňár strávil posledních třináct let v holdingu ING, a to nejen pro český a slovenský trh, ale především v zahraničí v Brazílii a Koreji. V Česku v letech 2000 – 2004 postavil pro ING na zelené louce velmi úspěšný model korporátního byznysu. Kdy se ING z nuly stala lídrem trhu v zaměstnaneckých benefitech. Už jen tento úspěch by jako doporučení mohl stačit. V Brazílii pak měl na starosti přerod tradiční pojišťovny, brazilské „české pojišťovny“ v moderní finanční instituci a úspěšný vstup na burzu. Pár let strávil s ING v Koreji, po návratu v Česku realizoval bynys plán pro ING Penzijní společnost.

Petr: Vybrali jsme zkrátka člověka, který toho má hodně za sebou, a který chce budovat úspěšný byznys, nelibuje si v korporátních vymoženostech, má jasnou vizi a oceňuje efektivitu, sílu a potenciál konkrétních vlastníků s vizí stojících za firmou.

Katka Palková

Jaká jsou vaše očekávání od nového výkonného ředitele?

Petr: Určitě stoprocentní funkčnost centrály a podpora sítě, poradců, manažerů a ředitelů. Dále zefektivnění činností a maximální využití všech lidských zdrojů, ale také dotažení klíčových projektů, jako jsou spolupráce s makléřem, franšízová síť, polská expanze nebo příprava vstupu na burzu.

Jak se v této souvislosti změní role vás, Katky Palkové a Pavla Kohouta?

Radim: Chceme silnou akcionářskou dozorčí radu, které bude předsedat Pavel, a já budu v roli místopředsedy. Katka Palková se bude věnovat Partners investiční společnosti, ke které má blízko a v jejímž vedení působí. S naší „investičkou“ máme velké plány a očekávání: přijali jsme portfolio manažera, máme zažádáno o asset management a těšíme se na správu peněz díky spolupráci s Allianz. Petr se stane předsedou představenstva, věří, že se mu také uvolní ruce od řízení mnoha projektů a samozřejmě dál platí, že spolu strategicky řídíme firmu a byznysu se věnujeme každý den.

Čekají firmu ještě další změny?

Petr: Z organizačního hlediska zmizí rozdělení na divizi centrála a divizi distribuce. Prostě je jedna centrála pod vedením výkonného ředitele Michala Špaňára, který zodpovídá za svou činnost představenstvu společnosti. Chceme také posílit tým manažera alternativní distribuce Martina Pivody a ředitelky vzdělávání a nově i HR Gábiny Kudrnové. Zaměřit se na podporu náboru, sbírání leadů nejen na klienty, ale i na spolupracovníky, chceme více spolupracovat s univerzitami a vůbec posílit efektivitu činností HR, servis poradcům a manažerům.

Michal Špaňár

V čem dnes vidíte největší příležitosti druhé poloviny roku 2013 a nejdůležitější úkoly pro Partners?

Radim: Říkali jsme to již v březnu na velké konferenci a platí to stále; je třeba se vrátit k základům a k tomu, co umíme nejlépe: tedy poskytovat podnikatelskou příležitost, prostor pro růst osobností a podnikatelů a samozřejmě perfektní službu klientům s naší filozofií a hodnotami, za které bojujeme již od vzniku Partners. S Petrem jezdíme a školíme a ukazujeme, že růst je jednoduchý a úspěch je reálný a možný, když pochopíte základní principy, hodnoty a smysl naší práce. Potenciál je pořád obrovský a prostor pro růst taky. Stačí jen opravdu chtít a makat.

Petr: Je třeba růst a nenechat miliony lidí v ČR na pospas České poště a bankám a jejich brutálním produktům i prodejním metodám skrytým pod jistotou a bezpečím slova „banka“.  Vedle toho je tu navíc spousta příležitostí a naprosto unikátních projektů, kterými ukazujeme naší sílu a přidanou hodnotu. Strategická spolupráce s makléřskou společností OK GROUP nám zajistí nepřekonatelnou nabídku pro firmy všech velikostí v oblasti benefitů i neživota, protože spojíme know-how a specifické odborné znalosti s vysokou dostupností a srozumitelnou nabídkou. Nabízíme úspěšný byznys model pro různé cílové skupiny: ať již cestou manažerského růstu, vybudování fyzické franšízové pobočky nebo profesionálního poradce. Rozjíždíme Polsko, budujeme úžasný online portál mojePartners, máme elektronickou analýzu a unikátní servisní model. Opravdu dnes máme lidem, co chtějí podnikat, i těm, co chtějí kvalitní finanční služby, hodně co nabídnout.

 

A na co byste se Radima Lukeše a Petra Borkovce zeptali vy?

Položte jim své dotazy na cokoli v živém vysílání Partners web TV v pátek 13. září od 12 hodin!

Posílejte své otázky již nyní na ptejtese@partners.cz!

 

 

324

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: