Muži proti násilí

7. 12. 2023 | Vstoupit do diskuze

Že téma násilí na tento portál nepatří? To je sice velká pravda, ale bohužel do určité míry se toto téma týká nás všech. Jistě se shodneme na tom, že násilí na ženách je zavrženíhodné. Proto nezisková organizace ROSA - centrum pro ženy, zaměřující se na pomoc obětem domácího násilí, připravila osvětovou kampaň „Muži proti násilí“ cílenou – trochu netradičně – na muže. Tvářemi této akce jsou i spoluzakladatel Partners Petr Borkovec anebo ředitel vydavatelství NextPage Media Martin Vlnas.

Muži proti násilí

Většina mužů se násilí na ženách nedopouští a je důležité, aby byl slyšet právě jejich hlas a jasný postoj k tomu, že násilí netolerují, nebagatelizují a není jim lhostejné. A přesně za to se postavil na svém profilu na síti LinkedIn Petr Borkovec: Jen jsem chtěl podpořit kampaň Nadace Rosa#mužiprotinásilía postavit se za myšlenku, že násilí do našeho světa nepatří a do vztahu už vůbec ne!“ Přiznal se také, že kvůli kampani musel zcela opustit svou komfortní zónu.

Petra Borkovce si poslechtěte ZDE.

 

Naprosto trefně tak Petr Borkovec potvrdil, že ke změně společenského klimatu a zastavení tolerance násilí na ženách je potřeba, aby právě muži vykročili z komfortní zóny neutrálního postoje a mlčení, vymezili se proti násilí na ženách a stali se součástí řešení. „Strašně bych si přál, aby moje děti vyrůstaly do světa, který se bude vůči násilí vymezovat mnohem víc a mnohem razantněji než dnes. Tohle je můj drobný příspěvek k tomu, aby tomu tak jednou opravdu bylo,“ napsal na  svůj LinkedIn profil Martin Vlnas.

Martina Vlnase si poslechněte ZDE.

 

Součástí kampaně jsou spoty pro sociální sítě a plakáty pro pražské metro, na nichž jsou zachyceny tváře výrazných mužů českého veřejného života - kromě Petra Borkovce a Martina Vlnase aktivitu podpořili také britský velvyslanec Matt Field, hokejový trenér a kouč Marian Jelínek či pedagog a spisovatel Marek Orco Vácha.

Organizace ROSA spustila kampaň symbolicky 25. listopadu, na který připadá Mezinárodní den proti násilí na ženách. Přidat se můžete i vy! Sdílejte hashtag #mužiprotinásilí v příbězích na sociálních sítích. Buďte taky #mužiprotinásilí.  

3

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: