Business styl pro ženy? Jednoduchost a šmrnc

Lucie Weissová | 20. 11. 2017 | Vstoupit do diskuze

Neprovokovat a zároveň oslnit. To jsou dvě hlavní zásady pro dámský business outfit. Na prvním místě je obchod, ale vypadat dobře musíte za každých okolností. A hlavně se skvěle cítit! Nejlépe v oblečení na míru. Marie Kadlecová ze salónu Bernhardt prozradí víc, je totiž kombinací obojího. Podnikatelka a odbornice na business styl.

Business styl pro ženy? Jednoduchost a šmrnc

Marie je jako bývalá prvoligová basketbalistka dost vysoká a sehnat pro sebe vkusné a zároveň padnoucí oblečení pro ni býval oříšek. Tak se rozhodla šít. Zakotvila u business dámské i pánské módy značky Bernhardt. A teď si pochvaluje, že má u saka vždy dostatečně dlouhé rukávy.

STOP hlubokým výstřihům

Business móda pro ženy je specifická. Každopádně vždy platí pravidlo, že prioritně jde o obchod, oblečení proto nesmí provokovat a být vyzývavé. „Zapomeňte na hluboké výstřihy, průhledné materiály, krátké sukně a řiďte se heslem, že v jednoduchosti je krása, “ říká Marie. Co to ale přesně obnáší?

kostým
  • 1) High Business móda: týká se nejdůležitějších schůzek, kde by oblečení nemělo v žádném případě odpoutávat pozornost. Pro tyto příležitosti si pořiďte černý nebo tmavě modrý kostým bez vzoru s bílou halenkou. Je jedno, jestli kalhotový nebo sukňový, ale pamatujte, že sukně nesmí být v sedě kratší než na jednu dlaň od kolena.

  • 2) Daily Business: povoluje trochu se odvázat co se týká barev i vzoru. Kostým lze ozvláštnit vzorem decentních pruhů, kostek či přes léto svěží barevností v tónech růžové či světle modré. Halenky můžou být rovněž barevné a se vzory.

  • 3) Smart Casual: topy, cardigan svetr i boty s otevřenou špičkou, které jsou u předcházejících typů zapovězeny.

Barvy povoleny

Základní barvou business šatníku je antracitová, modrá a černá. V létě nesmí chybět khaki zelená a pouštní béž. Každopádně barevnost je u ženské módy daleko benevolentnější. „Velkým hitem jsou aktuálně vzory káro nebo vlasový proužek,“ doplňuje Marie.

Outfit ozdobte šperky decentního vzoru z ušlechtilých kovů. „Dle starých pravidel by měly všechny zachovávat jednu barvu. A šperků by nemělo být více než tři,“ vysvětluje Marie. Pouze u casual stylu se můžete ověnčit v jakékoliv míře.

kabat

Co se týče počtu, tak pro tentokrát Marie se smíchem doporučuje: čím více, tím lépe. Sama vlastní 5 kostýmků jak s kalhotami, tak se sukní, 10 černých pouzdrových šatů a pár „divočejších“ kousků. Halenky příliš nenosí, ale ve skříni byste jich určitě několik našli. Naopak si potrpí na separátní saka, ať už smokingového stylu na večer nebo sportovního na volnočasové aktivity.

Na závěr už jen připomenutí, že s heslem Partners na vás v salonu Bernhardt čekají výborné balíčky za prima ceny. A cokoliv z nabídky jsou schopni ušít do 3 pracovních dnů!

2

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: