Pět otázek pro Zdeňka Šimka na téma: Jak vnímat motivační citáty

Radek Brož | 17. 12. 2019 | Vstoupit do diskuze

Že nemusí jít o prázdné fráze, ale o návody ke správnému jednání a dosažení úspěchu dokazují zkušenosti Zdeňka Šimka (D1).

Pět otázek pro Zdeňka Šimka na téma: Jak vnímat motivační citáty

Žít život jako VLK, nebo jako OVCE? Jeden bez druhého nepřežije, život je o rovnováze. Jak se hledá rovnováha?
Velmi obtížně, pokud člověk neví, kým je a kým chce být. Když si na tyto otázky odpoví, pak začne hledat rovnováhu mezi tím, co vidí a slyší, a tím, co uvnitř sebe cítí. Jsem přesvědčený o tom, že 80 % odpovědí na své otázky máme v sobě a zbylých 20 % je důležité získat inspirací. Většina lidí toto pravidlo otáčí a potom nemohou najít rovnováhu. Jakmile ji najdeme, stane se náš job i naším životním stylem, pro který jsme ochotni udělat cokoli.

Nejtěžším rozhodnutím v životě člověka je rozhodnout se vybudovat sám sebe. Jak se to dělá?
Nemám rád složité věci, proto se pokusím o jednoduchou odpověď: Dělej, co chceš dělat, jak to chceš dělat, miluj to a ke všemu přistupuj profesionálně a zároveň o tom přemýšlej jako amatér.

Pokud se vám zdá, že potřebujete v životě něco změnit, tak se vám to nezdá. Jak se změnou začít?
Většina lidí, se kterými se setkávám, chce ve svém životě něco jinak. Po škole nastoupíme do náhodného vlaku, který nás veze na neznámé místo. Velmi často až v cílové stanici života zjistíme, že jsme úplně jinde, než jsme chtěli být. Přitom stačí začít u naprosto základní myšlenky, kterou velmi často používají malé děti, včetně mého syna: PROČ? V životě člověka jsou dva nejdůležitější dny: prvním je den, kdy se narodí, druhým, kdy zjistí „proč“.

Neohlížet se za tím, co bylo, jen se poučit a pochopit, že se to mělo stát proto, abychom zítra byli lepšími než dnes. Jak se nenechat udolat neúspěchy?
Neúspěch neexistuje, je to jen iluze mozku, který vnímá negativně cokoli, co se nám nepodaří podle našich představ. Pro nás to však znamená jen to, že je zapotřebí se poučit a změnit sami sebe. Například náš tým před necelým rokem dokázal generovat výsledky, které nám umožnily o level vyrůst. Otevřely se nové možnosti, objevily zajímavé kontakty. Necelý půl rok na to ale prudce poklesla kvalita naší práce. Proto jsme se rozhodli, že uděláme krok zpět, abychom pak mohli udělat dva kupředu. Pochopili jsme, co je špatně, a zapracovali na tom, abychom se za půl roku vrátili silnější a kvalitnější. „Neúspěch“ není neúspěch, pokud ho tak přestaneme vnímat.

Chceš-li zkopírovat úspěch, tak zkontaktuj toho, kdo ti ho může dopřát. Jak se stát následování hodným vzorem pro ostatní?
Vzorem pro ostatní se člověk stává v momentě, kdy se chová a přistupuje k většině věcí JINAK. Je naprosto zásadní porušovat pravidla, bourat mýty, zaběhnutý status quo, prostě z nemožného udělat možné a následně najít cíl a kroky, které k němu vedou. Chci, aby lidé v mém týmu byli jiní, porušovali průměrnost. Chtěli být aktivnějšími, přesnějšími, výkonnějšími a mnoho dalšího. Jak řekl už Albert Einstein: „Kreativita je inteligence, která se baví.“ Pojďme se bavit tím, že budeme sami sebou a vše budeme dělat na 100 % své kapacity.

4

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: