Kvapka inšpirácie zo Slovenska

Lucie Weissová | 18. 7. 2018 | Vstoupit do diskuze

Za 185 měsíců, co působí v PARTNERS GROUP SK, nezažil nulovou produkci. Sám o sobě říká, že nebyl v ničem výjimečný, ale vždy věřil sám v sebe a měl silný postoj k tomu, co dělá – k naší službě. Michal Jurovčík letos povýšil na pozici Senior Director a rozhodně nekončí. Jeho cílem je pravidelně nejrůstovější a nejkvalitnější ředitelství.

Kvapka inšpirácie zo Slovenska

Michal Jurovčík funguje v oboru už 16 let, přičemž 11 z nich ve „slovenských Partners“. Finanční poradenství vnímá jako výjimečnou službu, a proto chce a musí být výjimečný i on. Zajímá vás, jak to dělá, že neztrácí svůj elán nebo jak pracuje se svým týmem? Také na to jsme se ho zeptali v rámci speciálního motivačního semináře pro vybrané z vás. 

Michale, z vás to nadšení úplně číší. Všechny dny ale přeci nejsou „sluníčkové“, co je vaším hnacím motorem?
Takovou mou vnitřní ambicí je, aby to, co dělám, zanechalo nějakou stopu. Nechci, aby po mně jen něco zůstalo, ale šlo to dále kupředu. Chci být největší přidanou hodnotou pro své lidi.

Vašeho týmu si hodně vážíte...
Přesně tak. Když mě nedávno povýšili, bylo to možná poprvé v životě, kdy jsem měl pocit, že se z toho těší víc než já.

Dobrou kariéru máte tehdy, když děkujete sami sobě. Skvělou kariéru, pokud děkujete svým lidem za to, kde se nacházíte. Výjimečné kariéry ovšem dosáhnete až v bodě, kdy lidé děkují vám. A to je v tuto chvíli má práce, můj motiv a poslání. Já se dostal nahoru díky svým lidem a nyní je mým morálním závazkem pomoci zase jim.

Jak?
Podněcuji je, aby hledali svou vlastní cestu. Také jsem pochopil, že důležitá je vzájemná spolupráce. Čím více lidem pomáháte, tím více je posouváte dopředu. A zároveň tím prokazujete službu sám sobě, protože i oni pak očekávají, že se budete zlepšovat.

Motivujete svůj tým například nějakými zajímavými bonusy, společným tripem apod.?
Ano, ale jen ve velmi malé míře. Já tvrdím, že jejich největším projektem je jejich vlastní kariéra a já je nechci odměňovat za kariéru, protože je to jejich život. Snažím se své lidi spíš inspirovat a podpořit je, aby byli nositeli té své myšlenky a třeba vyznávali stejné hodnoty jako já.

Zajímalo by mě, jestli ve svém postavení ještě náborujete? Už byste nemusel…
Nemusel bych. Nemusel bych však ani dělat osobní výkon a dělám jej. Za 185 měsíců jsem nikdy neměl nulu. Dnes už to však činím z jiných pohnutek než dříve. Chci být kompetentní, vědět, jak se trh vyvíjí, a předávat to dál např. v rámci vzdělávání.

V Čechách jsou lidé vůči finančnímu poradenství skeptičtí. Máte na Slovensku stejnou zkušenost?
Ano, a proto v tom vidím obrovský potenciál. Když budou lidé vědět, jak je tato služba výjimečná, jakou přidanou hodnotu jim může přinést, musí přeci změnit názor a stát se klienty Partners.

Zaznamenal jste alespoň nějaký posun k lepšímu?
Je to boj, protože tato služba nikdy nebude kupovaná, ale prodávaná. Lidé nerozumí, v čem jim tato služba prospěje, oni nevědí, že mají problémy. Potíže začnou vnímat až ve chvíli, kdy nemají na zaplacení splátky za hypotéku. Nechápou, že mohou mít lepší úrok nebo šetřit na penzi.

V práci se vám daří, stále na sobě pracujete a doma na vás čeká rodina. Dokážete vše skloubit?
Ano, protože pro mě je rodina, a hlavně moji dva synové, největší motivací. Vychováváme je na základě stejných principů, jako jsem byl vychováván já. Chci, aby viděli, že se posouvám, ale zároveň si přeji, aby vnímali, že se tyto věci dají skloubit. Pro byznys je vyváženost absolutně prioritní. Snažím se s rodinou trávit co nejvíce času, protože ji ve svém životě beru jako to nejcennější.

9

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: