TOP podnikatelé 2017: Lukáš Mučka

Markéta Daxnerová | 21. 2. 2018 | Vstoupit do diskuze

„Nechtějte všechno hned. Je to o každodenním vzdělání a vytrvalé práci s klienty, spolupracovníky a hlavně sama se sebou. Doporučuji knihu Umění vítězit o zakladateli firmy Nike. Tam je vše potřebné i pro náš byznys,“ radí Lukáš Mučka (VIP Consulting Office I).

TOP podnikatelé 2017: Lukáš Mučka

Co stojí za vašimi skvělými výsledky a podnikatelským posunem v roce 2017?
Myslím si, že se začala projevovat taková ta „neviditelná“ mravenčí práce v předchozích letech. Mám velmi pracovitý tým, co se týká vzdělání sebe samých. Od našich začátků jezdíme po všech školeních, seminářích ať už firemních nebo mimo firemních, které byly k dispozici. A proto si myslím, že se teprve vše ještě projeví, protože i když byl rok 2017 výsledkově zatím nejlepší, tak je stále velký prostor pro zlepšení.

Co jste zavedli a myslíte si, že děláte jinak než ostatní a byznysově vám to funguje?
Snažíme se práci u klienta opravdu odvést na 110 procent. Tzn. dělat i dost věci navíc. Komunikace s klientem 24 hodin denně (soboty, neděle), právní nebo účetní služby bereme jako samozřejmost. Občas nějaký seminář pro firmy, ze kterých začínáme čerpat víc a víc. 

Jaké překážky jste musel v uplynulém roce překonávat a díky čemu jste je zdolal?
Každý den vás překvapí něco jiného. Těžko něco vybrat. Dřív jsem si vše hodně bral k srdci, ale teď už to beru z nadhledem. Hlavní je se toho nezaleknout, protože všechno jde vyřešit. Co bylo asi nejtěžší, je že jsem snad neměl období, kdy bych se vyloženě mohl soustředit jen na byznys. Absolvoval jsem svatbu, přípravu na EFU, volby, zuby, nemoci…nebylo toho málo, ale člověk se zase naučil být o něco efektivnější.

Co nebo kdo vás motivuje k dalšímu podnikatelskému rozvoji a růstu?
Manželka a rodina vlastně celkově. Mamka, která musela hodně obětovat, abych mohl vystudovat. Bratr, který mi pomohl v začátcích a tím, že si „pořídil“ dva prcky mi pomáhá vlastně pořád, protože jsou pro mě neskutečný zdroj energie. A manželka…to je kapitola sama pro sebe. Pomáhá mi každý den, abych se mohl soustředit jen na podnikání. Teď navíc čekáme prvního potomka, takže o motivaci mám postaráno. Mám, co vracet. Na rodinu a kamarády mám velké štěstí.

Jaké jsou vaše plány rozvoje podnikání a cíle pro rok 2018?
Udržet a rozvíjet systémy, které jsme zavedli a přetavit je do výsledků. Mám skvělé spolupracovníky a velmi si přeji, aby se nám ten tok povedl všem. Chystáme otevření nových kanceláří a uděláme vše proto, abychom se rozrostli ještě o další parťáky. Růst plánuji minimálně o 30 procent. Cokoliv pod bych bral jako své selhání.

Na konci roku chceme také pomoci Míšu Krejčího dostat tzv. do domečku (na pozici Partnera). Je neuvěřitelné kolik toho pro nás dělá, takže mu to chceme „trošku“ vrátit.

Co byste poradil nováčkům v Partners?
Nechtějte všechno hned. Je to o každodenním vzdělání a vytrvalé práci s klienty, spolupracovníky a hlavně sama se sebou. Doporučuji knihu Umění vítězit o zakladateli firmy Nike. Tam je vše potřebné i pro náš byznys.

7

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: