TOP podnikatelé 2017: Martin Frantík

Markéta Daxnerová | 14. 2. 2018 | Vstoupit do diskuze

Pro nového ředitele Martina Frantíka byl rok 2017 rokem změny myšlení u sebe i svých spolupracovníků. Přiznává, že to byl boj a dobojováno stále není, ale stálo to za to. Co ho motivuje a co mu radí babička?

TOP podnikatelé 2017: Martin Frantík
  • Skupinový výkon za rok 2017: 117 120 BJ
  • Meziroční růst skupinového výkonu: 43,6 %
  • Povýšení na D1 v říjnu 2017
  • Ve struktuře 1 franšíza, 2 profíci, 1 nová M2, rostoucí a povyšovaní manažeři, nábor více než 15 lidí

Co stojí za vašimi skvělými výsledky a podnikatelským posunem v roce 2017?
Skvělými výsledky? Paradoxně z nich nejsem úplně nadšený… všichni v našem týmu včetně mě, nevyužili svůj potenciál na maximum. Pokud bych měl vypíchnout, co se povedlo a z čeho mám radost, tak to rozhodně bude růst osobností v našem týmu napříč všemi pozicemi. Mám velkou radost, že na utváření podnikatelského prostředí nejsem sám. Bez ambiciózních kolegů, kamarádů, parťáků by se nám to nepovedlo. Za zmínku stojí třeba Novas, Hojdy, Káďa, Kaci, Hofi, Machyč, Mára, Simča, Jiří, Berťas…. A další … a neměl bych zapomenout na svého bráchu Honzu, bez něj by to nefungovalo!

Co jste zavedli a myslíte si, že děláte jinak než ostatní a byznysově vám to funguje?
Řekl bych, že to není otázka minulého roku. Začátkem roku 2016 jsme se s bráchou a klukama v týmu rozhodli, že si přestaneme hrát na podnikání a trochu se do toho opřeme. Neměnili jsme fungující věci. Měnili jsme myšlení! Nejdříve sobě a potom svým lidem. S některými to byl opravdu boj. Je to běh na dlouhou trať a řekl bych, že jsme úplně na začátku, ale jsem rád, že jsme začali. Když bych nereagoval a nechal to dlouho běžet setrvačností s tím, že se to samo jednou zlepší, tak bych ten stav pouze posiloval a promeškal bych situaci, kdy bych měl ještě šanci s tím něco udělat! A to se nám povedlo, nepromeškali jsme to!

Jaké překážky jste musel v uplynulém roce překonávat a díky čemu jste je zdolal?
Neřekl bych, že byly nějaké překážky, prostě nás potkávají standardní věci, které se dějí každému, kdo podniká ve financích. Trh roste a zároveň se snižuje počet kompetentních lidí, kteří na něm budou moci uspět a dokážou se přizpůsobit. Na lidi ve financích jsou větší nároky. Zatímco ostatní tvrdí, že už to nejde, že lidi ve financích končí, že je těžší start nováčka, atd., pro mě je to zpráva, že je tu pro náš tým velký prostor. Jediný lék je nábor, nábor kvalitních lidí! Ne těch snadno náborovatelných a pro ty správné vytvořit nejlepší podmínky!

To, co mi nejvíce pomáhá zvládnout složité situace, jsou hlavně moje ambice a vytrvalost. Moje touha vytvořit, vybudovat, dosáhnout něčeho opravdu velkého. To je něco, co mě prostě nikdy nenechá v klidu!

Co nebo kdo vás motivuje k dalšímu podnikatelskému rozvoji a růstu?
Nejvíce mě motivují neomezené možnosti, které tady máme. To, jak můžu pozitivně ovlivnit životy lidí kolem nás a to nejen našich klientů ale především lidí, které si do byznysu vyberu. Motivují mě i moje silné stránky a hrozně moc si přeju zjistit, jak moc dobrý můžu být, když se budu na plno věnovat svému rozvoji. Nechtěl bych se jednou ohlédnout a říct si, tenkrát jsem měl makat víc… nebo měl jsem na víc kdyby… Ukážu to na příkladu: Nechci být jako někteří moji kamarádi z fotbalu, které dnes potkávám na fotbale s pivem a klobásou v ruce a dodnes žijí z toho, že byli obrovsky talentovaní, a že mohli hrát ligu, kdyby kdyby … A že kluci, kteří byli horší, než oni dnes hrají ligu … Úplně stejné je to i v našem byznysu.

Jaké jsou vaše plány rozvoje podnikání a cíle pro rok 2018?
Plány máme s týmem velké. Ve spolupráci s vybranými kolegy napříč Partners ještě vice „vytuníme“ naše vzdělávání a naši lidi se mají opravdu na co těšit. Vytvoříme ty nejlepší podmínky pro podnikání ve financích. Náš tým se rozšíří o velmi zajímavé lidi, kteří nám pomůžou šířit naši společnou vizi, a tou je, aby když se řekne v našem městě, okrese či kraji: „Chci řešit finance, chci kariéru“…. Padne Partners a naše ředitelství.

Vždy dělám něco navíc a lidi z našeho týmu se mají opravdu na co těšit. Chci mít spokojené lidi ne uspokojené, a proto na ně nepřestanu mít ty největší nároky a neustále jim budu pokládat často nepohodlné otázky. Myslím si, že je občas budu pěkně štvát, ale už teď se ukazuje, že je to správná cesta.

Co byste poradil nováčkům v Partners?
Aby nešli jen něco zkusit, ale od začátku se do toho vrhli na 100 %.  Aby si nenechávali zadní vrátka, kdyby to nevyšlo, protože je to nikdy nepřinutí udělat maximum pro úspěch. Aby poslouchali svého vedoucího, protože má největší zájem, aby uspěl, a kdyby náhodou vedoucí za moc nestál, tak ať to vezmou do vlastních rukou. Mě s bráchou vždy pomáhala lidskost a udělat si náš byznys příjemný. Aby se od začátku obklopili fajn lidmi, protože s nimi strávíme velkou část života, a ne těmi, kteří jen berou energii. Prostě jak říká moje babička, hlavně se z toho nepos…t. A před očima mít pořád: EGO IS THE ENEMY (ego je nepřítel).

5

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: