TOP podnikatelé 2017: Zdeněk Hromek

Markéta Daxnerová | 31. 1. 2018 | Vstoupit do diskuze

„Náš podnikatelský růst je výsledek práce a aktivit, které jsme dělali během celého roku 2016 a částečně už v roce 2015. A co se pod tím skrývá? Aktivity, které všichni dobře známe, ale málokdo je pak důsledně dělá,“ říká Senior Manager Zdeněk Hromek, někdy také označovaný jako franšízový guru.

TOP podnikatelé 2017: Zdeněk Hromek
  • Skupinový výkon za rok 2017: 67 958 BJ
  • Meziroční růst skupinového výkonu: 65,5 %
  • Povýšení na M3 v červenci 2017
  • Ve struktuře 7 franšíz

Co stojí za vašimi skvělými výsledky a podnikatelským posunem v roce 2017?
Výsledky bych nehodnotil jako nějaké super skvělé, nicméně je to všechno výsledek práce a aktivit, které jsme dělali během celého roku 2016 a částečně už v roce 2015. A co se pod tím skrývá? Aktivity, které všichni dobře známe, ale málokdo je pak důsledně dělá. Jedná se o dlouhodobé navazování vztahů s potencionálními obchodními partnery a neustálé hledání nových příležitostí. Není to o jedné schůzce a očekávání, že hned získám perfektního parťáka. Také se nám společně s franšízovými partnery podařilo v roce 2017 nastartovat několik poboček, nicméně jsme teprve na začátku dlouhé cesty. Až budeme v situaci, kdy bude mít každý franšízový partner fungující pobočku a společně budeme hledat další místa a města k otevření nové pobočky, pak to budou skvělé výsledky.

Co jste zavedli a myslíte si, že děláte jinak než ostatní a byznysově vám to funguje?
Neřekl bych, že děláme něco úplně jinak než všichni ostatní. Je to všechno v podstatě „jednoduché“ a pořád platí stejná pravidla. Pokud někdo dělá ty správné aktivity a má k tomu zároveň kompetence, tak ty výsledky má. Pokud mám plný diář klientských aktivit, tak prostě mám výsledky v klientské práci atd. Je to určitě hodně o profesionalizaci, ale princip zůstává pořád stejný.

Jaké překážky jste musel v uplynulém roce překonávat a díky čemu jste je zdolal?
Překážky jsou a vždy budou, protože kdyby nebyly, tak už se není kam posouvat. Pokud bych to měl shrnout nějak obecně, tak poslední dobou je pro nás velkou výzvou personální oblast. Je to samozřejmě dáno situací na trhu práce. Hodně se potkávám s tím, že lidé mají obrovské požadavky, ale nejsou pro ně ochotní něco také obětovat. Řešení na tuto situaci zatím nemám, ale určitě pomůže budování dlouhodobějšího vztahu, který se pak překlopí do následné spolupráce.

Co nebo kdo vás motivuje k dalšímu podnikatelskému rozvoji a růstu?
Motivuje mě potenciál trhu, na kterém podnikáme a možnosti s ním spojené. Finance jsou jeden z mála oborů, který neustále roste a poroste i nadále (možná i v jiných formách). Jediným limitem je pouze vůle překonat sám sebe, svou lenost a věnovat čas těm správným aktivitám. Inspirují mě úspěšní podnikatelé a mladí lidé, kteří dnes už začínají podnikat třeba v 15 letech. Je to také o tom, že díky podnikání v Partners se osobnostně posouvám a dostávám se k zajímavým kontaktům, které bych jinak nezískal. Určitě mě inspiruje i moje okolí a přítelkyně, aniž by o tom věděli.

Jaké jsou vaše plány rozvoje podnikání a cíle pro rok 2018?
Jedním z hlavních plánů na rok 2018 je společně s obchodními parťáky posunout a vyladit systém klientské práce a náboru tak, aby vše bylo opravdu systémové a opakovatelné. Chci se věnovat profesionalizaci a hledat nové obchodní partnery pro VIP CO. Věřím, že je spousta zajímavých obchodníků např. v bankách, které může tento model podnikání posunout do jiné fáze kariéry a mohou tak využít nabytých zkušeností s finančním trhem a vytvořit pro sebe hodně zajímavé finanční aktivum.

Co byste poradil nováčkům v Partners?
Určitě bych všem nováčkům poradil, aby přemýšleli nad podnikáním v Partners jako o dlouhodobé cestě. Je jedno jestli to je cesta franšízanta, profi poradce, VIP CO nebo manažera. Je důležité vědět, že každého bude čekat řada neúspěchů a překážek, ale přesně o tom je podnikání. Asi nejdůležitější je mít zpětnou vazbu na svou práci. Bez ní můžu trávit čas něčím, co mě nikam neposune nebo není dostatečně efektivní. Většina lidí si stěžuje, že něco je těžké a nefunguje, ale pokud mám k dané činnosti kompetence, tak už je to jenom o tom, jestli svému cíli obětuji potřebný čas a překonám sám sebe.

7

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: