TOP podnikatelé 2017: Kamil Masný

Markéta Daxnerová | 10. 1. 2018 | Vstoupit do diskuze – 1 komentář

Nový Director Kamil Masný má hned tři osvědčené způsoby, jak překonat překážky, které jsou podle něj přirozenou součástí pracovního i osobního života. Jaké to jsou a co ho během minulého roku posunulo k povýšení?

TOP podnikatelé 2017: Kamil Masný
  • Skupinový výkon za období leden až listopad 2017: 84 226,48 BJ
  • Meziroční růst skupinového výkonu: 37 %
  • Povýšení na pozici Director v červenci 2017

Co stojí za vašimi skvělými výsledky a podnikatelským posunem v roce 2017?
Podnikatelský posun je výsledkem kvalitní práce mých manažerů a všech lidí mého týmu. Postupně se nám zvedají osobní výsledky, a to i díky spolupráci s franšízou a koncipienty. Povýšení bylo výsledkem skupinového rozhodnutí mých manažerů, se kterými usilovně pracujeme na tvorbě správného prostředí pro současné, ale i budoucí spolupracovníky.

Co jste zavedli a myslíte si, že děláte jinak než ostatní a byznysově vám to funguje?
Celkem často se snažím zavádět nové prvky v oblastech, kde vidím mezery, nicméně jeden z hlavních bodů posunu je větší zaměření na silné stránky a rozdělení rolí, a to nejprve u mě a během pár měsíců chci tyto principy zavést i u dalších lidí. Ve druhé polovině roku jsme spustili systém zpětnovazebných rozhovorů u nováčků a díky tomu se nám začíná dařit jejich podbudování, upevňování jejich postoje vůči službě a společnosti a také zlepšení jejich komunikace od počátku spolupráce. Děláme také pravidelná setkání celého týmu bez rozdílů pozic, která jsou zaměřená, jak na byznys, tak i na upevňování vztahů a mají uvolněnou přátelskou atmosféru.

Jaké překážky jste musel v uplynulém roce překonávat a díky čemu jste je zdolal?
Myslím si, že téměř každý zažije během roku horší období, a to jak v osobním, tak profesním životě. Mám tři způsoby, které mi fungují k překonání překážek: 1) překonat je prací – domluvit si spoustu jednání a mít tak v diáři denně 4 až 5 schůzek a díky tomu zažít během dne úspěch, 2) denní vzdělávání a to alespoň na 10 až 30 min. Myslím tím četbu, audio anebo i rozhovor s někým úspěšnějším nebo vzdělanějším než momentálně jsem, 3) zastavit se a naplánovat si další období a uvědomit si, jaké mám nejbližší cíle, tzn. navodit si pocit těšení se, na něco co přijde.

Co nebo kdo vás motivuje k dalšímu podnikatelskému rozvoji a růstu?
Se svou motivací pracuji sám. Jsem přesvědčený, že kdo se vzdělává a umí naučené informace a dovednosti aplikovat, tak roste. Mám visionboard, často plánuji, přemýšlím a představuji si budoucnost a zároveň se snažím užívat si přítomnost. Dávám si také velké cíle. K růstu mě dále motivují mojí lidé, protože mým cílem je mít nadstandardně vydělávající koncipienty, poradce a manažery, které naše práce baví, naplňuje a umí vytvářet životní a pracovní hodnoty. Dále považuji za zdroj motivace inspirování se i mimo náš byznys. Na světě jsou tisíce úspěšných lidí, a když si o nich čtu a vnímám jejich způsoby uvažování a jejich návyky, tak zjišťuji, že jsou v mnoha ohledech podobné jak u spousty lidí v Partners. Nedávno jsem poslouchal tří hodinovou přednášku o Baťovi a bylo až neuvěřitelné, v kolika bodech se jeho myšlenky shodovaly s principy v Partners.

Jaké jsou vaše plány rozvoje podnikání a cíle pro rok 2018?
Pokračovat v tom, co už dva roky děláme a opět náš systém vylepšovat. Nehnat se za krátkodobým uspokojením, ale pracovat na dlouhodobém a postupném růstu. Povýšit nové nadějné manažery. Prohlubovat spolupráci poradců a koncipientů franšízy. Zvýšit počty nových lidí po supervizi a zajistit spokojenost stávajících lidí. Chci se zaměřit na zvýšení počtu nových schůzek a zvětšení klientských portfolií, a to zejména v oblasti investic a pojištění majetku.

Co byste poradil a nováčkům v Partners?
Když to dokázal někdo jiný, tak můžete také. Chce to jen odhodlání, důvěru a zodpovědnost. Důležité je dělat více, než se řekne a nebát se zavolat a oslovit i lidi,  kteří nejsou v osobním potenciálu jen „zelení.“ Nikdy pak nevíte, díky kterému kontaktu se rozjedete. V začátcích mi pomohlo, když jsem si sepsal, jaký život žít NECHCI a komu v životě chci udělat RADOST a jak to udělám. A to jsem měl neustále na očích. Když se mi něco nepovedlo, tak jsem se těšil na okamžik, jaké to bude, až se to povede, jak budu zase o kousek dále a splním si v životě některý cíl.

13

Komentáře

Celkem 1 komentář v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: