Není důležité, co se stane, ale jak na to zareaguješ

Markéta Daxnerová | 2. 10. 2017 | Vstoupit do diskuze

Jaromír Pulec (M3) učil na základní škole. Práce ho bavila a k tomu měl dost času přivydělávat si v Rakousku fotbalem. Děsila ho ale představa, že se jeho náplň práce bude rok co rok opakovat až do důchodu. V pravý čas ho pak oslovil spolužák z vysoké školy a on naskočil do finančně poradenského byznysu. Dnes je v Partners deset let a neměnil by.

V Partners působíte už 10 let. Co vás sem přivedlo?
Do oboru jsem se dostal v listopadu 2006 na pozvání svého tehdejšího spolužáka z VŠ Jirky Máčeho (dnes Senior Director) a jeho manželky Zuzky. Objevili se u nás v obýváku a pak si už nepamatuju nic jiného, než že sedím na Infu 1. Vedl ho Míra Pořízek a oslovilo mě to dostatečně na to, abych to vyzkoušel. Po pár měsících jsem dal výpověď ve škole a bylo to.

Co jste dělal před nástupem do Partners?
Učil jsem na základní škole. Práce mě bavila, k tomu jsem měl dost času přivydělávat si v Rakousku fotbalem. Děsila mě ale představa, že se moje náplň práce bude rok co rok opakovat až do důchodu. Vím, že bych ve škole dlouhodobě nezůstal. A Jirka se Zuzkou přišli ve správný čas.

Co považujete za nejzásadnější moment své kariéry v Partners?
Jsou to dvě věci. Za prvé přípravný kurz na zkoušku EFA, protože jsem do té doby nevěděl, že nic nevím. Teď už to vím a je třeba na sobě stále pracovat. Za druhé nedávné uvědomění si, jak velkou společenskou odpovědnost neseme, co se od nás očekává a co se bude dít, když nebudeme lidem měnit způsob myšlení. Lidé jsou bez nás v pasti vlivem chybějící finanční gramotnosti a situace se stále zhoršuje. Problémem je, že na hledání řešení nemá vlastně nikdo (stát, banky, firmy) žádný velký zájem…

Co na práci v Partners nejvíce oceňujete?
Jednoznačně lidi, se kterými mohu pracovat.  A neskutečnou svobodu v přemýšlení a jednání, a přitom jasný směr profesionalizace a kultivace poradenského trhu.

Jaký je rozdíl mezi vámi před deseti lety a dnes?
Určitě zásadní, třeba že jsem o dost starší. J Také dnes více přemýšlím, než něco udělám, což je pro náš byznys spíše na škodu. Ten neřízený elán před 10 lety nám hodně pomáhal v růstu. Ale i trh je dnes trochu jiný, klienti jsou náročnější, což klade vyšší nároky na poradce, a to je pro nás dobře.

Co nejzajímavějšího jste v Partners zažil?
Samozřejmě firemní akce jsou neuvěřitelné, byl jsem na místech, kam bych se jako učitel asi nikdy nepodíval, jezdili jsme na slonech v Thajsku, surfovali na Havaji. Prostě nádhera. Ještě zajímavější je každá proměna člověka, který v Partners stráví alespoň 1 rok života. Úplně vám to změní život, a to jak z hlediska osobnosti, tak i životního stylu. Jsem šťastný, že jsem měl možnost několik zásadních proměn okolo sebe vidět a věřím, že jich ještě mnoho ve svém týmu uvidím.

Kde se vidíte za dalších deset let?
Jako ředitel v největší profesionální poradenské firmě v ČR, která zásadně konkuruje největším bankám, určuje směr, vytváří budoucnost a mění životy nejen poradcům a manažerům, ale hlavně klientům.

Nejlepší okamžik s Partners:
Každý firemní den s týmem!

Nejhorší okamžik s Partners:
Když mi zemřel první klient.

Největší přínos Partners pro můj život:
Svoboda myšlení.

Největší sen:
Svoboda myšlení.

Oblíbené motto/heslo/citát:
Není důležité, co se stane, ale jak na to zareaguješ!

 

22

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: