Z nezkušené holky sebevědomou podnikatelkou

Markéta Daxnerová | 18. 8. 2017 | Vstoupit do diskuze

Kateřina Smékalová učila na základní škole děti s kombinovaným postižením a k finančnímu poradenství ji přivedla jako mnoho jiných v podstatě náhoda. Dnes po deseti letech s Partners zpětně nejvíce oceňuje vzdělání, zkušenosti a postoje, které díky naší firmě a hlavně konkrétním lidem získala.

V Partners působíte už 10 let. Co vás sem přivedlo?
Do Partners mě přivedla, jako většinu lidí, v podstatě náhoda. Kolegyně se mě zeptala, zda neznám někoho schopného, já jí ve spěchu, utíkajíc na další vyučovací hodinu, ve srandě řekla, že jen sebe, a ona mi přišla další přestávku říct, že mi domluvila pohovor. Tak jsem šla.

Co jste dělala před začátkem spolupráce Partners?
Učila jsem ve speciální třídě Základní školy děti s kombinovaným postižením.

Co považujete za nejzásadnější moment své kariéry v Partners?
Když se to tak vezme, tak pro mě nejzásadnější byly asi dva momenty. První z nich byla historicky úplně první konference Partners v Brně, kde jsem jakožto nováček byla úplně u vytržení z toho, co všechno můžu dokázat, kam se můžu až dostat a že na těch lidech na pódiu vlastně ani není nic extra speciálního, tak proč bych tam taky nemohla jednou stát. Druhý okamžik, který mě hodně posunul, byl odchod mojí ředitelky z Partners, kdy jsem se jako úplně čerstvá M2 musela rozhodovat v poměrně zásadních věcech. Neměla jsem na to zkušenosti, dovednosti a ani jsem neměla spoustu věcí takzvaně odžitých. Bylo to těžké, ale myslím, že mě právě toto katapultovalo k velkému osobnostnímu růstu.

Co na práci s Partners nejvíce oceňujete?
Dnes zpětně asi nejvíce dokážu ocenit vzdělání, zkušenosti a postoje, které jsem díky Partners a hlavně konkrétním lidem získala. Setkávám se pravidelně se spoustou podnikatelů a jsem součástí trutnovské podnikatelské komunity. Spousta lidí tam vlastní opravdu úspěšné firmy, mnohdy i s několikamilionovým obratem, ale naprostá většina z nich podniká velmi intuitivně a bez jakýchkoliv znalostí a dovedností. V tom jsme my, manažeři z Partners, o kvantový skok napřed. Musím říct, že mi tento fakt poměrně dost pomáhá v tom, abych si mezi nimi vybudovala dobré renomé, protože vědí, že se na mě mohou obrátit opravdu s čímkoliv. Kromě toho, že jim řeším finance, mohou se na mě obrátit i s personální stránkou, obchodní strategií, či s osobním marketingem. Vždy jim mám co poradit.

Jaký je rozdíl mezi vámi před deseti lety a dnes?
Přesně 10 kilo (smích). Dobře, teď vážně. Rozdíl je v tom, že tenkrát jsem byla mladá, sice protřelá světem, ale nezkušená holka. Neměla jsem žádné peníze, žádné závazky a ani rodinu. Chtěla jsem spasit svět v roli zaměstnance a pomáhat postiženým dětem. Kde jsem teď? Jsem stále mladá, ale už docela zkušená, máma jednoho úžasného chlapečka, peníze jsem kupodivu nějaké už našetřila a hypoték mám taky dost. Ale hlavně jsem poměrně sebevědomá žena – podnikatelka, která ví, že ať se stane cokoliv, jediné, co jí snad asi nikdy nehrozí, je to, že by se neuživila.

Co nejzajímavějšího jste s Partners zažila?
To je zajímavá otázka. Když pominu různé zážitky na tripech a místa, kam bych se možná ani nikdy nepodívala, tak pro mě vždy bylo nejzajímavější setkávání se s inspirativními lidmi, kteří pomáhali utvářet moje postoje.

Kde se vidíte za dalších deset let?
Bůh ví. Jedno vím ale zcela určitě. Minimálně pracovně budu tam, kde budu chtít být, protože věřím, že si to dokážu ovlivnit sama.

Nejlepší okamžik s Partners:
Bylo jich dost. Nejradši mám pocit, že pozitivně ovlivňuju životy jiných. Asi tedy povýšení mých dvou manažerek do pozice M1.

Nejhorší okamžik s Partners:
Nejhorší chvíle jsou pro mě obecně ty, kdy se řeší vztahy v týmu. To nesu těžce.

Největší přínos Partners pro můj život:
Vzdělání a postoj k podnikání.

Největší sen:
Dobře vychovat svoje děti a něco jim tady po sobě zanechat.

Oblíbené motto/heslo/citát:
„Chcete-li vybudovat velký podnik, vybudujte nejdříve sebe.“ Tomáš Baťa

11

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: