Skokan roku v ředitelství Miroslava Pořízka

Partners | 11. 2. 2010 | Vstoupit do diskuze

Únorové "Míroviny," noviny vydávané ředitelem Partners Miroslavem Pořízkem, přinesly rozhovor s úspěšným Team manažerem Vladimírem KLEMENTEM: "Ve své skupině mám pouze kamarády nebo dobré klienty."

Dobrý den Vláďo, gratuluji k vítězství skokana roku v ředitelství Miroslava Pořízka. Měl jste vždy tak pěkné nárůsty?

Děkuji za gratulaci a hlavně děkuji všem mým kolegům, bez kterých by toto ocenění nebylo! Nejsem na manažerské pozici zas tak dlouho, abych mohl mluvit o dlouhodobých pravidelných skupinových nárůstech. Naopak si myslím, že v silách naší skupiny je mnohem víc. Když zavzpomínám na dobu, kdy jsem byl poradce, tak je pravda, že jsem dokázal psát docela zajímavá čísla.

Které chvíle v kariéře považujete za klíčové?

Za klíčové považuji hlavně to, že v dobách, kdy jsem měl slabé chvilky a přemýšlel jsem o konci „kariéry“, tak jsem to neudělal. Zatnul jsem zuby a makal dál. Ani nevím, co mě o tom přesvědčilo, asi vidina obrovského potenciálu v tomto oboru. Poté, co jsem se dostal na manažera, tak už jsem nikdy takové myšlenky neměl. Proto všem doporučuji: zaměřte se na to, ať máte co nejdříve ve své skupině kolegy, se kterými bude radost pracovat.

Co byste poradil lidem, kteří by se vámi chtěli inspirovat a také získat tento titul?

Nemyslím si, že já jsem tou správnou inspirací. Na to máme ve firmě spoustu jiných opravdu úspěšných lidí. Kdo by se chtěl inspirovat Team Managerem!:) Problém je v tom, že v naší branži je těžké dělat na sto procent a málokdo má takovou vůli, aby to dokázal. Většina z nás dělá na 50 %. Každý to můžeme vidět na svých nevyvážených výsledcích. Proto jediné co asi mohu poradit je: „Zkuste pracovat alespoň na 90 % a budete úspěšní!“ No a já se o to taky pokusím…

Podle čeho si vybíráte lidi do firmy? Máte nějaká kritéria?

Pevně daná kritéria nemám. Ten člověk mi musí hlavně „sednout“ jako osoba. A samozřejmě nejlépe toto splňují lidé, které znám již delší dobu. Pravděpodobně právě proto mám ve své skupině pouze kamarády nebo dobré klienty.

Z jakého zdroje jsou?

Jak jsem řekl. Kamarádi a klienti a myslím si že je to asi padesát na padesát.

Jak těmto lidem představujete svoji práci?

Protože to jsou lidé, kteří mě znají, tak jim ani práci nijak představovat nemusím. No a je dobré, že člověk je bytost zvídavá a trochu závistivá (samozřejmě v dobrém slova smyslu). To znamená, že když vidí, že jste spokojený a máte se dobře, tak se zeptá co děláte. A samozřejmě pokud to jde, tak by to chtěl také dělat, aby se měl minimálně stejně tak dobře jako vy.:) To co říkám berte prosím s nadsázkou, ale něco na tom určitě bude…

V podstatě svým klientům práci vysvětlovat nemusím, ti ji znají a kamarádům to u piva už nějak vysvětlím… (a po šestým, už to chápe každý).

To zní zajímavě. Jak dostáváte své nováčky do výkonu?

Jen tím, že na začátku dělám garantské schůzky. Pak jim zpracovávám nějakou dobu portfolia, aby se mohli soustředit pouze na analýzy. Ale samozřejmě nejvíc záleží na tom, zda nováček chce a má vůli pracovat. Takto by to mělo vypadat u každého manažera, aby si své nováčky vůbec udržel ve firmě.

Jak dlouho si myslíte, že je udržitelné tempo které jste nasadil?

Bohužel to nezáleží pouze na mně, takže odpovědět nedokážu, ale budu dělat vše možné pro to, aby se všem kolegům dařilo a byli jsme úspěšní jako tým. Dnes vidím, že jako skupina máme docela velké rezervy, a tak doufám, že se nějakých zajímavých nárůstů dočkáme. Věřím, že do konce roku budeme mít minimálně tři nové Team Managery a porosteme dál.

Já Vám děkuji za rozhovor a věřím, že mnozí z Vás načerpali inspiraci!

Autorkou rozhovoru je Petra Koleňáková

95

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: