Partners market pro mě byl jasnou podnikatelskou volbou

Radek Brož | 7. 5. 2017 | Vstoupit do diskuze

Díky energii a přístupu, s jakým se Marcela Kutláková v loňském roce postavila do čela pobočky Partners market v Českém Krumlově, má velkou šanci vybudovat dlouhodobě prosperující a úspěšnou firmu.

Jaká byla vaše cesta k franšízingu?
Moje cesta k franšízingu byla taková „rychlá“, řekla bych. V srpnu loňského roku mě oslovila moje ředitelka z poradenské sítě Petra Příchovská s možnou nabídkou, zdali bych měla zájem o vedení pobočky Partners market v Českém Krumlově. Během přibližně hodiny mi vysvětlila, oč se jedná, co by to pro mě znamenalo, v jaké fázi je pobočka nyní atd. A já si dala víkend na rozmyšlenou, abych tuto nabídku mohla probrat doma s manželem a rodinou. V neděli večer jsem Petře zavolala s tím, že do toho JDU!

Znala jste Partners předtím, než jste se začala zajímat o franšízu?
Společnost Partners jsem měla tu čest poznat v roce 2011, a to jako klient. Poptávali jsem s manželem někoho, kdo by nám pomohl refinancovat stávající hypoteční úvěr. Kamarádka mi doporučila poradkyni Dagmar Pechovou, se kterou jsme se potkali a začali se bavit o našich financích. V tu dobu jsem byla se svým druhým synem na rodičovské dovolené. Paní Pechová se zmínila i o možnosti podnikání v Partners. Přestože jsem předtím s oblastí financí neměla žádnou profesní zkušenost, zaujalo mě to natolik, že jsem jí za týden volala, s tím, že bych se ráda zúčastnila semináře. Vše se mi natolik líbilo, že jsem se do podnikání v Partners vrhla naplno, „bez ohledu“ na rodičovskou dovolenou. Od té doby působím v Partners. 

Věnujete se franšíze Partners market na plný úvazek?
Zcela. Upřímně si nedokáži představit, že by to mohlo být jinak, pokud chcete být úspěšný a vybudovat fungující pobočku.

A čemu se věnujete ve volném čase? Každý přece potřebuje nějak dobíjet baterky.
Věnuji se rodině, svým dvěma synům, kterým je 11 a 7 let, a samozřejmě manželovi. Tím bych výčet uzavřela. V tuto chvíli není čas a ani prostor zabývat se něčím dalším. Jsme jako pobočka na startu a je třeba se podnikání věnovat naplno. Jde o práci náročnou na čas i na psychiku.  Přesto se každé ráno nemohu dočkat, až přijedu do marketu, pozdravíme se s kolegy a půjdeme makat. 

Kdo vám pomohl se „rozhoupat“ a pustit do podnikání? Bylo to náročné rozhodování?
Troufnu si říci, že jsem člověk, který jde do všeho po hlavě, ať už s výsledkem úspěchu, či neúspěchu. Následně se z toho poučím a podruhé už stejnou chybu neudělám. Jsem taková už od malička, o všem podstatném jsem se rozhodovala sama. I moji rodiče věděli, že si jakýkoliv krok ve svém životě musím sama osahat.

Odrazoval vás od franšízového podnikání někdo?
Neodrazoval. A i kdyby ano, nenechala bych se a tím více bych si šla za svým. Naopak velkou oporou mi byl a stále je manžel Honza. Po šesti letech mého podnikání už má svatozář. Jeho podpora, zázemí, péče o naše děti a věčný úsměv na tváři jsou pro mě hnacím motorem a umožňuje mi to věnovat se práci naplno. Velký dík tedy patří mému muži.

Zvažovala jste otevření franšízy i u jiných provozovatelů bankovních či poradenských služeb?
Nezvažovala. Partners pro mne vždy byla a bude jasná volba.

Jak byste zhodnotila spolupráci s Partners? Byla vám poskytnuta dostatečná podpora z jejich strany při rozjezdu franšízy?
Spolupráci s Partners hodnotím velmi kladně. Děkuji touto cestou naší centrále: za podporu, za odpovědi, za brutální rychlost řešení, za super vytuněné následné vzdělávání a další věci.

Jak se dnes daří vaší pobočce a vám osobně? Jste se svým podnikáním spokojena?
V čele Partners marketu jsem poměrně krátce, přesto se nám za tu dobu podařilo pobočku personálně obsadit. Zvládli jsme dobře nastavit systém řízení, který je zásadní ve fungování a vzájemné kooperaci, toleranci a k vedení výsledků. Přebírali jsme stávající pobočku, která příliš nefungovala, a bylo nutné vyřešit s tím spojené záležitosti. Ale poradili jsem si. Vůbec největší radost mám z navázání spolupráce s poradci ze sítě. Našli jsme stejnou řeč, cestu a chuť jít do podnikání. Naše pobočka jim slouží jako servisní místo.

Co vám podnikání dalo nebo naopak vzalo?
Krásná otázka s jednoznačnou odpovědí: nevzalo nic, v tom mám jasno!

A co dalo? Mnoho kamarádů, skvělých kolegů, super klientů. Nechci, aby to vyznělo jako klišé, ale mám za zády jedinečnou společnost s úžasným byznysem, nadčasovým jednáním, znalostmi a vzděláním.

Měla byste nějakou užitečnou radu pro ty, kteří zvažují podnikání jako franšízanti?
Nehledejte odvahu, tu máte v sobě. Stanovte si jasné cíle, plánujte a jděte do toho naplno. Vrátí se vám to.

32

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: