„Mám syndrom Petra Borkovce“

6. 1. 2016 | Vstoupit do diskuze

Po sedmi letech „vyšplhala“ Veronika Bezecná na pozici M3. Za sebou má několik povýšení, ale i pádů. Podporu přátel, ale i nedůvěru rodiny. Kdo nebo co jí pomáhalo a jaké měla triky na dosažení úspěchu?

Nejprve byla klientkou Hany Procházkové (VIP C). A nechovala se zrovna vzorně. „Seznámili jsme se neformálně na jedné akci zrovna v době, kdy jsem hledala někoho, kdo se mi postará o peníze. Ale nakonec jsem první schůzku zrušila a pak i ty následné. Potkaly jsme se až po půl roce,“ vzpomíná na začátky s Partners Veronika Bezecná.

Brzy po prvních schůzkách dostala od Hany nabídku na spolupráci. Veronika ale byla v té době nadšenou zaměstnankyní, navíc s přesvědčením „Já a finance? Nikdy!“. Hanka vytrvala a s nabídkou přišla znovu po dvou letech. Byl rok 2008. „V tu dobu mě štvalo současné zaměstnání a to byl už jen krok k pohovoru a následné spolupráci s Partners. Rok jsem tak pracovala na vedlejší pracovní poměr, což po zkušenostech nikomu nedoporučuju, a hned jsem věděla, že chci být manažerkou,“ vypráví dnes M3.

Bez doporučení to nejde

A jaké byly začátky? Rodina Veroniky byla rozpačitá z její spolupráce na živnostenský list, s důvěrou se na ni začala obracet až po zhruba třech letech fungování v Partners. Podpořili ji přátelé, kteří jsou dodnes jejími klienty. „Přátel mám opravdu hodně, vydržela jsem tak půl roku bez doporučení, pak jsem ale zjistila, že bez nich to nejde, a to byl pro mě zádrhel. Neříkala jsem si o ně, neuměla jsem to.“

V lednu 2009 si na novoroční Big call party dala předsevzetí „Buď to do tří měsíců pořádně rozjedu, nebo tady nebudu“. V té době už měla svůj tým lidí a plán s nimi probrala… A rozjela to. Neodešla ze schůzky bez deseti doporučení.

Brzy na to následovalo povýšení na M1, pád na Consultanta, a opět povýšení. „Ale i přes všechny strasti mne práce pořád bavila, především díky kolektivu a podpoře Zdeňka Procházky (dnes Director). Nikdy mne nebral jako podřízenou, ale vždy jako parťáka, což je pro mne důležité. Stejně tak se snažím jednat já se svým týmem.“

Veronika neměla od nástupu až po povýšení vzor ani někoho, kdo by ji motivoval. „U mne jde hlavně o vnitřní motivaci, ukázat všem okolo, že to dám a budu i v tomto rádoby mužském světě úspěšná.“ Na finančním poradenství ji baví práce jak v týmu, tak s klienty. „Především věřím, že děláme super službu, bez které se většina lidí neobejde, jen o tom zatím bohužel neví.“ Na svém týmu si pochvaluje sehranost, pracovitost i výbornou partu. „Mám perfektní tým. Ale jelikož mám syndrom Petra Borkovce, tedy málo chválím, všem tak děkuju a vzkazuju, že na ně často myslím a vážím si jich hlavně jako přátel a individuálních osobností.“

„Táhneme za jeden provaz“

V říjnu 2015 povýšila na M3. „Potvrzovací období je těžké, ale je super, že celý tým táhne za jeden provaz. Jelikož jsme společně s Tomášem Nožkou (M2) a Zdeňkem Procházkou povýšili tři, věřím, že nám to vyjde a v lednu budeme slavit,“ zamýšlí se Veronika Bezecná.

A plány má i další: „Chci zvyšovat finanční gramotnost obyvatel Moravskoslezského kraje a zvýšit dostupnost naší služby. Je zde mnoho městeček, kde ještě nemáme kancelář, mým cílem je tak otevřít nová místa – například Frýdlant nad Ostravicí je vyloženě město, které si o filiálku Partners říká.“

61

Komentáře

Celkem 0 komentářů v diskuzi

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb nám k tomu udělujete souhlas. Další informace.

OK

Open seminář Bořivoje Beránka

Máte zájem o seminář: